Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Subwoofer Auto 100W

Ema_power

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 186
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator laurjianu

salut! Am si eu o problema cu smps-ul . Se incalzesc irfz-urile foarte tare , mai mult de 3-4 secunde nu ii pot lasa . Am folosit irfz46n . Am incercat si cu miez de traf de linii si cu cel din sursa de pc la specificatiile date pe prima pagina , cu aceleasi rezultate. Aveti vreo idee ?multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator laurjianu

Am gasit problema , se scurtcircuitau mosfetii prin radiator , avand drain-ul pe urechea de prindere.Acum intampin o noua problema : alimentez un bec 240V 60W si se observa ca tensiunea oscileaza putin. Am schimbat deja 4 perechi de mosfeti si torul e bobinat cu sarma de 1.2 in primar si 0.9 in secundar . Multumesc !

post-75328-139829610341_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna ziua. Pot utiliza acest miez pentru a realiza o sursa cu schema data de autorul topicului? Miezul are dimensiunea de 5,8X2,7X1cm. Cam ce putere pot obtine cu acest miez. Carcasa imi permite sa bobinez 2X9spire in primar(vezi poza), este in regula 2X9 spire in primar. Ca tranzistor de putere voi folosi uni de 80A si 300V(am 4buc).

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator laurjianu

Intampin o noua problema. Daca trag un curent mai mare din sursa, transformatorul scoate un zgomot ascutit ca un tiuit. Traful este E+E si are 2x0.7 in primar si 0.9 in secundar. Care e cauza ? Multumesc .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am testat din nou si pe partea de - scoate bine, vreo -34v, dar pe partea de + scoate 11v. Sa fie de la mosfeti (se incing ce-i drept) sau de la transformator (poate nu l-am conectat bine)?.Mentionez ca transformatorul nu se incalzeste, nu tiuie.PS. Imi trage cam 3A.LE. Am schimbat mosfetii acum scot 14v -+.Cred ca am o problema cu diodele pentru ca inainte de ele imi scoate +-26cc deci e ok. Eu le-am montat ca in poza reala, nu ca si in schema pcb-ului. O sa le schimb maine, poate una e strapunsa. (sau sa fie conzii de vina?)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări