Vizitator the_deep Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Salut, Sunt foarte nou in domeniul microcontrolerelor. Va rog sa ma ajutati cu o configuratie hardware si o schema pentru o placa ce contine 3 sau 4 butoane si un display pe care sa pot crea un meniu. Controlerul trebuie sa cunoasca ceas real si din meniu vreau sa setez 2-3 ore din zi pentru a inchide un contact pe releu. Mersi!!! Madalina: Pe viitor incearca sa alegi un titlu mai sugestiv.Astfel ai mai multe sanse sa primesti un raspuns Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Racapituland, iti trebuie o schema si soft-ul pentru un ceas digital cu controller, la care sa poti vedea ora si sa poti seta minim 3 momente in care sa se inchida un contact de releu si alte 3 momente in care sa se deschida acel contact. Rezolutia (pasii) ar fi de 1 minut.Daca nu vrei sa te complici cu controllerul, poti folosi o priza programabila, electromecanica sau electronica. Ea permite inchiderea si deschiderea succesiva a unui contact prin care se alimenteaza un consumator la 220V, intr-un ciclu care se repeta zilnic. Varianta electromecanica permite pasi de minimum 15 minute. Link spre comentariu
Vizitator the_deep Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 eu vreau sa fac un sistem de hranire a unui animal. de exemplu, daca plec de acasa 10 zile si nu are cine sa dea mancare la cainele, vreau sa setez din meniu 3 sau 4 ore din zi cand sa actioneze un actuator ce dozeaza mancare in bol. am nevoie doar de ce echipamente sa folosesc si o schema. softul il fac eu (incerc sa invat)aveti vreo idee? Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Poate te poti inspira de aici: http://ww1.microchip.com/downloads/en/A ... 00529e.pdf Desi eu raman la parerea ca o priza programabila face treaba cu 10-12 lei. Link spre comentariu
dumitru_a Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Puteti incerca sa folositi o priza programabila , sau gasiti pe net un automat pentru acvariu de unde sa va inspirati daca doriti sa faceti ceva cu microcontroler , apoi trebui sa va construiti automatul de distribuire a hranei animalului cu un motoras cu snec treaba nu e asa simpla precum pare la prima vedere Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Si un proiect cu ATMEGA8, daca reusesti sa-i adaugi in program 2-3 alarme suplimentare: http://www.fam-bruinsma-wilken.com/word ... arm-clock/ In loc de buzer folosesti un releu care va comanda mecanismul. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Cred ca daca vrei sa hranesti cainele, cel mai bine este sa cumperi ceva gata facut, nu poti risca sa lasi animalul sa moara de foame daca nu iti merge jucaria.Din experienta proprie (am facut cateva dispozitive pentru acvariu) iti spun ca e destul de munca si cel mai complicat este de faci partea mecanica a dispozitivului, in sensul ca de multe ori nu ai la dispozitie tot ce iti trebuie. Daca esti mai mult mecanic decat electronist, atunci electronica va fi problema.Este mult mai important ca dispozitivul sa functioneze bine decat sa ai nenumarate functii dar sa mearga prost.Fa un mecanism asemanator hranitoarelor de acvariu (majoritatea sunt pe principiul cutie cilindrica ce de roteste si mancarea curge printr-un orificiu), actionat de un motor cu un monostabil. Poti utiliza CD4541 ca sa faci de exemplu un timer cu timpi mari de actiune si un 555 sau alt 4541 ca sa dai un impuls motorului. Pe cilindru ar trebui sa mai ai un contact, pentru ca motorul sa se opreasca intotdeauna in aceeasi pozitie (cum se comporta de exemplu si stergatoarele auto).Sau cumperi o priza programabila si alimentezi motorul cu un impuls initial. Aceasta metoda are avantajul ca poti da de mancare la anumite ore, nu doar la intervale egale, si dupa 10 zile stii ca eroarea este neglijabila.Apoi, in a doua faza, poti face o electronica mai complexa, daca ai chef, desi cred ca vei fi foarte multumit si asa. Altfel, risti sa nu fie gata hranitoarea pana pleci in vacanta....Daca vrei, te poti inspira de la anumite dispozitive deja facute pe ebay (cauta dog feeder, automatic cat feeder).PS. Eu am cumparat pana la urma un hranitor cu ceas digital, care functioneaza cu baterii si cu tot felul de mancaruri. Ultima oara cand am plecat in excursie si am folosit un dispozitiv artizanal, orificiul prin care curgea hrana s-a blocat si mai multe zile pestii mei au experimentat "criza". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum