Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

computerul nu booteaza sistemul de operare

Vizitator dmm

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am nevoie de un ajutorul dvs.Am incercat sa reinstalez sistemul de operare XP SP2.Am 3 partitii pe harddisc.Am inceput formatarea partitiei E:, apoi D:.Dupa aceasta

am reintrodus discul pentru a formata si partitia C:, care contine sistemul de operare, insa cel mai des a aparut mesajul "could't boot, could'n find NTLDR".In afara de acest mesaj, in functie de disc, (am mai multe sisteme operare XP SP2), computerul a mai afisat si:

"could't boot, memory overflow", sau "TRAP 00000006---EXCEPTION, tr=0028 cr0=00000011 cr2=00000000 cr3=00000000 gdt limit=03FF

base=00017000 idt limit=07FF" sau "BOOTMGR image is corrupt, The system cannot boot".

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?Cum sa rulez din nou discul cu sistemul de operare?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

4

• gabiz_ro

3

• daisarqx

1

• Th3_uN1Qu3

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Va salut ! Eu asi zice ca sa mai incercati inca odata sa intrati in bios si sa-i mai faceti butarea.Intrati in bios ori cu tasta delete sau cu f2 depinde de placa de baza,iar dupa ce ati intrat in bios va duceti la sectiunea boot si bagati cd-dvd primu,iar dupa salvati setarea aceasta facuta la sectiunea boot. :da Succes !

Link spre comentariu
Vizitator dmm

Va salut ! Eu asi zice ca sa mai incercati inca odata sa intrati in bios si sa-i mai faceti butarea.Intrati in bios ori cu tasta delete sau cu f2 depinde de placa de baza,iar dupa ce ati intrat in bios va duceti la sectiunea boot si bagati cd-dvd primu,iar dupa salvati setarea aceasta facuta la sectiunea boot. :da Succes !

Am facut acest lucru deja, nici o rezolvare.insa am constatat ceva dupa format partitie D: am intrat in my computer, partitie D:, proprietati si cercul discului era albastru inchis, 0 bytes used, 0 bytes free!Evident, am reformatat-o din nou.Ma gandesc ca acea partitie a fost deteriorata grav si din cauza aceasta nu gaseste NTLDR..
Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca aveti 3 partitii la hdd-u nu,daca da,atunci cand dati format dati de la partitia e ca sa va formateze tot hdd-ul,pentru ca daca ii dati numai la c format nu formateaza toate partile,formateaza numai partitia c,dar asa daca ii dati ca sa formateza de la patitia e le formateaza pe toate,dar eu asi zice ca partitile e si d sa le faceti o formatare quick ,iar la partitia c sa-i faceti o formatare normala,ma gandesc la asta ca nu asteptati dvs prea mult pana le formateaza toate partile normal fara quick.Am uitat ca sa va zic,ca daca vreti ca sa le formatati pe toate partitile normal fara quick,eu nu am nimic in potriva puteti ca sa le formatati normal,dar in format NTFS. :da Succes !!!

Link spre comentariu
Vizitator dmm

Deci sa inteleg ca aveti 3 partitii la hdd-u nu,daca da,atunci cand dati format dati de la partitia e ca sa va formateze tot hdd-ul,pentru ca daca ii dati numai la c format nu formateaza toate partile,formateaza numai partitia c,dar asa daca ii dati ca sa formateza de la patitia e le formateaza pe toate,dar eu asi zice ca partitile e si d sa le faceti o formatare quick ,iar la partitia c sa-i faceti o formatare normala,ma gandesc la asta ca nu asteptati dvs prea mult pana le formateaza toate partile normal fara quick.Am uitat ca sa va zic,ca daca vreti ca sa le formatati pe toate partitile normal fara quick,eu nu am nimic in potriva puteti ca sa le formatati normal,dar in format NTFS. :da Succes !!!

pai problema este ca nu mai pot formata nimic, deoarece cd-ul cu sistemul de operare nu booteaza ("Couldn't find NTLDR, The system cannot boot" este mesajul dupa ce bag cdul si press any key).
Link spre comentariu

Va salut ! Atunci incercati ca sa mutati memoria ram in slotul 2,daca nu merge incercati ca sa apasati pe f10 si sa-i dati dvs butul manual,normal daca o merge. :da Daca se poate ca sa ne spuneti si noua ce placa de baza aveti la pc-ul dvs.Succes !!!

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca aveti 3 partitii la hdd-u nu,daca da,atunci cand dati format dati de la partitia e ca sa va formateze tot hdd-ul,pentru ca daca ii dati numai la c format nu formateaza toate partile,formateaza numai partitia c,dar asa daca ii dati ca sa formateza de la patitia e le formateaza pe toate,

Asta e penala rau de totChiar asa de "pe langa" esti? :aut: De cand formatarea unei partitii , E cum spui tu,formateaza si alte partitii sau tot diskul?@dmmCel mai probabil sistemul tau nu boot-eaza de pe CD,asta daca CD-ul este OK si nu are probleme.Ce se intampla in momentul cand Apare mesajul cu press any key to boot from CD?Posibil daca mesajul nu dispare instant ci dupa cateva secunde sa nu detecteze faptul ca tu ai apasat vreo tasta si atunci continua boot-area ignorand CD-ul (asa e bootloaderul de pe CD facut)In cazul acesta vezi ceva prin BIOS USB keyboard support sau legacy devices USB support.Incearca sa apesi Enter nu orice tasta (poti insista de cateva ori)Daca ai un linux live ceva,incearca si cu el si vezi daca are memtest sa faci un test memoriei.
Link spre comentariu

Asta e penala rau de totChiar asa de "pe langa" esti? :aut: De cand formatarea unei partitii , E cum spui tu,formateaza si alte partitii sau tot diskul?

Mai grseste omu la scris. :cry:
Link spre comentariu

se intampla si la case mai mari....a fost o greseala in exprimare..mai greseste omul!sa-l iertam!
Link spre comentariu

[code][/code]
atunci cand dati format dati de la partitia e ca sa va formateze tot hdd-ul,pentru ca daca ii dati numai la c format nu formateaza toate partile
dar asa daca ii dati ca sa formateza de la patitia e le formateaza pe toate

Unde vedeti voi greseala in exprimare?

Mai grseste omu la scris. :cry:

Asa este insa tu gresesti aproape in 90% din mesaje.Si nu doar la scris,tastat,exprimat.

Si mai esti si revoltat cand cineva te corecteaza.

Ce-mi spui in mp ,

apropo cine vrea ca sa inteleaga ce le scriu intelege si daca le scriu si in italiana nu numai in romana ,asa ca...........

dovedeste suficient.

Plus pe langa asta, setup-ul de XP,daca tin bine minte,formateaza doar partitia pe care se va instala..

Poti sterge crea partitii dar de formatat doar pe cea ce o alegi pentru instalarea lui.

Setupul de XP are optiunea formatarii oricarei partitii , la alegere , dar NU SIMULTAN

Link spre comentariu
Vizitator trotil_trist

Incercati Hiren's boot CD. E un utilitar ce are pe el atat MemTest de care vorbeau colegii, cat si multe alte unelte ce ruleaza sub MS-DOS, printre care arhi-cunoscutul Partition Magic. Daca tot va puneti pe formatat, faceti un low-level format la HDD, gasiti utilitar pe Hiren's. Dupa ce ati verificat memoria RAM si cu HDD-ul curat, reluati instalarea. Ar trebui sa mearga.

Hiren's Boot CD

Link spre comentariu
Vizitator dmm

gabiz_rodupa ce apare mesajul press any key to boot from cd, press Enter, apare mesajul "Could'n find NTLDR".sistemul se opreste la acest mesaj si asta e tot.Deci nu pot reinstala sistemul de operare.

Link spre comentariu

gabiz_rodupa ce apare mesajul press any key to boot from cd, press Enter, apare mesajul "Could'n find NTLDR".sistemul se opreste la acest mesaj si asta e tot.Deci nu pot reinstala sistemul de operare.

la inceput iti BOOT-eaza de pe CD dar din cauza ca ori nu e bun cd-ul , o fi zgariat sau cdrom-ul nu mai citeste bine ,sare direct la boot de pe HDD... mesajul "couldn't find NTLDR" apare in cazul boot-arii de pe CD . solutii: fa un cd boot-abil cu xp nou , eventual schimba cd-romul cu unul capabil , si abia dupa ce ai eliminat cauzele astea putem banui altecele, ca de ex niste pitici pe creerul BIOS-ului :ras:
Link spre comentariu

Tot nu ai spus dupa cat timp de la aparitia mesajului "Press any key to boot from CD" si apasarea tastei enter apare "Could'n find NTLDR"Sa explic mai in detaliu.PC-ul boot-eaza de pe CD,asa cum este setat in BIOS.Bootloaderul de pe CD este facut in asa fel incat cere interventia utilizatorului pentru a executa secventa de boot complet de pe CD.In caz ca aceasta nu se intampla secventa de boot e pasata urmatorului dispozitiv boot-abil.Deci BIOS-ul incarca secventa de boot de pe CD,apare mesajul cu "Press any key to boot from CD" daca este detectata apasarea vreunei taste se continua secventa de boot de pe CD,in caz contrar,nu s-a detectat apasarea vreunei taste se incearca boot-are de pe urmatorul dispozitiv de boot,in cazul de fata diskul intern.Deci: - daca apare "Press any key to boot from CD" ,tu apesi enter sau alta tasta iar mesajul este in continuare afisat apoi peste cateva secunde apare "Could'n find NTLDR" cel mai probabil nu este detectata apasarea vreunei taste si se incearca boot-are de pe diskul intern. (cel mai des se intampla cu tastaturi pe USB)- daca apare "Press any key to boot from CD" ,tu apesi enter sau alta tasta iar mesajul dispare si apare "Could'n find NTLDR" atunci problema poate fi de la CD,disk sau unitate dar aici e o problema,nu mai folosesc CD demult,am doar stick boot-abil cu windows si pe el,probabil si pe CD nu se foloseste NTLDR ci SETUPLDR.BIN deci varianta asta e cam improbabila.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări