vlad_2770 Postat Ianuarie 15, 2006 Partajează Postat Ianuarie 15, 2006 cum pot face ca o variabila globala dintr-un fisier sursa sa fie vazuta si in alte fisiere sursa? am incercat cu extern in fata si nu merge.multumesc Link spre comentariu
psanyi Postat Ianuarie 15, 2006 Partajează Postat Ianuarie 15, 2006 cum pot face ca o variabila globala dintr-un fisier sursa sa fie vazuta si in alte fisiere sursa? am incercat cu extern in fata si nu merge.multumescBanuiesc ca te referi la C/C++. Se face cu cuvantul cheie extern dar sursa .c in care este declarata trebuie sa fie deja compilata sub forma de obiect.ex:sursa1.cunsigned short int var_globala = 0; /*declara var globala*/int foo(bar){ /* definire functie */ var_globala = x; ... return 0 }sursa2.cextern unsigned short int var_globala;int foo(bar){ var_globala = y; .... return 0;} Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Ianuarie 15, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2006 psanyi, multumesc, merge , mi-a scris si CRISTIANO si am rezolvat problema. Link spre comentariu
psanyi Postat Ianuarie 15, 2006 Partajează Postat Ianuarie 15, 2006 psanyi, multumesc, merge , mi-a scris si CRISTIANO si am rezolvat problema.Cu placere ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum