Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu activat de turatie

Vizitator zanga2

Postări Recomandate

Vizitator zanga2

Dupa ce m-am batut cu o raceala si lipsa de timp am revenit. Am masurat tensiunea la pinul numarul 3 si am constantat ca este 0, indiferent daca injectez semnal (200-600 HZ) direct in pinul 1 sau prin rezistente . Tensiunea la pinul 11 este de 0.58 V, iar la pinul 9 este 7.56 V. M-am mai uitat un pic pe schema si am mai citit inca odata comentariile, se poate ca montajul sa nu functioneze deoarce am folosit un condensator electrolitic pe pozitia lui C3 ?@tycDaca poti si vrei nu ma deranjeaza "deloc" o schema.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

3

• alfabit

1

• srdjan

1

• maverik_ro

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator pisica matache

Dupa ce m-am batut cu o raceala si lipsa de timp am revenit. Am masurat tensiunea la pinul numarul 3 si am constantat ca este 0, indiferent daca injectez semnal (200-600 HZ) direct in pinul 1 sau prin rezistente . Tensiunea la pinul 11 este de 0.58 V, iar la pinul 9 este 7.56 V. M-am mai uitat un pic pe schema si am mai citit inca odata comentariile, se poate ca montajul sa nu functioneze deoarce am folosit un condensator electrolitic pe pozitia lui C3 ?

Pune in locul electroliticului un ceramic;daca nici asa nu merge,masoara amplitudinea semnalului de intrare;trebuie sa fie peste un volt.Pana la urma poti incerca sa folosesti asa cum intentionai,pe post de generator de semnal,un traf si o punte redresoare.Macar asa vei sti sigur amplitudinea semnalului.Schema e prea simpla sa nu functioneze.Decupleaza si C1 de la intrare...poate sunteaza semnalul.
Link spre comentariu

[attachment=0]untitled.pdf[/attachment]In serie cu 431 pui releul/tranzistor/optocuplor , masori tensiunea la bornele condensatorului si programezi 431 sa intre in conductie la accea tensiune. Formule de calcul gasesti in datasheet .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări