Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intalniri auditii amplificatoare cu lampi


danzup

Postări Recomandate

Astazi am facut o intalnire de lampari audiofili (sic) acasa la Semper2U .- boxele astea : viewtopic.php?f=4&t=56404&p=853566#p853566EXECEPTIONALE - surse de semnal in ordinea placerii mele : CD Phillips 670 NOS modificat , CD player Exposure ,2 CD Playere Sony din seria ES , CD playerele restul de la sectiunea asa nu .- sursa de semnal Pickup EXCEPTIONAL cu preu RIIA Cambridge Audio si doza foarte scumpa cu ac si mai scump- amplifuri au fost : un PP cu EL84 al gazdei , un SE cu EL 84 al lui VTP, un SE cu EL84 al lui Liviu Ianush si trafuri de Capri, si ampliful cu GU50 al meu prezentat deja de mine pe forum .- premapliful lui Zal pe lampi foarte bun ca loudness si corectii de ton .Nu ma pricep sa spun mai mult dar cititi ce am scris la threadul proiectului boxelor.Ma gandesc foarte serios sa fac acest proiect sa inlocuiesc ce am acum ca incinte acustice acasa la mine .Amplificatoarele cu lampi fiecare are timbrul si frumusetea lui , mi-au placut foarte mult toate inclusiv ampliful lui Liviu care canta doar un canal .Maestre VTP am aflat in final ce transformatoare sunt in acel amplif (!!!!!) asa ca nu jucam in aceesi liga !!!:)Ii rog si pe ceilalti participanti sa puna poze si sa dea informatii despre intalnire si auditie .Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Liviu Ianush

    11

  • VTP

    3

  • zal

    3

  • danzup

    3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dan e primul la recenzii, bravo. Întîlnirea a fost un succes, mi-au plăcut participanţii, nici unul cu ''fumuri'' audiofile în cap, ca şi sculele, desigur că nu este un concurs cu premii, şi avem întotdeauna de învăţat unii de la alţii. Maestrul VTP a ''patronat'' dacă pot să spun aşa, adunarea.În concluzie a fost frumos şi interesant, sper să mai avem ocazia în viitor. :aplauze

Link spre comentariu

Buna seara.Multumim in primul rand gazdei care a facut posibila aceasta intalnire .Am avut placerea (eu personal ) sa cunosc cativa membri ai forumului si creatiile lor (lucrari deosebite) si ma bucur de acest lucru . Fiind incepator in domeniul electronicii totusi am putut face diferenta intre diferitele surse de semnal si amplificatoare ,fiecare cu particularitatile sale.Aici ii las pe cei cu experienta sa-si spuna punctul de vedere .O intalnire reusita ,plina de voie buna din care eu personal am invatat destul de multe.Sper la cat mai multe intalniri de acest gen pe viitor.

Link spre comentariu

Chiar daca intalnirea a avut ca scop auditia comparativa a unor amplificatoare, rezultatul a fost mult mai frumos: cateva ore de schimb de opinii, discutii interesante, punctate de fragmente muzicale edificatoare. "Sculele" ascultate si-au facut datoria si au relevat calitati care lasa clar o deschidere catre DIY in comparatie cu o investitie scumpa in aparatura industriala. Prestatia incintelor a reusit sa dea detaliile necesare pentru decelarea calitatilor componentelor utilizate, si, totodata, au prilejuit o auditie de exceptie.In final, toata lumea a fost de acord: analogicul de la un cap la celalalt primeaza!!!Multumesc gazdei, o persoana primitoare, agreabila si un meloman rafinat!

Link spre comentariu
Vizitator Semper2U

Pentru mine auditia a fost o mare placere, ba chiar mi s-a parut ca timpul a zburat prea repede. Sunt foarte constructive astfel de intalniri, nu numai la nivelul schimbului de informatie, analize si comparatii, dar si din punctul de vedere al socializarii. Multumesc invitatilor pentru participare si, lasand formalismele deoparte, chiar am petrecut impreuna 4 ore relaxante si pline de voie buna. "Sculele" puse in scena fac parte din artileria grea, fiind puse sa redea melodii si pasaje dificile la care multe altele ar sughita. Am avut, prin amabilitatea lau Zal, un CD cu Toccata in D minor a lui Bach, inregistrata in 14 locatii diferite (catedrale si orgi). De asemenea, pe langa altele, sculele au mai fost "stresate" cu un CD cu muzica de cimpoi (Royal Scots Dragon Guards).In final am "dat-o-n analogic" si am ascultat pe pickup ceva Queen, Amalia Rodrigues si Vivaldi.

Link spre comentariu
Multumescu gazdei Semper2U, Mugur pentru ospitalitate.Ce am avut, ce am testat:Surse:- Sony cd 227 es cu 2x tda 1541a r1 - stoc- Philips cd 960 cu TDA 1541 A S1 - tunat la Mastertuning Budapesta- Sony cd710 tda 1541- stoc- Sony cd 710 tda 1541 - tunat- Philips cd670 TDA 1541 s1 - tunat cu NOS- Exposure 2010 cu PCM 1716 - tunat- Tehnics cd 460 - stoc- Pickup Hitachi HT 550, doza Nagaoka, ac ShibataAmplificatoare:- PP 6p14p, 6n6p defazor, 6n2p preamplificare in trioda- SE 6p14p, 6n1p SRPP trioda- SE 6p14p, multipre- SE GU50, 6n2p SRPPPreamplificatoare:- Preu si corector de ton cu ECC83- Cambridge audio cu intrare MM si MCBoxe:VTP cu Ciare HT204 si HT264Concluzia:Rezolutia ridicata a lantului audio pe partea de boxe, amplificator, preamplificator a permis identificarea subtilitatilor acustice din surse. Am putut identifica pina si tunarile defectuase ale surselor.Analogul a facut praf digitalul la propriu.O revelatie "HI-ENDul" dl. Mateescu. Din "obscuritate" a dominat auditia.
Link spre comentariu

Probabil că unii se distrează citind ce tip de muzică am ascultat noi, fiind învăţaţi probabil numai cu mp3 de-ale lui Salam şi Guţă, sau doar re-re-re-mixuri de club. Există anumite melodii (interpretări, locaţii, imprimări diferite sau speciale) care arată exact unde cade-n nas un amplif, cd, alte scule. Asta şi ptr cine are 2 urechi cît de cît nedistruse de ceeace am amintit înainte. Spun 2 urechi, findcă atîtea ne-a dat natura, 2 găuri în cap ptr auzit şi sînt suficiente ptr existenţa umană, nu 7.1 găuri, la fel cum avem 2 ochi, nu 8 ca păianjenii. :ras: Participanţii la adunare sînt oameni normali, desigur pretenţioşi cu muzica, fără a fi audiofili habarnişti în electronică, ca cei de pe unele forumuri, ce bagă gărgăuni în mintea novicilor.

Link spre comentariu

Cum a spus Semper2U: Toccata in D minor, cintata la citeva orgi celebre din lume, cam scoate "untul" din tot, nu mai spun cimpoaiele scotiene ale Royal Scots Dragon Guards, compozitiile lui Hans Zimmer, clavecinul din Anotimpurile de Vivaldi si ...

Link spre comentariu

Dane, vrei să umblăm cu pungi în cap prin Bucureşti, să nu ne recunoască băştinoşii? :rzb :85Ca să nu fie jicniţi băieţii dîn carter: data aviatoare vom asculta la sentiment hituri dă hituri dă pă postul MyneleTV, tras semnal cu fir UTP direct dîn risaivăr. Plus sabufăr.

Link spre comentariu

Pai ca sa va recunoasca ar trebui sa intre pe aici sa va vada...asta numai daca nu v-ati pozat si pe forumurile de profil la care faceai aluzie in postarea de mai sus...Si cine intra pe aici si are rabdare sa ajunga la poze e de-al nostru...Imi pare rau ca sunt asa departe de Bucuresti...

Link spre comentariu

Ca sa nu se inteleaga gresit: amplificatorul este cel argintiu, cu laterale de lemn, inchise la culoare si tuburile la etaj!In el se gasesc numai bunatati audiophile: transformatoare de Rubin, un transformator de retea de la un receptor romanesc din anii '60 si componente recuperate, inclusiv tuburile! Exceptie face 6H1P care sunt NOS-uri! Si un potentiometru NOU care haraie deja desi se lauda ca e Picher (Spania).DA! O intalnire foarte reusita! Si cred ca va fi un prim pas pentru alte proiecte, odata ce multe aspecte practice au fost relevate.

Link spre comentariu

@vtp: puteti detalia? Acum m-ati facut curios, credeam ca e vorba cel putin despre Tamura sau Lundahl...cred ca vor fi si altii interesati...in afara de cei care au vazut amplificatorul si l-au ascultat live.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări