Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre construirea unui redresor simplu...

xardas

Postări Recomandate

Salut... am o baterie de 10.8V 5800mAH si vreau sa o incarc insa nu am cu ce.... pentru asta vreau sa construiesc un redresor simplu.. si vreau sa stiu EXACT ce voltaj / amperaj trebuie sa am la iesirea redresorului dupa redresare...ce traf sa folosesc...etc... thanks !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xardas

5

• Spitfire

1

• zal

1

• Putz

1

Top autori în acest subiect

Logic e să fie mai mare decît cel al acumulatorului, ptr a funcţiona acel circuit de încărcare, deşi merge şi cu o simplă rezistenţă, dezavantajul evident e că curentul de încărcare va varia mult la început faţă de sfîrşitul încărcării. Cam 15V ar fi suficient, e acumulator ptr cameră video?

Link spre comentariu

sunt celule scoase dintr`o baterie de laptop... le folosesc la un amplificator audio portabil cu tda1557q, am un redresor cu care incarc baterii de 12V / 3 - 8A.. o fi bun sa incarc si astea desi au doar 10.8V la iesire in loc de 12 ? am incercat sa pun redresorul si se cam incalzeste un tranzistor de pe circuitul redresorului (80 grade C) nu mai stiu exact ce serie e.. dar e ceva gen LMxxxx pt controlarea tensiunii.Deci as putea folosi acest redresor ?

Link spre comentariu

bateriile sant si ele diferite:cu plumb,ni-cd,ni-metal-hibrid,li-ionfiecare categorie se incarca intr-un mod propriu10,8v rezulta din inserierea a trei elemente de 3,6v--deci este li-ioneu as folosi incarcarea individuala a elementelor,ceea ce implica accesul la fiecarese poate folosi vechiul incarcator dar cu o adaptare pt tensiunea de 4,2v max pt li-ion(cineva a recomandat 4,1v max) si o limitare de curent functie de capacitate elementi si timpul de incarcare doritadaptorul poate fi facut cu mc34063 pt disipare mica

Link spre comentariu

Apai tu vrei raspuns direct.....faci aia , aia si gata. Nu ai timp sa asculti ce-ti explica baietii dar ei au timp sa-ti explice .Leaga acumulatorul direct la priza sa vezi ce repede se incarca .

Link spre comentariu

Nu, nu poti folosi un redresor simplu!

Uite ce se poate intampla cu o baterie de laptop daca il incarci de la un redresor simplu:

pizFsY0yjss

Iti trebuie un incarcator special pentru baterii Li-Ion. Altfel poti sa dai foc la casa.

Link spre comentariu

Vezi ca nu ia foc din prima.Nu poti sti niciodata cand se intampla. Uita-te pe baterie. Are o eticheta pe care scrie ce fel de acumulator este. Poate fi Ni-Cd, NiMh, Li-Ion sau LiPo. Ultima e cea mai periculoasa. Daca stii modelul laptop-ului din care ai scos-o poti afla si ce fel de baterie ai. Bafta maxima.Ai asigurare completa pentru locuinta? :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări