hoitu1983 Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 N-ai avut noroc. ......sau nu sunt pe placul meu - cred ca asta e situatia. Mie mi se par prea analitice, lucru confirmat si de masuratorile facute de mine pe vreo 2 perechi !!! Mediile si inaltele sunt lasate destul de mult in fata. La boxele englezesti nu apare acest fenomen - drept urmare boxele englezesti se gasesc mai rar la mana 2-a.NU mai spun ca boxele nemtesti sunt pline de electrolitici !!!Deci nu eram nebun.....am 2 perechi de Canton (Quinto530 si Karat 100) si cam acelasi dezechilibru m-a deranjat pina am mai atenuat un pic mediile si inaltele . Am observat ca unora le-au placut mult mai mult cele Canton la o auditie mai in graba , spunind despre englezesti ca "se aud cam infundat...." Link spre comentariu
liviu Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 ahegyes zice> Ampliful ala Pioneer e cam anemic. Va avea probleme cu orice boxa cu sensibilitate mica, indiferent ca e pe 4 su 8 ohmi.Aici cred ca te inseli. Ampliful merge foarte bine pe 8 ohmi si e destul de protejat.Intra in protectie pe 4 ohmi la volum maxim. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 adica se inneaca,nu are headroom deci nici vana e suf. numai sa te uiti sub capota si nu mai ai nevoie de specificatii sau manualul service http://fotoalbum.ee/photos/Sedman/15383669/ Link spre comentariu
Vizitator solidstate Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Va multumesc tuturor pentru interventii...f. utile, dar sa lamurim cateva aspecte.Prefer niste boxe care sa coboare cat mai mult in frecventa chiar si in detrimentul SPL-ului sicu toate ca ampliful nu este prea puternic , cred ca face totusi fata la o camera de bloc.Nu am pretentii sa imi sparga geamurile si sa zapaceasca vecinii, ci sa fie suficient de tare si clar cat sapara ca Rebecca Pidgeon e prin sufrageria mea si canta :-).Eu m-am gandit la Monitor Audio Bronze BX2 sau la unele asemanatoare ca specificatii,dar mai uratele si anume Monitor Audio Monitor M2.Credeti ca astea sunt in stare sa redea frumos? Chiar daca au SPL mic? Nu sunt un audiofil inrait, ca nu am bani asa multi, dar sa fie acolo cat de cat HI-FI. Respect! Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Nu, niciodata ! Unica solutie la acei bani este cautarea unei perechi BUNE de incinte SH pe 3 cai - pot fi si japoneze, nu numai nemtesti. Nu iti imagina "chistoacele" alea generand vreodata basul unui dif de 10 sau 12", si nici definitia unui sistem pe 3 cai. Absolut la fel si pt monitoare. Chiar daca vei fi nevoit sa schimbi 2-3 condensatori in filtrul unor incinte vintage (rareori se pune problema inlocurii complete a filtrelor sau a tuturor condensatorilor) suma este minimala. Eu zic sa cauti incinte serioase si apoi (pasul urmator) sa schimbi si amplificatorul. Nu neaparat un salt la unul f scump, dar macar ceva in aceeasi zona ca si boxele (~200-250 euro - Yamaha, Onkyo, Sansui, Luxman...). Link spre comentariu
liviu Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Nu inteleg ce aveti cu amplificatorul ala .Amplificatorul e chiar ok pentru camera si inseala foarte mult radiatoarele alea (sunt micute dar eficiente).Finalii sunt tranzistori mosfet cum e la moda si merge destul de bine , sa lasam firmele ca luxman ca nu se mai fabrica. Link spre comentariu
IMPERIAL70 Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Nu am inteles niciodata apetitul unora de a cere sfaturi, dupa care tot ei sa nu le mai i-a inseama @Liviu@, daca tot ai intrat pe un forum unde se discuta de chestii ce pot fi ”bricolate”, macar ai rabdarea si ia in seama sfatul unora corora le este suficient doar a privire asupra constructiei amplificatorului ca sa realizeze ce stie sa faca. Si aici pot fi exemplicate mai multe criterii, de la felul cum arata transformatorul si pina la marimea radiatorilor. Eu nu cred ca trancota aia de pioneer poate sa sustina 60% din puterea declarata mai mult de 30 minute, fara sa distorsioneze. In alta ordine de idei ceilalti useri incearca, si-ti recomanda un inceput de sistem HI-FI care se compune din sursa, amplificare si reproducere a muzicii. Fiecare din aceste componente au un minim de calitate, sau altfel spus degeaba pui niste bookshelfuri BX2 pe trancota aia ca tot stereo se va auzi. P.S. trei sunt mai multe decit doua si citeodata mai bune Cit despre luxman http://www.luxman.co.jp/global/product/ia_l-507u.html Succes Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 F corect, Imperial. Mai exista totusi si posibilitatea - f simpla - ca unii sa fi avut ocazia sa asculte pur si simplu respectivul amplifcator. (A vorbi doar dupa schema si poze poate fi adesea pacalitor.) Evident ca si recomandarea pt amplificator era tot sh. Tine seama ca un amplificator sh care se vinde cu cca 200 euro costa la vremea lui 4-500usd, iar echivalentul sau nou, real, azi, ar costa cel putin dublu. Dar daca te irita sugestia mea despre schimbat amplificatorul - poti pur si simplu sa o ignori. Am formulat-o politicos si doar, asa cum am scris, ca o sugestie. Mi-am permis-o pt ca ti-ai descris preferintele extrem de pertinent, mai putin specific acestui forum. ps - si ca sa definitivez imaginea de rau pe care ti-am format-o, uite ca iti spulber inca un vis - mosurile [verticale] sunt cele mai iefitne tranzistoare si permit scheme economice, de asta sunt masiv folosite in amplificatoarele de consum (entry-level). Mosurile veritcale suna bine (cat de cat) doar in schemele clasa A Single Ended - si numai acolo; in rest, amplificatoarele bune folosesc bipolari sau cele scumpe - mosuri verticale (care sunt de 5-10 ori mai scumpe). Link spre comentariu
liviu Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Ca sa nu o mai lungim atata cu ce si cum , propun simularea amplificatorului ( poate ne ajuta indy666 la o simulare). Eu am avut acest amplificator si stiu ce vorbesc( daca ne bagam in firme ca luxman etc , normal ca se schimba treaba). Si eu am boala pe amplifuri si asta mi-a placut de la 13 ani , dar cei de la pioneer nu sunt prosti. Iata si un amplif facut de mine acum 3 ani . http://tinypic.com/view.php?pic=3442tr5&s=7 http://tinypic.com/view.php?pic=2jczyf9&s=7 http://tinypic.com/view.php?pic=fkqs7k&s=7 Link spre comentariu
Vizitator solidstate Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Buun...hai sa lamurim cu ampliful si sa revenim on topic.Ampliful asta l-am cumparat de nou pentru ca ma saturasem de jeguri la sh.Nu am avut norocul sa fac rost de unul de prin Gemania,intretinut cat de cat bine.Cu toate ca nu are vro 7-8 kg si nu contine vro 200 de condensatori si tranzistori (fabricati prin 80' si bineinteles iesiti din parametrii) ampliful suna bine pentru urechile mele.Imi place si nu il schimb, cel putin nu anu asta....Nu ma simt ofensat de posturile voaste! Eu citesc si trag concluzii.Inca odata va multumesc si va astept cu sugestii referitoare la boxe. Link spre comentariu
alex tm Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Sunt de acord cu tine la chestiile Sh mai ales cele vechi...Am avut si eu cateva amplificatoare si boxe Sh si pot spune ca nu-mi mai trebuiesc.Ba unul fasaia potentiometrul unul avea zgomot de fond,in plus daca nu le desfaci sa vezi in ele poate au fost si inlocuite piese originale(in cazul boxelor difuzoare rebobinate)..Asta-i ca la loz in plic.Una-i cand e nou si alta-i cand cineva se descotorosete de el(nu degeaba)el il arunca de naspet tu il iei de bun.No offence! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Sunt de acord cu tine la chestiile Sh mai ales cele vechi...Am avut si eu cateva amplificatoare si boxe Sh si pot spune ca nu-mi mai trebuiesc.Ba unul fasaia potentiometrul unul avea zgomot de fond,in plus daca nu le desfaci sa vezi in ele poate au fost si inlocuite piese originale(in cazul boxelor difuzoare rebobinate)..Asta-i ca la loz in plic.Una-i cand e nou si alta-i cand cineva se descotorosete de el(nu degeaba)el il arunca de naspet tu il iei de bun.No offence!Da,pe undeva ai dreptate, insa sunt atatia care vand (revand ) amplificatoare si boxe relativ noi .... poate ca ar trebui sa fie un echilibru in aruncarea pisicii moarte in diferite curti... Ca sa fiu ontopic,am avut A-209. Nu suna rau deloc insa e departe de a fi HI-FI. IMHO.E usor reparabil, de obicei cad mosfeturile de pe un canal din cauza lipiturilor si a cositorului de foarte proasta calitate folosit in executia amplificatorului.(tipic modelelor relativ noi)@solidstateImi place nickul(are ceva "vintage" ). Eu nu fac recomandari pentru ca nu stiu cum "aude" cineva sunetul. Am ascultat Pioneerul ala pe niste vechituri nemtesti( Transonicuri) pe care le folosesc de vreun an ca boxe de probe. Nu, nu sunt bookshelf-uri. Link spre comentariu
Vizitator solidstate Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Care din cele de mai jos se preteaza la hi-fi? sau poate nici una.... Link spre comentariu
Luca Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 eu fug de canton ca de dracu primele 2 modele le-am avut, si au niste difuzoare cu magnetu mic, de putere foarte mica (scrie pe spate 80 watii dar difuzorului de bass mai mult de 30 nui dau), bass in ele nu au, + ca se desira sarrma dupa Tweetere. Link spre comentariu
Vizitator solidstate Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Off Topic:Aveti idee ce trebuie modificat in corectorul de mai jos pentru a cobora frecventa de modificare bass?Acum basul se modifica la 100hz si as vrea sa-l cobor pe la 80hz.On Topic:Ms Ionut.Asta e de retinut! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum