Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Subwoofer Auto 100W

Ema_power

Postări Recomandate

• Răspunsuri 186
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca aveti o punte RLC puteti identifica usor un trafdaca nu,e bine cand desfaceti o sursa sa scrieti pe traf ce integrate erau pe acolode obicei trafurile care au un manunchi mai gros de sarme legate impreuna sant de la surse semipunte si se pot folosi fara modificare la invertoare 12v/+-30vvezi viewtopic.php?f=41&t=61&start=1695tot ce tine de trafuri/bobine/invertoare postati si alimentatoare

Link spre comentariu
Vizitator darckreign1984

buna ziua.am inceput sa fac schema am 2 nelamuriri:1-cei 2 tranzistori ce model sunt. si care e orientarea, ca am gasit 2 variante de circuit, una care include condensatorii de 470nf la intrarea sunetului si alta care era postata la inceputul topicului care nu ii are, iar acei tranzistori sunt orientati pe schema diferit (probabil alt model)2-si mai era pe schema un condensator pe langa tda notat cu 4u7 ala ce valoare are (intre condesatorii de 22uf si cel de 10uf).multumesc pentru timpul acordat

Link spre comentariu
Vizitator darckreign1984

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

cam asta e montaju meu. Doar ca nu functioneaza:(

- daca scot ba557 pe amandoua tl494 lucreaza fara probleme sa inteleg, iar irfz48 nu fac nebunii

- remarca in schema puntea redresoare de dupa transformator cred ca era gresita in schema "activ sub - 7" care se putea descarca, le-am pus dupa pozele cu statiile postate la inceputul topicului;

- ce m-a mirat este ca cele 2 condensatoare de 2200uf sunt legate opus unul fata de celalalt desi sunt conectate la masa transformatorului - nu fac poc?

- am doar un multimetru si o statie de lipit cu aer cald.

Link spre comentariu
Vizitator darckreign1984

deci am rezolvat cu partea cu sursa in comutatie am cam 20 de volti pe + si -, am avut pentru vreo 20 de minute si statia functionala.acum vine partea interesanta, am facut un micut scurt cu un fir de masa de la difuzor in timp ce ascultam muzica. aceasta scanteie s-a produs pe o tabala din aluminiu pe care sunt prinse potentiometrele, iar acum nu imi mai functioneaza filtraju, nici volum.se mai aude sunet amplificat insa cu mult zgomot de fond, fasaitui si bubuituri in momentul in care mai invart cate un potentiometru.am schimbta lm-ul de 2 ori asta pt ca aveam si tensiune cam mare 34 volti cam intre 4 si 11. acum am pus zenere pe care le omisesem si pusesem doar diode ups. infine, cum sa scap de zgomotele suspecte, precizez ca se aud chiar si fara semnal pus pe statie.

Link spre comentariu

Baga semnal direct in tda pe pinul 3, condul de decuplaj si rezistenta le lasi la locul lor bagi semnal in condensatorul de 4.7uF, daca nu ai brum inseamna ca LPF-ul are probleme (lm-ul).Pe schema din datasheet nu lipseste niciun condensator, filtrajul pe alimentari este alcatuit din C6, C8, C7 si C9.Inainte de toate verifica condensatorii de pe alimentarile tda-ului. Inseriaza si un bec pe + sa nu bubuie ceva, Bafta

Link spre comentariu

Am reusit sa finalizez acest montaj, merge ok, insa ma surprinde faptul ca in mers scade tensiunea si la 13-14v pe ramura. Care sa fie cauza? Traful este bobinat cu sarma dubla de 1mm si primar si sec, diodele sunt MUR 460, am incercat si cu BYV95, dar acelasi rezultat. Tranzistorii sunt IRFZ48. Ataasez si niste poze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări