pusttiu Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 felicitari, pana acu arata bn, desi sunt incepator in acest domeniu doresc sa ajut un coleg sa faca o jukaria din asta. daca se poate sa puneti un proiect complet care sa poate fi adaptat la necesitatile noastre.... dimeniuni maxime de prelucrare 60*60*15 cm, in aluminiu, inox max de 4mm, lemn si textolit de 10cm grosime. eu sunt cu electronica (deci am nevoie de cablaje si parte electronica pt control motoare si interafata pc ) iar colegul e cu mecanica. cu stima, florin c. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 daca se poate sa puneti un proiect complet care sa poate fi adaptat la necesitatile noastre.... dimeniuni maxime de prelucrare 60*60*15 cm, in aluminiu, inox max de 4mm, lemn si textolit de 10cm grosime. eu sunt cu electronica (deci am nevoie de cablaje si parte electronica pt control motoare si interafata pc ) iar colegul e cu mecanica. cu stima, florin c.Nu am un proiect eu lucrez dupa moment si dupa ce vad pe la alti si cu ce am, asa ca nu te pot ajuta.Sa fiu sincer nu stiu sa lucrez cu programe de desen si proiectare asa ca desenez de mana fac masuratorile tai la circular mai pilesc daca e cazul si ma apuc de lucru,problemele care se ivesc le rezolv din mers. Link spre comentariu
Arise Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 daca se poate sa puneti un proiect complet care sa poate fi adaptat la necesitatile noastre.... dimeniuni maxime de prelucrare 60*60*15 cm, in aluminiu, inox max de 4mm, lemn si textolit de 10cm grosime. cu stima, florin c.Postează un thread separat dacă crezi că este ceva diferit proiectul vostru, altfel întrebările merg adresate pe topicul cu întrebări de începători.Din ce m-am convins până acum, cu profile subțirele de aluminiu nu faci mare brânză, sunt prea flexibile pentru a face față la frezarea în aluminiu.Un mic test. Ia un profil, din fier, din aluminiu din ce vrei tu. Pune-l pe o masă de lemn, blat de bucătărie, etc. De regulă profilul este mai drept decât blatul, o să vezi "valea". Apoi apasă ușor deasupra locului unde ai formată "valea". Dacă profilul se deformează la o apăsare ușoară atunci aș zice că deja ai o problemă. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Fiind cald afara am mai lucrat un pic. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Distractia mare o sa fie cand o sa incep la alinieri(la montaj nu am avut decat o placa de pal ca referinta). Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Dupa ce am reglat jocurile si am facut ca toate axele sa mearga usor am constatat ca constructia nu prea este rigida si cam flambeaza (profilul T nu este prea rigid si nici cel patrat pe care este fixat).Nefiind multumit am schimbat proiectul,am dat la facut piese de dural si am schimbat sistemul de cuplare al axei x cu z,ce a iesit vedetiti in poze.Acum axa x si z sant rigide si nu mai torsioneaxa ,urmeaza sa schimb si axa y si apoi voi vedea ca am facut. Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 In functie de ce profile de al voi reusi sa fac rost voi vedea cum fac scheletul si cum prind motoarele si rulmentii de la suruburile de avans.Intentionez sa folosesc suruburi trapezoidale 10x2 prelucrate la capete la diametru de 8 mm si suportul de lagare sa-l fac din rulmenti 688 care au 16x8x5 mm si din suport de bare de 16 mm,intr-un suport voi monta un rulment iar in celalalt voi practica un canal in care sa bag un zegher de interior pe post de distantor si deoparte si alta cate un rulment . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum