bentanioan Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Pentru cei care au un cleste ampermetric M266C (eu l-am cumparat de la Mivarom) si nu gasesc adaptorul ,,261" ,am gasit schema acestuia si l-am realizat,sunt multumit de el si poate ca mai intereseaza pe cineva sa-l construiasca. Intai l-am facut (pt.proba) ca adaptor pentru M266 ,dupa care l-am facut ca aparat separat (e mult mai comod). Postez schemele desenate in Proteus si convertite in PDF.Daca intereseaza pe cineva o sa postez si fisierul in Proteus. Masoara pana la 2000 Mohm in doua scale (20 si 2000) la 500V,suficient pentru un electrician,electronist care lucreaza cu utilaje de joasa tensiune. Postez si schemele gasite pe net,poate cineva mai are idei. SUCCES ! 261.PDF 266C.pdf AFISAJ.PDF Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Eu l-am cumparat si am dat cca 55lei,schema o am si eu ,functioneaza foarte bine,totusi daca a-ti realizat montajul puteti explica functionarea montajului,partea de masurare a rez.de izolatie eu am incercat dar m-am incurcat ? Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Revin cu o corectie la ,,afisaj".Am uitat sa desenez rezistenta de 1M care merge la DP2.De asemeni eu am avut un buton cu trei etaje (destul de mic) si are si contacti NI ,asa ca am pus si rezistenta de descarcare (cei care masoara cabluri mai lungi,stiu de ce!!!).Nu mi-am batut prea tare capul sa inteleg cum functioneaza partea de masura,a mers din prima si am trecut la cutie. AFISAJ.PDF Link spre comentariu
Vizitator iosif.haraszti Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 buna ziua eu am un aparat de masura KYORITSU un clamp meter KEW SNAP 2046R as putea oare adapta la el un un montaj electronic pentru a masura ohmetric priza de pamint prin cleste ??? Link spre comentariu
bentanioan Postat Martie 24, 2015 Autor Partajează Postat Martie 24, 2015 Nu prea cred ca se poate face asa ceva la nivel de amator.Pentru a masura prize de pamant prin cleste trebuie inca un ,,cleste emitator'' care induce un curent in priza de pamant iar ,,clestele receptor'' trebuie sa citeasca acest curent si sensul lui (daca circuitul se inchide spre pamant sau prin alta priza cu care este legata impreuna priza masurata.Aceste aparate sunt cam scumpe! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Multumesc pentru scheme, pe net nu le-am mai gasit (poate exista printr-un colt obscur) si pe forum nu ma asteptam sa le gasesc. Intotdeauna surprizele placute apar de unde nu te astepti. Ma interesa schema pentru ca vreau sa vad cum o pot adapta la montajul unei lampi de emergenta cu tub fluorescent de 4W (urasc sa bobinez) si mai ales cum se adapteaza la dm266 (l-am achizitionat "la cumparare din impuls" si acolo nu avea si acest adaptor). Cam cati mA scoate montajul ridicator pe 500V ca sa am o referinta. PS: e o ciudatenie clampmetrul acesta pentu ca trebuie sa aduni la valoarea citita cate 3,4,5 sau 10 in functie de gama de masura Link spre comentariu
bentanioan Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Scuze ca raspund asa tarziu dar acum am vazut postarea.Scoate 0,5mA cam asta e standard pt. M-ohmetre. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 (editat) Multumesc pentru informatie. Intre timp am pus mana pe un 1mtm romanesc pe care l-am reconditionat partial (sa zicem ca un "nene" a umblat pana si la reglajul lagarelor). Momentan pe acesta (1mtm) il readuc la viata si apoi voi incerca montajul electronic pentru ca permite miniaturizarea plus ca jumatate din aparatul digital il am deja. PS: cum ati realizat calibrarea acestuia? eu am cumparat niste rezistente de 10M si de 100K pe care le voi folosi inseriate (10 bucati) ca sa verific si liniaritatea scalei la cel analogic. Voi realiza un zenner de 500V din mai multe zennere uzuale (cred ca la fel se face calibrarea la cele analogice sau digitale) si corectia fina pana la 500V o fac cu diode redresoare inseriate. Editat Februarie 20, 2016 de The Stressmaker Link spre comentariu
bentanioan Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 Eu am avut o rezistenta de 100Mohm!!! si cu ea am calibrat.In final nu conteaza f. mult precizia , important e sa mearga binisor pana pe la 5Mohm si sa asigure 500V ca nu masuram motoare de sute de KW ca sa ne intereseze coeficient de absortie , etc. Este un aparat de uz casnic si mici interventii la utilaje cu motoare mici cu tensiunea de alimentare pana la 0.4 KV. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Cam asa gandeam si eu dar aveam nevoie de o confirmare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum