vikingul38 Postat Ianuarie 16, 2006 Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 salutare....vreau sa fac un amplificator de camera pana la 2x30 wati rms..am intrat de tot in ceata dupa ce am citit mult pe forum...nu stiu ce integrat sa folosec...solutii??? TDA 2050, TDA 2030, TDA 8560Q, LM 4866 sau altele...am si cateva intrebari de incepator: 1. sunt mai bune schemele cu alimentari +/- / diferentiala sau asimetrica (stiu ca trebuie condensator la iesire ajf la ultima varianta) - intreb deoarece am un traf cu o singura iesire de 24 volti la 63 wati...cred c-as putea sa rebobinez sa-mi iasa 2x 12 si dupa redresare si filtrare aprox 2x17 vcc - insa...; 2. pentru sursa semnal dvd pot sa atac ajf fara preamplificare (dvd au semnal destul de mare cred....apropo un tv la iesirea rca ce semnal are....mai putin ca cel de pe pc???? sau tre sa fac si preamplificator cu corectii??? 3. pentru boxe m-am gandit la o solutie (????mai ieftina) cu dif ydd 200lpp si tw pt 25 l ( incinte vtp ). 4. la Kon electronic am vazut ca ci sunt destul de ieftine si nici cum nu ma pot decide la tipul integratului..... multumesc.... Link spre comentariu
Vizitator adeser Postat Ianuarie 16, 2006 Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 hmmmeu m-am cam saturat de tda-uri.... eu am vazut ca in cam toate combinele astea de pe piata (sony...etc) sunt bagate STK-uri (sanyo) si se aud okam vazut seria STK400 (3 canale) si seria STK401 (2canale) Ca si tine incerc sa-mi construiesc ceva acasa. am vazut niste boxe de la sony de 60W care impreuna cu un STK401-100 ar fi ce trebuie... sau varianta STK401-300 tot 60W dar cu mai putine distoriuni armonice (si mai scump Link spre comentariu
FIXVID Postat Ianuarie 16, 2006 Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 io zic ca lm3886 este cel mai calitativ dintre toate integratele (excluzand stk urile ca de alea nu prea stiu mare lucru)1)majoritatea amplificatoarelor au alimentare simetrica dar asta nu inseamna ca cele cu alimentare simpla nu pot suna bine, depinde de schemasati dau un exemplu: amplificatoarele qsc au alimentare simpla si se aud f bine .. unii zic ca intrece calitatea kiturilor ipa2)nu tre neaparat sa faci preamplificator .. cred ca va fi destul .. dar daca simti ca nu scoti maximul din amplificator mai pui si un preamplificator in plus3)cred ca vor fi satisfacatoare si difurile alea de la kon pt un home cinema Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 16, 2006 Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 Pe traful ala poti pune vreo 2 tda 2052 si te-ai rezolvat cu ampliful.Sau alege ce schema vrei tu care sa mearga la tensiunea aia.Sa o iei pe bipolari, cu mosuri vei pierde 3-5V din excursia in tensiune.E buna incinta care ai ales-o plus ca iti ofera posibilitatea unui upgrade cu difuri mai bune, fara a face modificari majore, eventual la gradul de umplere cu fonoabsorbant Link spre comentariu
vikingul38 Postat Ianuarie 16, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 stiu ca sunt poate penibil...dar...m-am uitat prin colectia mea de reviste tehnium (am destule) si am gasit scheme interesante si cu 2N3055...ce spuneti- fata de un CI- TIP LM 3886 (mersi fixvid) sau TDA 2052 (mersi Sharky) ...am vazut o schema( tehnium 9/1992) ajf 30 wati cu alimentare de 40 volti asimetric curios e ca are un CI 741 in preamplificare...nu stiu...in teorie...varza...cu 2N am mai facut /....dar nu stiu cu integratele astea.....un TV cat scoate????la rca???? Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 16, 2006 Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 2N3055 e de pe vremea lu bunicu'....ca nu era altceva mai bun la banii aia ...lasa-l acolo unde ii e locu !...ca sta bine... Link spre comentariu
luc Postat Ianuarie 16, 2006 Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 asta e foarte bun si extrem de ieftin.il alimentezi la vre-o 40v si are si protectie pe boxa :king: Link spre comentariu
csl1131 Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 ala tda2052 parca scria pe undeva ca merge numai cu alimentare dubla, sau asa tine eu minte...la 24V alternativ ma gandesc, o sa ai cam vreo 32 cc, (ma gandesc ca e alternativ aia 24V), iar la tensiunea de 30 si ceva de V cc pana la 40, imi vine in minte tda2030A+2 tranzistori (pagina 6)..... la 32V o sa ai vreo 22W(THD 0.5%) in 4 ohmi...iar mai mult de vreo 2* 22-24W dintr-un traf de 63W nu o sa scoti....restul e caldura disipata....mai demult la cine am mai facut schema asta au zis ca le place cum suna in comparatie cu un tda7294 sau un ta8210 sau cu un 2030 simplu,fara tranzistori, sau cu nu maistiu ce statii pe 2n3055... acuma eu mai multe nu zic, ca pe urma imi sare lumea in cap..asta era parerea lor...problema cu schema asta, si cu cea postata de luc e ca desii daca ti se strica nu o sa arzi diful, ca au condensator la iesire, e mai probabil sa il arzi, daca nu o sa pui mufe la iesirea din amplificator, sau daca o sa te joci cu firele f mult..pt ca daca faci scurt la iesire in timp ce canta muzica nu e prea bine.... Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 C7 sa il pui de calitate...ca de crapa intra Valim/2 in dif :axe: Link spre comentariu
vikingul38 Postat Ianuarie 17, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 ce ma bucur ca mi-ati raspuns......multumesc....oricum mai mult de 2x15 wa n-am cum sa dau in apartament ...insa nu vreau sa mearga la volum maxim....sa am o rezerva....imi place schema ta ''CSL....''BD 907-908 am vazut in datascheturi ca e in capsula aproape ca a unui TDA - au 90 wa si 5 ameri in cb- la cumparare nu cred sa fie mai scump de 25.ooo buc :goodman: in fapt cam atata e si un TDA - nu asta conteaza....si zici ca schema e buna si a fost facuta.probabil cu pcb din dataschet...n-am mai vazut...o s-o incerc...intrarea are o sensibilitate de aprox 800 mv :rolleyes: cred ca trebuie preamplificare ... eu pun un DVD astea au cred ca peste 1 v la iesire...dar UN TV PE RCA CAT SCOATE FRATILOR...... :prayer: Link spre comentariu
csl1131 Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 intrarea are o sensibilitate de aprox 800 mv :rolleyes: ...............dar UN TV PE RCA CAT SCOATE FRATILOR...... :prayer:pai sensibilitatea o poti face tu cat de mare/mica vrei... trebuie numai sa schimbi R5, ala de 30k sa il faci ceva mai mare SAU R4 de 3.3k sa il faci mai mic si un tv scoate oricum mai mult decat suficient ca sa atace asta.. oricum peste 1V....eu puneam bd711/712 in loc de finalii aia de acolo..ca nu i-am gasit.. Link spre comentariu
vikingul38 Postat Ianuarie 19, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 csl....mai da-mi amanunte....ma incanta un tda + bd ....detalii rog ...chiar nu trebuie preamplificare...sa iau difuzoare pe 4 omi...amplificatorul vreau sa-l pun intr-un deck vechi gen tg ms....asa ca acolo am ce pune...am totusi un corector excelent zic eu.... cu bas-medi si inalte cu 3 tranzistori bc 109 ...o schema din tehnium-zice ca se apropie de un egalizator grafic....oare...se adapteaza.... nu mai retin nr. tehnium...la 32 vcc si 63 wa imi scoate 2x20 wati??? :rolleyes: trebuie izolati cu mica BD-ul si intregratul tda 2030 pe radiator???? chiar se pot modifica rezistentele mentionate pentru o sensbilitate mai mare?????...la redresare punte de diode cu f 407 si 2 condensatore de 6800 microfarazi sunt bune?????daca sunt vechi????? :smt006 Link spre comentariu
csl1131 Postat Ianuarie 19, 2006 Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 trebuie izolati cu mica BD-ul si intregratul tda 2030 pe radiator???? cel mai bine este sa fie izolati... adica se poate pune bd-urile neizolate, sau tda-ul neizolat pe radiator, dar atunci nu trebuie ca radiatoarele sa faca contact electric intre ele... cel mai bine e sa le izolezi pe toate.... chiar se pot modifica rezistentele mentionate pentru o sensbilitate mai mare?????... da, alea se modifica in functie de cum vrei, sa ai sensibiliyatea cat de mare/mica o vrei la redresare punte de diode cu f 407 din cate tin eu minte F407 era de 1A... iar daca e de 1A atunci nu prea ar merge...sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar eu parca asa tin minte... 2 condensatore de 6800 microfarazi sunt bune?????daca sunt vechi????? daca sunt vechi atunci e posibil sa fie uscati, si atunci sa nu aiba aceeasi valoare si sa aiba muult mai putin... daca nu sunt uscati atunci merg.. ii pui si vezi cam cum se aude...daca sunt uscati atunci basul o sa inceapa distorsioneze de la o putere mica in comparatie cu ce ar trebui sa scoata, si atunci sti ca sunt uscati si sa ie altii... Link spre comentariu
vikingul38 Postat Martie 29, 2006 Autor Partajează Postat Martie 29, 2006 am facut schema cu tda 2030 si bd-uri in final...merge perfect...am aalimentat cu 35 vcc si scoate peste 20 wati curati si fara distorsiuni....mersi csl 1131 :yawinkle: semnalul de pe dvd e perfect si pare destul de mare....am pus amplificatorul pe iesirea de subw cu un ydd 300 lpp(chinezesc) fara cutie (vreau sa fac un cabinet cu el ca subw) dar nu poate amplifica prea tare....tre sa fac un amplificator mai mare.....as incerca 2 tda 2030 in punte dar difuzorul e pe 4 omi si trebuie pe 8.....ce alt amplificator ma sfatuiti sa fac cu traf 2 x 16 vcc si 6 amperi in secundar?????? pt subw... :prayer: Link spre comentariu
Kreator Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 Pt sub eu unul ti-as recomanda LM3886 (poate chiar in punte). Merge super! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum