Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sirena marsarier

ionut20

Postări Recomandate

Salutare,Am si eu nevoie de o schema de sirena pt mersul inapoi, de tipul celor din piata cu 10-20 lei.Ca element sonor am mai multe discuri piezo cu 3 pini: mijloc, centru si masa. De functionat functioneaza, pt. ca am pus la o sirena originala un buzzer mic din acesta si "tipa" mai tare decat cel original, iari pini sunt pt diferite tonalitati.Daca aveti cumva o schema as fi recunoscator.M-am gandit la un oscilator cu 555, dar nush pe ce frecventa sa-l fac pt a tipa cel mai tare....... :smt006

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Uite un beeper facut cu MMC4093 si MMC1013, experimentat de mine cu ceva timp in urma, si care merge exceptional, sunetul este identic si la fel ca a unei sirene facuta de fabrica :supz:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator fast25

vrei sa pui schema ca eu nu o gasesc te rog mult de tot ca vreau sa fac si eu la DACIE sau care o facut poate pune o schema ms anticipat

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Irenaeus

Spuneti-mi va rog unde se mai pot gasi MMC 4093 si MMC 1013, sau daca nu se mai gasesc, va rog sa-mi indicati niste circuit eiontegrate echivalente.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
Vizitator andoman

scuze dar eu nu stiu undei sau is cam prost si nu stiu unde imi explici te rog unde pot sa o vad?gata am gasito oricum ms

unde ai gasit o?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări