gedd Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 am inceput asta...din lipsa de timp am reusit cate ceva...sper sa fie ok...astept intrebari comentarii etc...RAUTATI..... Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 cred ca am postat gresit..scuze Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 continuare............ Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 continuare............felicitari pentru realizare si munca depusapersonal nu suport GU50,am si eu nebunia mea interesante indicatoarele ,arata tensiunea de negativare sau curentul catodic?e urit intrerupatorul de on\off ,scoate tablita acea ca e sinistraam vazut sasiul inainte sa ajunga la tine!!!la mai multe Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 curentul catodic..dar sfatuiesc userii sa nu cumpere de pe Maica Domnului...sunt puse in paralel cu rezistentele din catod de 1 Ohm,pe aparat arata 60mA(mV)depinde cum vreti iar astea arata 40mA...chinezarii Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 traful are 28cm2 si are 300H!!! da cam 320H aprox...300 SIGUR, si am pierderi de 50mH Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 curentul catodic..dar sfatuiesc userii sa nu cumpere de pe Maica Domnului...sunt puse in paralel cu rezistentele din catod de 1 Ohm,pe aparat arata 60mA(mV)depinde cum vreti iar astea arata 40mA...chinezariiDin moment ce sunt gradate in mA inseamna ca probabil contin inauntru o rezistenta de sunt si atunci nu indica bine puse in paralel cu rezistenta de catod ... asa se monteaza un voltmetru Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 nu au...m-am uitat Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Te rog sa ne descri proiectul tau..........daca se poate atasa si o schema ar fi perfect . Ce anume are 28 cm patrati ? Trafo retea ? Sau trafo out ? Daca ai dimensionat trafo out la 28 cm patrati pentru doua tuburi SEP , rezulta pentru un singur tub aproximativ 14 cm patrati , din experienta colegilor de pe forum pare cam " amarat " , adica subdimensionat la prima vedere , pe romaneste va avea bas , dar la limita acceptabila , un bas sec ...... In cazul descris de mine te poti baza pe minim 20W out . Nu rezulta prea multe informatii din imaginile postate , pare a fi un amplificator stereo , dar cu un singur trafo out ......Nu stiu ce sa cred , nu ai oferit detalii suficiente !Te rog sa ne precizezi mai multe despre acest proiect , eventual masuratori si impresii de la primele auditii . Daca se poate.......Multumesc anticipat , Victor Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 este un monobloc...traful de iesire are 28 cm2..o sa pun si scheme...abia l-am terminat in seara asta....suna...demential..defazorul este williamson cu 6n6....am cam 105V efectivi la iesiri...deci..atac din belsug...Ualim 605V 250V pe Grila1,in schimb se cam incalzeste cutia care e facuta din tabla de 2.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 traful are 28cm2 si are 300H!!! ...Pentru 300H(anod-anod-gu50) amplificatorul va raspunde de la cîţiva Hz(300H fiind o inductanta apreciabila ce poate clasa amplificatorul/monobloc in categoria High-End)."J. Gordon Holt considered to be the founder of the high-end audio movement". Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 este un monobloc...traful de iesire are 28 cm2..o sa pun si scheme...abia l-am terminat in seara asta....suna...demential..defazorul este williamson cu 6n6....am cam 105V efectivi la iesiri...deci..atac din belsug...Ualim 605V 250V pe Grila1,in schimb se cam incalzeste cutia care e facuta din tabla de 2....Felicitari pentru realizare !".....suna...demential..defazorul este williamson cu 6n6......",deci este vorba de un PP pana la urma!?GU50 sunt niste lampi exceptionale si in SE si in PP,mai ales daca le "nimeriti" o schema buna pentru atac.Va felicit inca odata pentru realizare.Transformatorul de iesire se pare ca este bine realizat,la asemenea sectiune si un numar relativ mare de spire sigur ca va rezulta o inductanta asa de mare,iar dupa cum se vede in poze miezul nu este ceva special,este recuperat (?). Asteptam mai multe rezultate din masuratori,dar pana la urma cel mai mult conteaza felul cum se aude,daca sunteti multumit totul este perfect. Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Felicitari !!Ne place ! O schema ??? Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2011 scuze..eram cam entuziasmat...da este un PP tolele sunt recuperate, schema este cea a domnului Valderama numai ca am folosit 2 tuburi finale in loc de 4,o sa postez schema aici(numai sa vad pe unde am pus-o) precum si modificarile defazorului...ce vreau sa subliniez.....trebuie avut grija la 6n6(ca de altfel la orice fel de lampa)...deoarece au caracteristici diferite in acelasi balon de sticla,se impune o "simetrizare"..asadar pe tubul ce ataca lampile finale am pus un semireglabil pe alimentare(inainte de rezistentele de 27K/2W) in asa incat pe cele doua iesiri ale defazorului sa am semnal de aproximativ aceeasi valoare...eu,personal am obtinut valori apropiate la iesirile defazorului pana la valoarea de 105Vef..peste 115Vef apar diferente majore(adica am 120 Vef pe un canal si 127Vef pe celalalt canal-repet,pentru 6N6P)..traful are 5000spire 0,25CuEm si 189 sp CuEm de 0,6 puse in 4 straturi intercalate(secundarele sunt in paralel) cu 5 straturi de primar(primarul de 5000de spire l-am impartit in 5 sectiuni de cate 1000 de spire si le-am legat in SERIE in sensul cresterii inductantei...daca nu creste inductanta inseamna ca nu au fost legate corect bobinele adica inceputul uneia cu sfarsitul alteia...atentie la ultimul strat sa scoateti priza mediana pentru anodica,priza la spira 2500)...sarma nu este critica la grosime...am stabilit curentul prin tuburi la 60mA Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Dane,stai sa vezi boxele...sunt in lucru si alea,niste monstruleti la 1,2m inaltime...2 subwooferede bass un dif medii si tweeter pe o singura incinta acustica...SPL aprox 92dB per total(tweeterul are mai mult,cam 104dB) filtru..crossover voi posta si schema (http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege ... index.html asta este dar i-am modificat ceva la medii,atentie la schema filtrului data de ei..sunt puse gresit difuzoarele de bass....adica sunt puse in paralel..daca le lasati asa...NU VETI AVEA BASS DELOC,trebuie puse antiparalel,adica unul normal iar celalalt cu minusul difuzorului la plusul filtrului)...si mai am ceva in lucru...un SE cu 6C33C-15W clasa A bias fix cu monitorizare electronica a curentului prin ele a tensiunii anodice a duratei de viata a tuburilor si multe alte chestii..o sa vezi...scuze pt offtopic.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum