Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf pentru redresor auto

Vizitator Gabi-ozn

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dr. Led, am o intrebare referitoare la transformatoarele de UPS. Am un astfel de traf. care scoate 18 Vca (grosimea sarmei cu tot cu izolatie este de cca. 2mm) si 8 Vca (grosimea sarmei cu tot cu izolatie este de cca. 3 - 3,5mm). Pe spatele capacului UPS-ului scrie max: 6 A. Cati amperi scoate totusi un traf. de UPS ? Traf.ul in cauza vreau sa-l folosesc la un redresor auto.

Link spre comentariu

Oh.Asta e dintr-un UPS APC de 400W (chiar ii scoate la iesire).Dar dupa cum se vede, miezul e mic (~200W). Ideea e ca el merge mai putin de 5 min la putere maxima, cand e pe acumulator. Si cand sta in priza, nu functioneaza deloc (acumulatorul e incarcat cu o susra in comutatie)!Problema e ca are sarma groasa pt mezul acela, si deci nr spire/volt mic.Trebuie testat, cu ce sarcina se mentine la 80 de grade.

Link spre comentariu

Infasurarea cu maro si albastru nu este tot din primar, pentru selectarea tensiunii de alimentare?Atunci ea nu poate fi folosita ca secundar, ci in serie cu alb-negru pt a micsora curentul de magnetizare dar reducand un pic tens din secundar.

Link spre comentariu

Da, se poate folosi fara probleme si astfel!Dar nr spire/volt ramane tot mic.Initial ea era doar o infasurare auxiliara pt electronica. UPS-ul asta nu are AVR.Acum vad ca miezul e de doar 100W...pai de la 100 la 400W clar s-a facut economie la greu. Ce-i drept, pt doar 5 minute de mers, e de asteptat.Si d-aia nu cred ca infasurarea maro-albastru e cu sarma asa de groasa, ca nu are la ce sa foloseasca

post-8163-13982969673_thumb.gif

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări