Vizitator solidstate Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Va salut domnilor,Am nevoie de ajutorul vostru pt. a ma decide ce boxe sa iau.Am ametit cautand pe net info si m-am saturat de review-uri platite.In primul rand as dori un sunet echilibrat pt. ca ascult de toate si imi place sa aud si un bas adanc si bine conturat, dar si o medie clara si definita, fara a uita de frecventele inalte care sa nu iasa totusi in evidenta f. tare si ca tweeterul sa preia putin mai de jos din spectru, daca se poate.Sursa de sunet este numai PC-ul momentan (vine si un DAC pe usb), printr-o placa X-Fi extrememusic putin modata, Foobar2000 cu WASAPI , muzica 80% FLAC-uri si ceva mp3.Amplif am un Pioneer A-209R de care sunt multumit.Bugetul este cca 1000 ron pentru o pereche de bookshelf-uri care sa fie tip bass reflex cu portul pe fata neaparat.Woofer-ul as vrea sa fie de 16cm min. si cam 2 cai sunt suficiente.Am gasit ceva de la Monitor Audio, dar habar nu am cum suna.Inainte de a pleca la ascultat va rog mult sa imi indicati ceva modele de comparat si sa se potriveasca si cu ampliful.Multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 2 căi nu sînt suficiente ptr audiţii cu ceva pretenţii, iar ptr ampliful respectiv, caută numai boxe pe 8 Ohmi. Link spre comentariu
liviu Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Eu am avut acelasi amplificator si l-am folosit pe boxele astea. http://www.ciao.es/Opiniones/JBL_Balboa_30__555333 Am fost destul de multumit de ele. Link spre comentariu
Vizitator solidstate Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Multumesc zal, pai atunci cu 3cai sa fie...@liviu, sunt belea boxele, dar imi doresc bookshelf-uri...nu prea am spatiu in camera. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 ar fi de ajuns si boxe 2 cai ,dar trebuie ales compromisul agreat:-un midbass de 17-20cm care coboara bine in frecventa va avea un spl mai mic si basul si mediile nu vor si f definite cum ceri tu,vor suna mai cald,moale-daca nu coboara f bine in frecv. va suna mai definit pe restul benzii si va avea un spl putin mai mare,dar fara autoritatea joaselor se va simti mereu castrarea sunetului-exista si o a treia varianta in care componentele sunt sub orice speta fiind construite din cele mai ordinare plastice si vopsele sa fure privirile,neincadrandu-se in primele 2 categ,avand un sunet nenatural,colorat si incadrandu-se cu greu in hi-fi(in general seriile entry level destinate home cinema)punand mai multe wofere mici pe aceeasi incinta intr-adevar creste spl-ul,dar va pastra compromisurile anterioaredeci in opinia mea woferul cam de la 10' ar incepe sa indeplineasca toate sarcinile,mai putin cea de a functiona in 2 caistrict la subiect,cu 1000 ron nou de la magazin o sa primesti niste cutiute frumos finisate si siguranta unei firme de renume :(chiar si daca ai lua cea mai mica surioara dintr-o serie superioara,fiind prea mici tot nu se vor descurca de unele singure oricat ar costaeu iti recomand ceva second hand daca nu te deranjeaza ideea,tot de brand bun,dar dintr-o serie mai de varf,nu serii destinate multimedia si home cinema,pt ca chiar nu conteaza cate cai va avea... Link spre comentariu
Vizitator solidstate Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 CBI ai descris exact ce imi doresc, stiam si eu de faza cu pretul dar am zis ca poate, totusi exista ceva.... :-(Spune-mi te rog ce imi recomanzi tu, ce iti place tie, de bani vad eu ca nu ma grabesc f. tare si poa mai pun ceva.Bineinteles ca accept si sh, dar iarasi te rog o indrumare catre un site, magazin, persoana etc.Respect!PS. am scris eu gresit, 2 cai erau pt. boxa nu pt. woofer ;-) Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 eu nu ma ocup cu bisnitza dinasta ,dar vezi ca e un topic putin mai jos in care sunt cateva indicatii despre anumiti useri de pe okazii care aduc marfa sh din afaraurmaresti,mai astepti daca nu gasesti momentan ce doresti,te interesezi de starea lor,mai citesti pareri pe net,dar te poti alege cu incinte acustice serioase s la bani chiar mai putini decat ai vrea sa inchizi acuma in ceva mediocru Link spre comentariu
Vizitator Metalshrine Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 O idee ar mai fi monitoarele de studio de tip bookshelf. Au amplif incorporat si unele chiar foarte bine proportionat medii-inalte. Asta inseamna insa niste cabluri de 220V in plus trase pana la boxe. Compensarea vine din calitatea sunetului, insa. Iar la 1000ron gasesti cate ceva chiar foarte bun. Acu nu stiu daca am voie sa fac reclama asa ca ma abtin de la a-ti spune unde si cum se cheama ceea ce am eu. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 pai pune link catre producator sau doar modelul si producatorulreclama faci atunci cand pui link catre un magazin online care comercializeaza acele produsdar ar fi bine recomandari catre solutii testate/auzite,pt ca e cam cu dus si-ntors aceasta varianta Link spre comentariu
Vizitator Metalshrine Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Este vorba despre M-Audio BX5A care se vand la pereche. Se mai gaseau la Muzica in Buc acu ceva vreme. Nu pot sa jur ca s-or mai gasi, insa, pe undeva tot le gasesti, daca vrei. Si, da, sunt ascultate zi de zi si sunt ce trebuie pentru o ureche fina. In afara de asta, daca te duci in Muzica, le poti asculta chiar tu. Nu ti-as recomanda sa iei de la vreun magazin online chiar daca ti s-a spus ca sunt "de firma" pentru ca chinezii traiesc si copiaza tot ce se poate. Ti-ar mai trebui subwoofer la ele pentru ca au un filtru de 50Hz care taie tot sub aceasta frecventa. Bafta la cautat! Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 La mîna a doua se găsesc boxe bune, mai ales cele germane, ca Heco, Magnat, Braun, Grundig, Canton, Universum, Basf, Telefunken... însă majoritatea sînt pe 4 Ohmi, difurile folosite sînt uneori identice. Unele modele de Heco au 4 şi 8 Ohmi. JBL, Altec, Goodmans, sînt extrem de rare, cele japoneze sînt bune şi pe 8 Ohmi dar sînt greu de găsit... Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Hopa si eu cu cateva obiectii.NU sunt de acord cu CBI la faza cu diful de bas de 10". Poate fi si un dif. de 5.5"-7" care sa aiba bas si in acelsi timp medii bune - mai ales daca asculti intr-o camera de bloc. Evident, compromisul este SPL-ul. Apoi, asa cum spunea si CBI, 10" nu mai merge pe 2 cai, iar la 3 cai pretul creste - in general se dubleaza.Ampliful ala Pioneer e cam anemic. Va avea probleme cu orice boxa cu sensibilitate mica, indiferent ca e pe 4 su 8 ohmi.E adevart ca vei gasi o gramada de boxe nemtesti la preturi bune. Dar de unde atata abundenta ??? Pai se gasesc asa la greu pt. ca suna cam prost. Sincer, eu nu am auzit nicio boxa germana vintage care sa sune pe placul meu. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 N-ai avut noroc. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 N-ai avut noroc. ......sau nu sunt pe placul meu - cred ca asta e situatia. Mie mi se par prea analitice, lucru confirmat si de masuratorile facute de mine pe vreo 2 perechi !!! Mediile si inaltele sunt lasate destul de mult in fata. La boxele englezesti nu apare acest fenomen - drept urmare boxele englezesti se gasesc mai rar la mana 2-a.NU mai spun ca boxele nemtesti sunt pline de electrolitici !!! Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Bookshelfuri cu bas adanc nu prea sunt, si daca cumva gasesti asa ceva , vor avea o eficienta foarte mica, adica iti trebuie amplificator puternic sa sune cat de cat tare :cry: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum