xardas Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Salut... am o baterie de 10.8V 5800mAH si vreau sa o incarc insa nu am cu ce.... pentru asta vreau sa construiesc un redresor simplu.. si vreau sa stiu EXACT ce voltaj / amperaj trebuie sa am la iesirea redresorului dupa redresare...ce traf sa folosesc...etc... thanks ! Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Ce tip de baterie de acumulatori este?NiCd, NiMh, Pb? La Ni-Cd/NiMh e recomandat sa incarcati cu un curent reprezentand 1/10 din capacitatea acumulatorului, in cazul asta, ~580mA.Scheme sunt destule pe forum...sau "Gogu": http://www.google.ro/search?hl=ro&q=Ni- ... a=N&tab=wi Link spre comentariu
xardas Postat Octombrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2011 nu sunt interesat de schema ci de voltajul care trebuie sa il am pe redresor... Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Logic e să fie mai mare decît cel al acumulatorului, ptr a funcţiona acel circuit de încărcare, deşi merge şi cu o simplă rezistenţă, dezavantajul evident e că curentul de încărcare va varia mult la început faţă de sfîrşitul încărcării. Cam 15V ar fi suficient, e acumulator ptr cameră video? Link spre comentariu
xardas Postat Octombrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2011 sunt celule scoase dintr`o baterie de laptop... le folosesc la un amplificator audio portabil cu tda1557q, am un redresor cu care incarc baterii de 12V / 3 - 8A.. o fi bun sa incarc si astea desi au doar 10.8V la iesire in loc de 12 ? am incercat sa pun redresorul si se cam incalzeste un tranzistor de pe circuitul redresorului (80 grade C) nu mai stiu exact ce serie e.. dar e ceva gen LMxxxx pt controlarea tensiunii.Deci as putea folosi acest redresor ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 bateriile sant si ele diferite:cu plumb,ni-cd,ni-metal-hibrid,li-ionfiecare categorie se incarca intr-un mod propriu10,8v rezulta din inserierea a trei elemente de 3,6v--deci este li-ioneu as folosi incarcarea individuala a elementelor,ceea ce implica accesul la fiecarese poate folosi vechiul incarcator dar cu o adaptare pt tensiunea de 4,2v max pt li-ion(cineva a recomandat 4,1v max) si o limitare de curent functie de capacitate elementi si timpul de incarcare doritadaptorul poate fi facut cu mc34063 pt disipare mica Link spre comentariu
xardas Postat Octombrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2011 mda...anyway... in concluzie pot folosi redresorul de 13.4V Link spre comentariu
Putz Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Apai tu vrei raspuns direct.....faci aia , aia si gata. Nu ai timp sa asculti ce-ti explica baietii dar ei au timp sa-ti explice .Leaga acumulatorul direct la priza sa vezi ce repede se incarca . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Nu, nu poti folosi un redresor simplu! Uite ce se poate intampla cu o baterie de laptop daca il incarci de la un redresor simplu: pizFsY0yjss Iti trebuie un incarcator special pentru baterii Li-Ion. Altfel poti sa dai foc la casa. Link spre comentariu
xardas Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 ok merci de raspuns... am incarcat deja bateria folosind redresorul si functioneaza ok... am impresia ca nu e LI-ION Link spre comentariu
molioa Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 sa ne spui la cate cicluri va rezista. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Vezi ca nu ia foc din prima.Nu poti sti niciodata cand se intampla. Uita-te pe baterie. Are o eticheta pe care scrie ce fel de acumulator este. Poate fi Ni-Cd, NiMh, Li-Ion sau LiPo. Ultima e cea mai periculoasa. Daca stii modelul laptop-ului din care ai scos-o poti afla si ce fel de baterie ai. Bafta maxima.Ai asigurare completa pentru locuinta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum