Vizitator bolosicubolo Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Vreau sa-mi iau prima pereche de cabluri "de firma" pentru sistemul meu facut din componente SH (un amplif H/K pm655VXI si o pereche de boxe HECO PCX3) si m-am uitat pe site-urile de audio de pe la noi si pentru ca vreau sa dau cel mult 100, hai 150 de ron (2x3m) am gasit: http://www.htb.ro/accesorii-av/conectic ... -9806.html - 17 ron/m http://www.dvdplanet.ro/detalii/7970 - 27 ron/m http://www.avstore.ro/cabluri-audio/audioquest-g2/ - 17 ron/m Ati avut ocazia sa le ascultati sau din experienta poate imi recomandati unul dintre ele sau altceva la pret asemanator (sau in cel mai rau caz nu o sa sune diferit de cablurile de 5m luate de la electrice cu 20ron pe care le am - poza cu titlu exemplificativ luata de pe un site de licitatii ). Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Cum să-ţi zic asta fără să te superi...? Audiofilia e o boală grea şi scumpă, nu vei simţi diferenţe la o lungime a cablurilor de 3 metri în cameră, dacă e vorba să duci boxele pe cîmp şi ampliful să rămînă în casă, atunci da, un mic cîştig contează.Cumpără cabluri liţate de instalaţii, cu suprafaţă cît mai mare (să zicem 4-6mm2), se găsesc de toate culorile şi-ţi faci perechi, nu ca astea turceşti ptr difuri, care se văd în poze. Sînt şi mai ieftine. Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Bine, dar am citit ateatea discutii despre cum cablurile influenteaza calitatea sunetului si nu aveau legatura cu lungimea, intre cabluri la fel de lungi, de camera, de 2-3 metrii. Am vazut ca este un fel de "regula nescrisa" cum ca ar trebui sa valoreze cel putin 10% din valoarea intregului sistem. E valabil doar la sisteme de peste o anumita suma ? Toate cablurile pana in 50lei/m nu trebuie cumparate (cu toate ca ei in descriere si altii in review-uri explica cum anumite metode in care aranjeaza ei si dau o forma de spirala litelor ajuta, izolatiile folosite)?! Si tu imi spui de lungime... Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 @bolosicubolo intre iesirea unui amplif si boxa ce-o comanda este important ca si anume conexiunea sa fie facuta cu un cablu care sa poate suporte curentii maximi posibili livrati de amplif, care nu pot fi mai mari decat maximul livrat de sursa, este adevarat ca si anume cu cat este mai lung cablul, eventual boxa mai departe de amplif cu atat mai solid trebuie sa fie acel cablu pentru a evita pierderile prea mari, insa ca sa dai atati bani pe niste cablu care nu poate influenta cu nimic calitatea sunetului mi se pare o risipa. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 musai sa fie cu ulei de sarpe (dielectric bun) si treci pe mufe RJ45 (imbunatateste functia de transfer) http://www.wired.com/gadgetlab/2008/06/snake-oil-alert/ ... sau mai bine faci cum a spus Zal si le bagi intr-un astfel de tub http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSbUSlSLQlxYuduI2bYsD06SuMDBJRFWinVi616kR6tFOh93QYI Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Încă un amănunt, să nu răsuceşti firele, asta într-adevăr poate influenţa sunetul la înalte, se formează o inductanţă şi o capacitate parazită, lasă-le întinse unul lîngă celălalt.P.S. Rău au ajuns Denon, ce face foamea de bani... Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Sa nu rasucesc capatul firelor care vine legat la amplif/boxe sau sa nu rasuscesc firele in genul http://diy-audio.ro/cabluri/ligo-cablu-de-boxe.html? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Sa nu rasucesti firele pe traseu, n-au treaba capetele care se lipesc pe conectori, ci traseul cablului, firele intre ele sa nu le rasucesti ca se pot transforma intr-un soi de bobina, actioneaza ca o inductanta care va creste impedanta la frecvente inalte astfel ca vor fi mult atenuate. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Adică nu trebuie firul cald (semnal/plus/+) răsucit împreună cu cel rece (masă/minus/-), însă fiecare dintre ele poate fi făcut din 2-3 alte fire răsucite. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 eu din experienta mea nu am ascultat nici un cablu decat cand este folosit pe post de bici na apucat sa vad acele likuri dar cablu depinde de puterea boxelor si unde le folosesti daca este pese150 w pe canal recomand ceva mai gros cu izolatie mai groasa ,de cupru,daca vrei si cu mufe si esti pretentios sunt unele cu mufe aurite nu cele china ci cele cu advarat suflate cu aur Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 @Stefanstudio, boxele n-au nici o treaba cu alegerea cablurilor, nu ele dau puterea, cablurile se aleg dupa puterea debitata de amplif, mai precis dupa curentul maxim necesar a fi suportat de cablu, cum de asemenea nici izolatia nu prea conteaza in alegerea lor, este suficient ca aceasta sa izoleze fiecare cablu unul de celalalt, restul adaugirilor sunt doar mofturi. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Eu am cablu liţat obişnuit, de un milimetru pătrat (sau unu jumate, nu mai ţin minte exact). Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Daca va zic ce cablu am eu la una din boxele comandate de un amplif 2X200 o sa radeti, e un cablu din ala de telefoane, cel cu care se face bransamentul de la stalp pana in casa la priza, nu am masurat exact dar nu cred ca sarma aia a aiba mai mult de 1mm diametru, stiu e subtire dar pe atunci cand am facut ampliful si incintele nu aveam alt cablu la dispozitie, o sa-i vina si lui randul sa fie schimbat dar acum daca tot a mers ok l-a lasat asa. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Lasă-l aşa, e pe post de siguranţă. Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Ca si deznodamant va anunt am luat de la un coleg de forum din Timisoara un "cablu de 2x2,5mm2 facut de PRO Power pentru SAMSON" care arata ceva de genu doar ca in loc de rosu si albastru e negru si maro tot murdare de praful acela alb. Nu stiu daca e relevant ca s-a ars o pereche de boxe cu cablurile care le foloseam si erau putin innegrite la terminatii dar cu astea noi a crescut volumu sesizabil, in jur de 10-15% si se aude parca mai bine; daca in ultimu timp aveam impresia ca se aude ciudat din cand in cand pe unele partituri si cum speram sa nu fie boxele de vina, am hotart da schimb cablul si bine am facut ca diferenta e destul de mare chiar daca nu e cine stie ce cablu scump. Parca mi-a crescut putin increderea in boxe si le-am mai dat din cand in cand si un pic mai tare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum