prozorianu Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Va Salut ! Am descoperit pe Ebay un kit echipat cu circuitul integrat TL783 fabricat de Texasinstruments http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/texasinstruments/tl783.pdf . Acest circuit este capabil sa reguleze tensiunea DC in gama 1.25 V - 125 V la un curent de 700mA ... As dori sa realizez o sursa reglabila in gama 2V - 100V 20A protejata la scurt circuit si sa folosesc ca driver acest circuit miraculos. Ma ajutati cu niste idei constructive ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Nu-i nimic,aplica pe viitorSi nu mai cita mesajul anterior,decat daca e vorba de ceva anume Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 sursa reglabila in gama 2V - 100V 20AMa intreb sincer daca iti dai seama ce doresti... Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Combini schema de la pagina 17 sus combinata cu pagina 18 susi: http://www.national.com/ds/LM/LM117.pdf . Bineinteles, trebuie alte componente alese pentru tensiunea si curentii de lucru. Mai exact, una iti asigura un boost de curent(desigur trebuie multe tranzisotare) si una iti asigura limitarea de curent la ce valoare doresti. Per total vrei o sursa de 2KW, liniara. Vei avea nevoie de condensatori mari si multi. Radiator mare cat un calorifer. Transformator de vreo 20Kg. Sau poti reduce radiatorul daca folosesti transformator cu prize si comuti pe priza care trebuie. Functie de aplicatie, mai bine mergi pe o varianta in comutatie. O varianta comerciala costa peste $1000, si e foarte probabil sa o obtii la un cost mai mare facand doar una. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Ai abandonat asa de repede? Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 poti sa si sudezi cu sursa aia! Link spre comentariu
prozorianu Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Nu am abandonat ... Merge sa inlocuiesc LM317 din schema atasata cu TL783 si tranzistorii 2N3055 cu un model mai potent ? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 E 28V? Sau e un principiu si vrei 100?Schema nu e stralucita, stabilizare ai la iesirea CI si exista variatii pe celelalte componente. Nu contine toate datele. N-ai protectie la scurt. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 pierzi toata stabilizarea integratului punind tranzistorii pe iesire...cauta in pdf-ul circuitului lm317(sau in alte scheme pe net )si foloseste combinatia tranzistor PNP la intrarea in tl783+NPN la care emitorul este legat direct cu iesirea TL-ului.asa vei beneficia de performantele integratului. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 nu se mai aude nimic cu sursa? Link spre comentariu
prozorianu Postat Octombrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Am reusit sa fac sursa dar am renuntat la protectia la scurt - am sursa reglabila in plaja 2 - 90 V 12A Nu este prea stabila tensiunea de iesire dar pentru ce am eu nevoie e perfecta Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 E ciudat daca nu e stabila.I-ai pus o sarcina ceva acolo? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Nu e stabila - adica scade in sarcina? E normal...ca sa fie complet stabila,tensiunea reglabila din potentiometru trebuie limitata la tensiunea maxima pe care o poate debita sursa,la curentul maxim Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Hai mai bine pune o schema cu exact ce ai facut. Ca sa nu vorbim pe langa... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Oscilatii parazite,eventual pe circuitul de feedback. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum