Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sa discutam despre normele de protectia muncii la MU

Vizitator

Postări Recomandate

Subscriu Misa, am patit-o si eu cu fir galben+verde folosit pentru altceva decat impamantare. Este o nenorocire.

Editat de monday
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

O intamplare de pe vremea cand eram inspector NPM...

Un maistru,taie o conducta de fi 32x8mm situata cam la 1.8m inaltime;datorita lungimii mari si a faptului ca taietura s-a inceput la partea de sus,teava,s-a [inchis] pe discul de taiat(flex bosch 230mm).Individul a scapat flexul din mana,s-a rotit ,discul s-a spart si...,in cadere,flexul cu discul ramas i-a sectionat tendoanele 1/3 inferioara antebrat.

Ce doresc sa scot in evidenta,este modul de lucru cu polizorul si anticiparea consecintelor...

Omul si-a reluat activitatea ,45 zile mai tarziu si cea mai dureroasa perioada a fost cea de recuperare...

Link spre comentariu

De ce nu trebuie data jos aparatoarea sub nicio forma !

Discul lamelar pare destul de uzat,trebuia schimbat de mult,iar la discul de taiat toate fac asa daca nu tai perpendicular sau inclini discul in timpul taierii.Din poza se vede ca s-a incercat polizare pe laterala si fiind subtire a flambat si s-a spart.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Discul lamelar pare destul de uzat,trebuia schimbat de mult,iar la discul de taiat toate fac asa daca nu tai perpendicular sau inclini discul in timpul taierii.Din poza se vede ca s-a incercat polizare pe laterala si fiind subtire a flambat si s-a spart.

Cu prima afirmatie sunt de accord mai ales ca un astfel de disc e destul de ieftin, dar cu a doua nu sunt convins. Si daca tai chestii mai groase si nu-l ti sub acelasi unghi se poate freca pe laterale. nu e obligatoriu sa polizezei pe laterala.

Link spre comentariu

Si ...,daca tot se vorbeste despre discuri,sa nu uitam si ce fel de discuri folosim...Nu ma refer la marca ci la dimensiune.Daca discurile mai mici in diametru decat nominalul pt flexul respectiv se comporta bine,altfel sta treaba cand se pune un disc de 230mm pe flex de 8000 rot/min(pt 180mm),chiar daca i-am pus aparatoare de230...

Desi stiu exact ce se poate intampla,si eu sunt in situatia asta si am grija ca discurile pe care le folosesc sa nu fie mai subtiri de 3mm si nu orice marca.

Cu toate astea se intampla ca dupa cateva taieturi(cu disc nou de calitate),discul sa se [frece] pe lateral si apoi sa aiba un comportament[ondulatoriu] pe flex;in cazul asta il schimb imediat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări