mihaighe Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Proaspat somer m-am gandit sa ma mai perfectionez cu tehnica acu ca vine iarna si am mai mult timp.As vrea sa incerc sa fac un cnc de studiu ,sa vad cum si ce ,sa inteleg principiile si problemele ce apar, pe scurt:-nu am decat o coala de mdf-un prieten mi-a donat trei perechi de glisiere de sertar cu bile de alea cu 2 randuri de bile si trei sine-am demontat 3 imprimante vechi si am de la ele motoarele-sant plin de dorinta dar cam la inceput-cunostinte de electronica am suficiente (voi incerca sa fac singur driverele pentru motoare)Rugamintea mea este sa ma indrumati catre un sait sau oriunde gasesc informatii eventual si poze pentru o constructie de cnc din mdf cu ghisiere de sertar(nu prea inteleg eu cum sa le montez ca atunci cand le deplasez cam ies din gabaritul mesei)De citit am citit eu dar este mult si abia reusesc sa cuprind cate ceva din informatii.CNC nu este decat cu scop didactic si de studiu pentu mine.Multumesc si nu criticati ca sant la inceput ,dar vreau sa invat Link spre comentariu
Drakulya Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Vezi aici: Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Multumesc acum am inceput sa inteleg ,sper ca incet incet sa ma apuc de lucru. Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Dupa sute de articole citite am inceput sa demarez lucrarile: Am cumparat de pe ebay cu ajutorul unui coleg drivere 3A de aici: http://www.ebay.ca/itm/CNC-3-Axis-TB656 ... 765wt_1112 Probate numai cu comanda manuala ca spre rusinea mea nu am nici un calculator cu port paralel. Am cumparat 3 motoare NEMA 17 de 1,4A Astept sa vina ghidaje de 12 mm si bucse de bronz,recent am descoperi ca sant bucse de bronz sinterizat de 12x16x20 la magazinele auto cu pretul de 1,5-4,5 lei(asazisele bucse de vibrochen de dacie) le-am probat pe bara de 12 si sant perfecte. Dimensiunile orientative la curse cam 300x200x120 ca motor de frezare am o minifreza de 135w ca destinatie cablaje si ceva fete de carcase si in primul rand sa invat cate ceva din tainele cnc si ale softurilor stiu ca mai trebuie multe dar important este ca am inceput Acum vine si intrebarea: cine ma poate ajuta sa-mi faca contra cost 12 suporti pentru bucsele de bronz? daca se ofera cineva astept detalii pe PM. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Vin cu noutati,suporti de ghidaje de 12mm,suporti de 16 mm din care am facut suporti pentru lagare,lagare de bronz de 12x16x200 si bare rectificate 12 de la hi-end.Urmeaza sa caut profil de al 30x60 mm .Marea problema de care ma lovesc este lipsa profilului de al de 30x60 mm ,poate cineva are 4 bucat de 450-500 mm de vanzare. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Revin cu detalii: am cumparat disc de taiat aluminiu de 250x30x3 cu 100 dinti si l-am montat la ferastaul meu pendular si m-am apunat de taiat profilele.Ce a iesit si ce vreau sa fac se vede din pozele atasate Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Continui cu fotografii. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Si alte fotografii. Link spre comentariu
Arise Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 M-am abonat la topicul tău.Interesantă ideea cu bucșele alea de dacie și e fain că se pupă cu suporții de 16. Ce lungime are axa Z? Mă refer la dimensiunile fizice actuale, nu la cursă.Eu mă tot abțin de la cumpărături, pentru că nu vreau să dau banii și apoi să descopăr că de fapt îmi trebuie alt ceva, altă mărime, sau altă abordare. De asta aș vrea să văd la tine cum "rezolvi" partea de "motion" unde o să pui șurubul trapez, rulmenții și motorul.Eu momentan lucrez în sketchup, am descoperit (nu știu prin ce minune ) că e mult mai ieftin decât să mă arunc la cumpărat piese și apoi să mă uit la ele ca maimuța la cub și sferă. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Axa z are 500 mm la fel ca si y,pentru rulmenti vreau sa folosesc capacele de la niste motoare dezafectate,capace pe care ori le strunjesc la dimensiunile necesare ori le las asa,ori le tai patrate.Suruburi nu am inca dar cred ca o sa incerc cu niste M10 de inox pe care le am. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Incet incet m-am apucat de treaba ca azi era mai cald afara si am putut sa lucrez.Toate gaurile de prindere de la suporti de ghidaje si de la suporti de lagare sant de 5,5 mm,toate gaurile date de mine sant de 5 mm si am folosit suruburi de M5 cu cap imbus ..totu s-a potrivit din prima unghiurile sant de 90 masurate cu echerul.Cred ca daca este nevoie la reglaje o sa largesc la 5,5 mm.Nu am facut inca sistemul cu suruburile de avans(ma mai gandesc) drept sa spun nu am suruburile si cred ca pentru inceput o sa folosesc M10 cu o piulita modificata cu arc si apoi mai vad eu. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Continui cu fotografii.Stiu ca sant multe de criticat dar atat am reusit eu in faza asta,daca erau bani treceam la sine si la patine ,la profile de la ITEM si nu ma chinuiam cu bucse de dacia si cu suporti de bara pe post de lagare. Link spre comentariu
Arise Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Să înțeleg că axa X va fi fixă și că vei muta masa cu totul pe axa Y?Lasă că e mai ieftin așa și mai pe înțelesul nostru cu profile simple și cu bucșe de dacie. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Da axa Y va fi mobila,m-am inspirat de aici: http://www.cncdudez.co.uk/2011frameindex.htm,si de aici de la unguri unde majoritatea cnc au aceasta constructie: http://www.hobbycnc.hu Link spre comentariu
Arise Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Pentru că eram curios de dimensiunile fizice comparabile pentru suporții de capete, am desenat în Sketchup cei 3 suporți. Cred că sunt utili și pentru alții care vor să îi includă în propriile proiecte sau să își facă o idee despre dimensiunile lor. Editat de Madalina:28.12.2011/o intrebare legata de atasarea pozelor la care i-am raspuns suport_SK12_16_30.zip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum