MatyC Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 ISIS ala este capabil de export in .pdf, .jpg, .gif sau in alt format uzual? Link spre comentariu
M1Hai Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Da,este capabil de export in alt format. Mai jos am atasat 2 pdf-uri. Primul e simularea cu inversorul cu tranzistor, iar celalalt e simularea cu poarta NOT conectata la digitul4. clock.PDF clock_not.pdf Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Pe portul RA4 pune o rezistenta de pull-up de 10 K. Link spre comentariu
M1Hai Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Multumesc pentru indicatie fratello. Acum functioneaza (simuleaza) cum trebuie ceasul-termometru(ma refer la display) Deci trebuia un pull-up rezistor. Gata, ma apuc de proiectat cablajul. Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Salut M1hai, De unde ai schema aia de ceas, deoarece seamana izbitor cu cea de pe site-ul lui Bogdi: http://www.bogdi.ro/electronics/digital%20clock/ si asta merge brici, ca l-am facut si eu: http://www.qsl.net/yo6pir/picclock.html Am si o varianta de cablaj la mine pe site, daca este pe placul tau. Link spre comentariu
M1Hai Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Salut,Schema de ceas seamana izbitor cu cea de pe site-ul lui Bogdi pentru ca de acolo am luat-o. Merge si la mine brici,doar ca acel inversor cu tranzistor care comanda digitul 4 nu functiona cum trebuia. Acum am pus o rezistenta de pull-up la RA4 si simularea e ok.Am vazut varianta de cablaj, insa imi place sa proiectez eu cablajul. Majoritatea montajelor pe care le-am realizat au cablajul proiectat de mine,chiar daca unele scheme au cablajul gata facut. Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Daca voi realiza fizic acest ceas-termometru si voi folosi cei 4 tranzistori ca si inversoare oare imi va functiona asa cum trebuie sau va trebui sa folosesc 4 porti NOT?Daca ai luat schema de pe site-ul lui Bogdi, si l-ai vazut acolo pe site, simulat, realizat, prezentat, etc,de ce ai fost suspicios, cum reiese din intrebarea ta, ca va functiona, sau nu? Asta chiar nu inteleg. Poate ca ma lamuresti tu. Sau... poate nu. Link spre comentariu
MatyC Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Din cate vad varianta lui Bogdi foloseste tranzistori PNP pentru selectarea digitilor care se comporta corect cu iesirea open-drain de la RA4. M1Hai a folosit NPN si e normal ca fara rezistor de sarcina pe RA4 tranzistorul Q4 sa nu functioneze corect. Link spre comentariu
M1Hai Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Nu am fost suspicios si nu m-am indoit nici o clipa ca acest ceas-termomentru nu functioneaza corect! INSA...nelamurirea mea a fost in legatura cu inversoarele care comandau digitii. In schema de pe site-ul lui Bodgi sunt folositi tranzistori PNP,insa la simularea in Proteus, Bogdi foloseste porti logice NOT(inversoare).DE CE? Initial eu la simularea in proteus am utilizat tranzistorii PNP asa cum e in schema,dar pe display digitii nu erau afisati corect.Daca foloseam porti NOT, in loc de tranzistori PNP, atunci digitii erau afisati cum trebuie. Am incercat sa simulez schema si cu tranzistori NPN in configuratie de inversor, insa doar ultimul digit nu era afisat ok.Mai jos am atasat simularea in proteus cu tranzistori PNP.Pentru cei care nu au instalat proteus am atasat si un pdf cu simularea, din care se observa ce este afisat pe display.Deci... la simulare daca folosesc porti NOT pe display se afiseaza corect ceasul... daca folosesc tranzistori PNP(cum e in schema originala) display-ul afiseaza doar niste linii. Eu aici eram nelamurit (in nici un caz suspicios)...daca sa realizez schema cu tranzistori sau cu porti logice! clock_pnp.pdf clock_not.pdf Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Ce se intampla (in simulator, in schema cu tranzistori pnp) daca pui rezistente intre colector si masa (GND) la tranzistorii Q1..Q4?N-am proteus, ca incercam singur.Ce tip de afisor folosesti, anod comun sau catod comun? Link spre comentariu
M1Hai Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Am pus si rezistente de 1k intre colector si masa la tranzistorii pnp iar pe display-ul ANOD COMUN digitii sunt afisati cum trebuie. Dupa un timp de simulare primesc niste warning-uri attempt to write unimplemented memory location 0x001C. La schema cu porti NOT am simulat si 30 de minute si nu am primit nici un warn. Ceasul mergea in timp real in simulator. Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Dupa un timp de simulare primesc niste warning-uri attempt to write unimplemented memory location 0x001C.Dupa umila mea parere n-are nici o legatura cu hardul folosit; picul nu stie ce comanda (banui ca warningul se refera la memoria picului, nu PCului). Link spre comentariu
M1Hai Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Da, la memoria pic-ului se refera acele warning'uri care le primesc din proteus. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 nu vă încredeți prea mult in Proteus, are și el lipsurile lui, cîteodată e chiar prost. Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 nu vă încredeți prea mult in Proteus, are și el lipsurile lui, cîteodată e chiar prost.Confirm. Si eu am facut unele simulari si nu mi-au mers cum m-am asteptat in Proteus simulator, apoi am incercat pe placa de test aceeasi configuratie si mi-a mers OK. Deci, nu va incredeti prea tare in el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum