Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Timp asteptare "WAIT" program BASCOM !

Cilibiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

12

• ywar2

3

• yo9hnf

3

• picolo

3

Top autori în acest subiect

Hmmm, mersi de indrumare, se pare ca cu oscilator extern, as putea sa folosesc comanda "wait" si sa ramana acelasi timp de asteptare de fiecare data, iar aici cred ca este valabila comanda "wait 1' care in realitate o sa fie 1 secunda!O sa fac niste teste cand vine atmelu!Mersi ca miai deschis ochi! :jytuiyu

Link spre comentariu

Încearcă şi să-ţi scrii codul mai ordonat şi mai logic.

Totusi nu am inteles care e treaba cu codul meu,pun codul meu dar in felul tau, sa vad si eu diferenta!Cu timerele si intreruperile sunt foarte incepator, iar pentru proiectul acesta , nu se merita sa folosesc intreruperi si timere, este o treaba prea simpla pentru el, ca sa fie codul asa complicat!
Link spre comentariu

cu toate ca is offtopic si ma bag ca musca in lapte : ai grija ce oscilator pui, din propria experienta cu un megasquirt iti spun asta pentru ca nu avem drumuri DREPTE si FARA GROPI, si de la socuri e posibil sa o ia razna.

Link spre comentariu

Mersi de sfat.Intre timp am pus oscilator extern in schema si se pare ca daca scriu WAIT 1, chiar asteapta 1 secunda, comanda asta asteapta timpul setat in orice situatie, nu conteaza ca este cristal de 4mhz sau de 20mhz, tot ce trebuie sa facem este sa punem rezonator extern, cel intern nu este precis, chiar deloc, sunt diferente de la cer la pamant!Cei care ati folosit comanda WAIT, de ce nu a zis ca este precis?, mai ales ca poate faceti sute de montaje pe an cu MCU si cu acesti timpi de asteptare, cel putin asa cred eu!Eu am aflat din simulari treaba asta, si tot ce mia rezultat din simulari a fost si in realitate!Piesele miau venit, sper sa pun in aplicatie saptamana viitoare!O zi buna tuturor!

Link spre comentariu

Cei care ati folosit comanda WAIT, de ce nu a zis ca este precis?, mai ales ca poate faceti sute de montaje pe an cu MCU si cu acesti timpi de asteptare, cel putin asa cred eu!

Pai tu esti de vina, caci in primul tau post ai cerut o formula de calcul nu o solutie tehnica la problema ta !!!
Link spre comentariu

Da intradevar, ca nu stiam ca oscilatorul intern difera de cel extern!Imi cer scuze de afirmatie! :jytuiyu :jytuiyu Prinsesem logica si uitasem de unde am plecat, totusi se putea explica si in felul urmator:"Daca folosesti oscilator extern timpul de asteptare "wait" din program va fi exact ca cel din realitate, asta fiind valabil doar la oscilator extern!"Oricum multumesc pentru tot, daca nu se ajungea la oscilator extern nu aflam ce ma interesa!O zi buna tuturor!

Link spre comentariu

Da intradevar, ca nu stiam ca oscilatorul intern difera de cel extern!Imi cer scuze de afirmatie! :jytuiyu :jytuiyu Prinsesem logica si uitasem de unde am plecat, totusi se putea explica si in felul urmator:"Daca folosesti oscilator extern timpul de asteptare "wait" din program va fi exact ca cel din realitate, asta fiind valabil doar la oscilator extern!"Oricum multumesc pentru tot, daca nu se ajungea la oscilator extern nu aflam ce ma interesa!O zi buna tuturor!

Nu stiu ca varsta ai dar eu zic, ca cand te faci mai mare, sa te faci ceva gen politician.Lasa pe altii sa "wait".
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări