Catalin C. Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Incerc sa reconditionez o pereche de bookshelf-uri KLH Model 4 ale caror tweetere sunt defecte. As avea nevoie de recomandarile voastre pentru alegerea unor tweetere cu impedanta de 8 ohm ce s-ar potrivi in acest caz. Boxele arata asa (poza luata de pe net): Filtrul trece sus este acesta: Raspunsul in frecventa al filtrului trece sus cu o sarcina rezistiva de 10R arata asa (cu rosu): Wooferul nu are filtru. Am masurat raspunsul in frecventa al wooferului montat in incinta: Frecventa de taiere este destul de joasa pentru tweeterele pe care le-am gasit la distribuitorii cunoscuti. Ce tweeter credeti ca s-ar potrivi in configuratia asta? Link spre comentariu
Catalin C. Postat Octombrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2011 O sa incerc Monacor DT300. A incercat cineva modificarile lui Troels Gravesen http://www.troelsgravesen.dk/C17_II.htm ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 http://www.loudspeakershop.eu/vifa-dx25 ... -1959.html fs-650hz - deci merge taiat destul de jos. Nu ai zis nimic de pret, banuiesc ca nu vrei sa cheltui prea mult. Acest vifa costa 26 euro+posta. Cea mai buna solutie ar fi sa repari difuzoarele originale!!! Link spre comentariu
Catalin C. Postat Octombrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Ar fi in regula ca pret acel Vifa dar are impedanta de 4 ohm.Un alt impediment ar fi dimensiunea, gaurile din incinte au diametrul de 70mm si nu as vrea sa intervin asupra lor. M-am mai uitat pe oferta Monacor si s-ar potrivi DT-25N dar are frecventa de rezonanta de 1600 Hz si din cate stiu trebuie sa tai tweeterul la cel putin o octava deasupra frecventei de rezonanta. Gresesc?Ai dreptate, cred ca mai intai o sa incerc repararea difuzoarelor originale, am gasit pe cineva care se ocupa cu asta aici pe forum. Link spre comentariu
Vizitator carnal Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 incearca la mediavector cluj napoca,,tweetere dome si horn,,sunt importatori tonsil(unitra) in romania,,nu te mai chinui sa repari ,ia ceva nou si gata,,daca vrei inalte mai finute ia un dometweeter dac vrei sa te ""inaltele"'ia un horntweeter,,ambele au frecventa max 20,000hz(cele de top+racire cu ferrofluid deci racire,rezistenta in timp mai mare) Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 @carnal - problema nu e chiar asa de simpla iar Catalin C. stie asta. El vrea sa faca o treaba ca la carte nu sa improvizeze ceva acolo doar sa faca galagie, si nici nu vrea sa macelareasca cutia. In conditiile astea cea mai buna solutie e reparerea tw originale - evident de un meserias.Legat de recomandarea magazinului de la Cluj - Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 O sa incerc Monacor DT300.Am folosit doar varianta de la paudio : pct300.Iti spun de pe acum ca NU se va potrivi cu filtrul tau!Asta nu trebuie sa te descurajeze, doar sa te faca sa modifici filtrul. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Octombrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2011 O sa incerc sa refac tweeterele originale, chiar nu vreau sa modific cutiile. Dar in caz ca nu-s multumit de ce iese o sa vreau sa le inlocuiesc.Nu-i problema ca nu se potrivesc cu filtrele, important este sa le pot potrivi cu wooferele. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Pentru moment am amanat orice investitie legata de aceste boxe dar am gasit total intamplator aceste tweetere: Tang Band 28-847SE Foaia de catalog Si cateva masuratori A lucrat cineva cu asa ceva, m-ar interesa o parere vizavi de sunetul lor. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Cum merge proiectul? Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Merge foarte bine, am folosit DT-300 si am modificat filtrul astfel incat sa sune cum imi place mie.O sa postez si niste grafice dar alta data. Oricum, pentru cine se pricepe problema este banala iar habarnistii viseaza la cai verzi pe pereti si nu-s interesati. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Dupa o gramada de masuratori si simulari , normal ca suna cum "iti place tie". Pe mine m-au incintat, deci plac si altora. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Sper ca graficele sa le pui "alta data", sa nu ajunga sa fie "niciodata". Nu suntem chiar toti habarnisti pe aici, pe unii ne intereseaza solutiile gasite la imperecherea acestor difuzoare. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Iunie 6, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2012 Raspunsul in frecventa arata in urmatorul hal. Am masurat la 1m in fata boxei asezate in mijlocul unei camere foarte mari. Nu am incarcat setarile de calibrare ale microfonului si peste 5kHz arata mai urat decat este in realitate. Cand o sa am timp o sa refac masuratorile. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 O sa iti dau eu valorile pt calibrare (am masurat si eu cu microfonul tau) dar sa ajung la laptopul cu pricina. Timpul asta... ne omoara, mai exact lipsa lui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum