Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tweeter pentru boxe bookshelf KLH Model 4

Catalin C.

Postări Recomandate

Incerc sa reconditionez o pereche de bookshelf-uri KLH Model 4 ale caror tweetere sunt defecte.

As avea nevoie de recomandarile voastre pentru alegerea unor tweetere cu impedanta de 8 ohm ce s-ar potrivi in acest caz.

Boxele arata asa (poza luata de pe net):

Posted Image

Filtrul trece sus este acesta:

Posted Image

Raspunsul in frecventa al filtrului trece sus cu o sarcina rezistiva de 10R arata asa (cu rosu):

Posted Image

Wooferul nu are filtru. Am masurat raspunsul in frecventa al wooferului montat in incinta:

Posted Image

Frecventa de taiere este destul de joasa pentru tweeterele pe care le-am gasit la distribuitorii cunoscuti. Ce tweeter credeti ca s-ar potrivi in configuratia asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Catalin C.

8

• Liviu Ianush

3

• ahegyes

2

• Sharky

2

Top autori în acest subiect

Ar fi in regula ca pret acel Vifa dar are impedanta de 4 ohm.Un alt impediment ar fi dimensiunea, gaurile din incinte au diametrul de 70mm si nu as vrea sa intervin asupra lor. M-am mai uitat pe oferta Monacor si s-ar potrivi DT-25N dar are frecventa de rezonanta de 1600 Hz si din cate stiu trebuie sa tai tweeterul la cel putin o octava deasupra frecventei de rezonanta. Gresesc?Ai dreptate, cred ca mai intai o sa incerc repararea difuzoarelor originale, am gasit pe cineva care se ocupa cu asta aici pe forum.

Link spre comentariu
Vizitator carnal

incearca la mediavector cluj napoca,,tweetere dome si horn,,sunt importatori tonsil(unitra) in romania,,nu te mai chinui sa repari ,ia ceva nou si gata,,daca vrei inalte mai finute ia un dometweeter dac vrei sa te ""inaltele"'ia un horntweeter,,ambele au frecventa max 20,000hz(cele de top+racire cu ferrofluid deci racire,rezistenta in timp mai mare)

Link spre comentariu

@carnal - problema nu e chiar asa de simpla iar Catalin C. stie asta. El vrea sa faca o treaba ca la carte nu sa improvizeze ceva acolo doar sa faca galagie, si nici nu vrea sa macelareasca cutia. In conditiile astea cea mai buna solutie e reparerea tw originale - evident de un meserias.Legat de recomandarea magazinului de la Cluj - :speriat

Link spre comentariu

O sa incerc Monacor DT300.

Am folosit doar varianta de la paudio : pct300.Iti spun de pe acum ca NU se va potrivi cu filtrul tau!Asta nu trebuie sa te descurajeze, doar sa te faca sa modifici filtrul.
Link spre comentariu

O sa incerc sa refac tweeterele originale, chiar nu vreau sa modific cutiile. Dar in caz ca nu-s multumit de ce iese o sa vreau sa le inlocuiesc.Nu-i problema ca nu se potrivesc cu filtrele, important este sa le pot potrivi cu wooferele.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Merge foarte bine, am folosit DT-300 si am modificat filtrul astfel incat sa sune cum imi place mie.O sa postez si niste grafice dar alta data. Oricum, pentru cine se pricepe problema este banala iar habarnistii viseaza la cai verzi pe pereti si nu-s interesati.

Link spre comentariu

Sper ca graficele sa le pui "alta data", sa nu ajunga sa fie "niciodata". Nu suntem chiar toti habarnisti pe aici, pe unii ne intereseaza solutiile gasite la imperecherea acestor difuzoare.

Link spre comentariu

Raspunsul in frecventa arata in urmatorul hal. Am masurat la 1m in fata boxei asezate in mijlocul unei camere foarte mari.

Nu am incarcat setarile de calibrare ale microfonului si peste 5kHz arata mai urat decat este in realitate.

Cand o sa am timp o sa refac masuratorile.

Posted Image

Link spre comentariu

O sa iti dau eu valorile pt calibrare (am masurat si eu cu microfonul tau) dar sa ajung la laptopul cu pricina. Timpul asta... ne omoara, mai exact lipsa lui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări