Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Megavision DCS-2034VR - schema

Vizitator cristian10

Postări Recomandate

Am inteles, dar pe schema e 6,2nF si pe aparat e unul de 8,2, care a fost lipit de altcineva...o sa incerc cu unul de 6,2 si vad cum face...traful vechi - cat a mers a mai fost carpit, deci e posibil ca cineva sa fi marit condensatorul ca sa mearga cu traful ce s-a prajit. Cred ca o sa pun 6,2nF paralel cu 500pF si vad cum se comporta...multumesc inca o data!Daca scade macar cu 1cm sau 2 va ramane asa, sper sa mearga macar un an-doi, dupa care chiar nu va mai fi nevoie de el...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

9

• Toni Marginean

8

• ROBEERT

5

• cipry21

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am pus, ca pe schema, un condensator de 6,2 (masurat avea 6,0, e ceva mai vechi dar e de calitate, din ceva TV Philips) si un condensator de 470pF/2kV, din ala albastru, de la sursele ATX.Imaginea arata bine acum, e putin iesita din ecran, dar e absolut acceptabila...maxim 1 cm in total - sunt multe TV-uri noi care arata asa.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna seara stimati colegi. In legatura cu acest sasiu, vin si eu cu urmatoarea intrebare: daca stie careva ce transformator de linii i se potriveste, deoarece pe eticheta lui nu mai pot descifra ce scrie. Am citit tot pe forum ca s-ar potrivi traful DCF2077, dar acest DCF2077 are mai multe terminatii si totodata HR-uri diferite. Din cate imi amintesc din trecut, parca in functie de diagonala tubului ii este dedicat traful. La 20 de inch, este HR----- si la diagonala de 21 de inch, este HR-------. Dupa cum se observa pe schema, aceasta sursa echipata cu STR5412 se sincronizeaza pe frecventa liniilor cu ajutorul spirei de pe traful de linii. Tot aici pe forum am mai  citit ca s-ar putea sa dau gres cu trafurile FBT. Totodata, poate oi avea noroc sa nimeresc si sensul acestei spire ca sa nu parlesc STR-ul din sursa. Deci televizorul este Megavision model DCS-2034VR. sasiu C-41. Maine eventual cand o sa ajung la atelier, o sa ma uit sa vad ce diagonala are tubul ( ori 20, ori 21 inch ), desi, dupa indicativul DCS-2034VR, s-ar spune ca ar fi echipat cu tub de 20 inch.

Deci, daca stie careva ce traf HR ( FBT ) se potriveste la acest sasiu. Nu se mai poate descifra ce scrie pe eticheta trafului.

Multumesc.

Link spre comentariu

Eu stiu de  HR7468 .Ca sa nu fie probleme recomand sa inseriati pe B+,pe timpul verificarilor,o rezistenta de 100Ohm/16W(de exemplu),si cu osciloscopul sa urmariti la spirele bobinate  pe jugul  trafo. ca impulsurile sa fie pozitive si bineanteles axate pe B+,bobina avand un capat la 103V.Daca sensul bobinei este gresit se v-a auzii o taraiala deranjanta in chopper,dar datorita rezistentei serie nu se v-a intampla nimic,si nu ramane decat sa inversati capetele acesteia.

De asemenea va recomand sa nu mai montati piesa de metal ,sub forma de U,ce-l fixeaza de cablaj,deoarece fata de aceasta apar de obicei descarcarile.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Tipic la astea era puscarea trafului in zona tablei care tine treful si izolarea si demontarea tablei rezolva problema.Defocalizarea si screenul nu cumva sa fie din soclul TK.

M-am gandit si la soclul placii TK, dar mie unul mi se pare ca potentiometrii nu regleaza cum trebuie. Oricum o sa schimb ( de proba ) si soclul. Revin cu rezultatul.

Update: schimbat soclu TK, inclusiv condul care filtreaza G2-ul si defectul persista. Tot trafo linii este hiba. Tubul, exact conform indicativului este de 20 inch.

Link spre comentariu

Eu stiu de  HR7468 .Ca sa nu fie probleme recomand sa inseriati pe B+,pe timpul verificarilor,o rezistenta de 100Ohm/16W(de exemplu),si cu osciloscopul sa urmariti la spirele bobinate  pe jugul  trafo. ca impulsurile sa fie pozitive si bineanteles axate pe B+,bobina avand un capat la 103V.Daca sensul bobinei este gresit se v-a auzii o taraiala deranjanta in chopper,dar datorita rezistentei serie nu se v-a intampla nimic,si nu ramane decat sa inversati capetele acesteia.

De asemenea va recomand sa nu mai montati piesa de metal ,sub forma de U,ce-l fixeaza de cablaj,deoarece fata de aceasta apar de obicei descarcarile.

Traful de linii HR7468 s-ar parea ca nu se potriveste. Traful original are urmatoarea configuratie:

pin1 = colector

pin2 = B+

pin3 = flyback ( comparator faza si frecventa sincro )

pin4 = prietenul condensator care umfla tensiunile cand se devalorizeaza

pin5 = +16v

pin6 = ABL

pin7 = +24v

pin8 = GND

pin9 = +180v

pin10 = filament

Configuratia trafului spus de dumneavoastra se pare ca nu s-ar potrivi. Pinii 2 si 4 nu se potrivesc, ( vedeti configuratia HR7468 in attach ).

Update: traful care se potriveste la acest sasiu, conform pozei de mai jos, este HR7455.

post-179081-0-88698000-1449052780_thumb.gif

post-179081-0-00383200-1449053600_thumb.gif

Link spre comentariu

Functioneaza si HR7468,cu mentiunea ca,la pin 2 vine B+,prin dioda respectiva,iar la pin 4 (unde pe schema trafo. este B+) vine celebrul 22uF/160V.Acest lucru este posibil deoarece infasurarea 4 la 2 este bobinata in continuare cu cea de la 2 la 1. O alta diferenta ar fi pinul 9,tensiunea de final video,in sensul ca la HR7468,impulsurile pozitive sunt axate pe B+,iar la HR7455 sunt axate pe 0;dar in ambele cazuri tot approx. 180V se obtin. Dar daca este problema de pot. de foc. si G2,puteti rezolva simplu montand un bleeder pe conductorul FIT,avand avantajul de a pastra trafo. original.Succes!

Link spre comentariu

Buna seara stimati colegi. TV rezolvat. A mers ca uns cu HR7455. Deci defectul a fost pe partea de potentiometri focus si screen la traful de linii. Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări