Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Matrita turnare bile plumb

Vizitator pisica matache

Postări Recomandate

Vizitator pisica matache

Doresc sa realizez o matrita in care sa pot turna bile de plumb,de 8mm diametru.Din pacate nu am nici-o idee de cum as putea face asa ceva,asa ca orice idee e binevenita.De fapt o idee as avea,dar nu stiu daca este buna...ma gandesc ca intre doua placi de aluminiu,as putea aseza bile de otel,iar intreg ansamblul presat cu o presa hidraulica,astfel incat bilele sa lase amprente semisferice in cele doua placi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

...ma gandesc ca intre doua placi de aluminiu,as putea aseza bile de otel,iar intreg ansamblul presat cu o presa hidraulica,astfel incat bilele sa lase amprente semisferice in cele doua placi.

Daca ai avea un utilaj (presa) care sa dezvolte o asemenea forta, in mod sigur bila din otel special de rulment se va sparge cu mult timp inainte ca cele doua placi din aluminiu sa vina in contact. O astfel de matrita nu poate fi construita pe acest principiu, decat eventual din plumb. Apoi, pentru ce ti-ar folosi o matrita de turnat, cand maleabilitatea plumbului permite foarte simplu matritarea la rece? Nu in ultimul rand trebuie specificat, ca prima aplicatie la care s-ar gandi oricine, ar fi confectionarea proiectilelor pentru arme de foc artizanale. Previn deci pe oricine, ca regimul armelor de foc este strict reglementat si interzis in afara cazurilor oficial consacrate, cunoscute de toata lumea. In consecinta, as vrea sa ne oprim cu acest subiect aici, inainte de a da idei celor certati cu legea.
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări