Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas - termometru cu 16f628

dorelb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

21

• dorelb

20

• XAN77

10

• Liviu M

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut baieti, Nu vi se pare ca 4 rezistente bagate intr-o mufa cu 25 pini este cel mai simplu programator pentru AVR-uri? Daca DA, atunci vedeti schema asta pe care o folosesc de multa vreme si pe-deasupra viteza de programare este net-superioara decat la varianta seriala:Tot cu PonyProg programez si eu.

post-14595-139829321633_thumb.gif

Link spre comentariu

Am hotarat sa fac programatorul si sa merg pe varianta ta. Ramane sa vorbesc cu un prieten care stie rusa, sa-mi traduca din lincurile trimise. Dar daca mai sunt si alte scheme sunt binevenite. De alfel am pregatit unul pe breadboard care este ultima solutie.

post-38484-139829322441_thumb.jpg

post-38484-139829322443_thumb.jpg

post-38484-139829322445_thumb.jpg

post-38484-139829322448_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu am folosit si nu am programat uC-uri de felul asta, sunt pe langa. Am incercat dar tot imi da eroare.load flash hex to buffer: error: programm enable: target doesn't ansver. 1: initialization failed, rc= -1 Double check conection and try again, or use -f override this check.load eeprom hex to buffer.Ce setari mai trebuie facute ?Mai jos programul.

Mclock.zip

Link spre comentariu

Am gasit . Schema mufei de conectare la placa era de fapt schema mufei de pe programator. Am si programat cip-ul. Ma apuc de montaj pe breadboar sa vad ce o sa iasa. Pentru cei interesati pun mai jos semnificatia iesirilor la mufa cablu.

post-38484-139829323787_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am gasit . Schema mufei de conectare la placa era de fapt schema mufei de pe programator. Am si programat cip-ul. Ma apuc de montaj pe breadboar sa vad ce o sa iasa. Pentru cei interesati pun mai jos semnificatia iesirilor la mufa cablu.

Semnificatia pinilor la mufa de pe placa cu microcontroller (cea in care intra mufa de la programator). :da Identifica intai PIN 2 VCC si PIN 4 GND, cu un led inseriat cu o rezistenta.Apoi ceilalti se identifica din foto atasat.post-17385-139829323786_thumb.jpgL.E.Acum am vazut postul tau ca ai remediat problema.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări