Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas - termometru cu 16f628

dorelb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

21

• dorelb

20

• XAN77

10

• Liviu M

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 5 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

pana la urma am construit ceasul , insa am o mica problema : afisajul led nu lumineaza suficient de tare ; am folosit acest tip de afisaj :

http://www.avelmak.sk/dsc_items/13776/plu13776.pdf

Daca citesc bine fisa , atunci curentul maxim suportat de fiecare segment este de 50ma ... in acest caz as putea inlocui rezistentele de 220 ohmi (cele de limitare a curentului prin leduri) cu altele de 100 ohmi pentru a avea un display mai ..."luminos" ?

este vorba despre acesta schema :

http://www.bogdi.ro/electronics/digital ... b20_CA.png

Link spre comentariu

Pic-ul nu da decat 25mA pe pin. Poate n-ai observat, dar sunt cate doua leduri inseriate, bagate in fiecare segment (inafara de punctul zecimal). Asta inseamna o cadere de 4v pe leduri si mai ramane 1v pe rezistenta. Facand calculul, 1V / 25mA = 40 ohmi. Eu as pune 50 ohmi, ca sa nu fortam PIC-ul (Daca vroiai 50mA puneai un inversor driver ULN2803A la iesirea din PIC, doar ca mai trebuiau inversate nivelele si din soft).Pentru punctul zecimal poti pune 150 ohmi.

Link spre comentariu

Buna ziua.Pun si eu o intrebare aici daca nu va suparati ca nu sunt lamurit.Daca am un PIC16F877A la care am atasat un Quartz de 8MHz pe pini OSC1 si OSC2 pentru rularea programului ,pot sa atasez si un Quart de 32,768Khz pe pini RC0(OSO) si RC1(OSI) pentru TMR1 ca counter?Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări