zbodeoc Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 5. By-pass peste OPA intr-un 6N6P repetor pe catod comandind un traf de iesire. Adica se ia semnalul din DAC si facem un cathode follower pe un traf care si filtreaza zgomotul de inalte frecventa, ce ziceti?! Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Va fi un experiment interesant.Faptul ca unele cd-playere supersmechere au convertorul IV cu traf, ma duce cu gindul ca acest traf ar putea face si functia de filtrare. Nu am aprofundat problema dar ideea, mai ales ca e vorba de un experiment, imi place.De asemenea imi place foarte mult si poza trafului (pe ala il folosesti nu? ) Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 5. By-pass peste OPA intr-un 6N6P repetor pe catod comandind un traf de iesire. Adica se ia semnalul din DAC si facem un cathode follower pe un traf care si filtreaza zgomotul de inalte frecventa, ce ziceti?!Dar de schema asta ce spuneti????...un model de inspiratie,tot va plac dv. transformatoarele interstage. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 @Misa, poza aia imi aduce aminte ca acum fo' doua decade am lucrat intr-un mediu industrial (ca mai toata tara, cred) si-am vazut multe constructii care rivalizeaza cu asta. Pina si-n rindul celor confectionau transformatoare de sudura artizanale din recuperari am intilnit tot felul de idei... audiofile, ca te si mirai cum de le-a puiat mintea, si nu in cele din urma am intilnit electricieni calificati care confectionau asa ceva, mai "spalate" totusi, dar care nu intelegeau de fapt principiul de functionare al transformatorului.@Lazaroiu, Nu imi plac transformatoarele in mod deosebit, doar ca la rezistente, condensatoare, lampi si tranzistoare n-ai ce sa le mai faci pe cind la transformatoare intotdeauna mai e loc de modificat una-alta... :-)... iata deci:6. Transformator pe iesirea de 5k a DAC-ului, la asta m-am gindit prima data dar nu-mi dau seama cit de bine pot adapta impedantele, plus ca ar trebui sa am o inductanta > 50H, cred. Oricum vreau sa incerc si asta, neaparat! Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 @Misa, poza aia imi aduce aminte ca acum fo' doua decade am lucrat intr-un mediu industrial (ca mai toata tara, cred) si-am vazut multe constructii care rivalizeaza cu asta. Pina si-n rindul celor confectionau transformatoare de sudura artizanale din recuperari am intilnit tot felul de idei... audiofile, ca te si mirai cum de le-a puiat mintea, si nu in cele din urma am intilnit electricieni calificati care confectionau asa ceva, mai "spalate" totusi, dar care nu intelegeau de fapt principiul de functionare al transformatorului.@Lazaroiu, Nu imi plac transformatoarele in mod deosebit, doar ca la rezistente, condensatoare, lampi si tranzistoare n-ai ce sa le mai faci pe cind la transformatoare intotdeauna mai e loc de modificat una-alta... :-)... iata deci:6. Transformator pe iesirea de 5k a DAC-ului, la asta m-am gindit prima data dar nu-mi dau seama cit de bine pot adapta impedantele, plus ca ar trebui sa am o inductanta > 50H, cred. Oricum vreau sa incerc si asta, neaparat! NU am spus cu rautate ca va plac transformatoarele,mai ales ca si mie-mi plac la fel de mult ca si difuzoarele,stiti dv. cum e': poti sa faci si pe naiba cu un amplificator,dar daca nu ai transformatorul (transformatoarele) bune si la sfarsit difuzoare excelente poti sa "mergi la culcare" sau cum spuneti dv: "te poti lasa oricand!" Oricum,este interesant experimentul ce vreti sa-l faceti.Eu mi-am cumparat saptamana trecuta un DVD adus din Germania de cineva care se ocupa cu gunoaie d'astea aruncate de nemti.L-am ales dupa greutate,frumusete,sa aiba telecomanda si bineinteles sa "stie" sa citeasca tot ce se poate in materie de discuri audio. L-am probat si suna exceptional,are iesirea de sunet: normal,optic si digital.L-am desfacut sa-l curat de praf (eventual) si am vazut pe placa de out doua mici trafuri care par a avea secundarele exact pe iesirile L,R.O sa-i caut schema pe net si poate voi afla mai multe. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Cit ma duce pe mine mintea cred ca un traf ar mai "rotunji" din "muchiile" rezultate in urma interpolarii, recreerii semnalului analogic; oricum cam asta face si transformatorul de iesire al amplificatorului. Lumea zice de "sunet de lampa" dar de fapt e sunet de infasurari de transformator. OTL-urile se stie ca suna nicicum sau ca alea cu tranzistoare. Cine asculta vinil pe tranzistoare (OTL) e mai cistigat ca unul care asculta CD pe tranzistoare (OTL), adica nu "oboseste" asa repede. E o chestie care tine de natura analoaga a sunetului sau, daca vreti o comparatie grosolana, de diferenta intre a asculta semnal triunghiular si sinusoidal... si in cele din urma nu cred ca la modul general filtrele RC sint mai eficiente ca cele RLC... si sa nu uit, ca-i important: nici-un tip de componenta sau aranjament electronic nu "aproximeaza" sunetul ca difuzoarele :-), bine spuneti D-l Lazaroiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum