bogdan_ Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 In baie, pe oglinda am doua becuri de 40W, cu dulie mica E14. S-a ars unul, si nu am mai gasit sa cumpar mate. Cele clare nu sunt tocmai potrivite pentru ca dau cam tare in ochi.Carrfour, Hornbach, Brico. Niciunii nu au becuri mate de tipul ala. De nici un fel de putere. De ce ?Stiu ca UE tot scoate becurile incandescente, dar parca era vorba de cele de 100W, nu de becuri mate... Link spre comentariu
Cristiano Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 In baie, pe oglinda am doua becuri de 40W, cu dulie mica E14. S-a ars unul, si nu am mai gasit sa cumpar mate. Cele clare nu sunt tocmai potrivite pentru ca dau cam tare in ochi.Carrfour, Hornbach, Brico. Niciunii nu au becuri mate de tipul ala. De nici un fel de putere. De ce ?Stiu ca UE tot scoate becurile incandescente, dar parca era vorba de cele de 100W, nu de becuri mate...Toate becurile mate, inclusiv cele de puteri mici, au fost deja interzise din 2009. S-a permis totusi vanzarea stocurile existente la acea data, de aceea poate ca s-au mai gasit si dupa 2009, insa nu pentru prea mult timp. Din pacate nu prea exista alternative decente, in special pentru locuri gen baie, hol, bucatarie, etc. unde lumina se aprinde si se stinge des si e nevoie de intensitate maxima instant (la becurile economice CFL dureaza cateva minute pana se incalzesc si dau intensitatea maxima). Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Ah, pe asta nu o stiam. Multumesc.Intr-adevar, CFL exclud pentru ca nu au o viata lunga in folosirea asta, chiar daca as cumpara din alea pentru mediu umed. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Intr-adevar, "eco-strategii" care au luat masura interzicerii becurilor cu incandescenta nu s-au gandit ca in astfel de locuri, precum baia, iluminatul fluorescent nu-si are rostul, datorita timpului scurt petrecut intr-o astfel de incapere, ba mai mult, e pagubos datorita vietii scurte a CFL-urilor...iar becurile pe LED sunt aberant de scumpe deocamdata. Din fericire, becuri clasice se vor mai gasi prin piete si la micile magazine chiar si peste 10 ani.Interzicerea totala a becurilor mate e alta prostie, oricum si un bec clar se pune indeobste intr-un corp cu abajur mat. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Da, ai dreptate. De multe ori becul se pune in corp mat, dar uneori becul e lasat liber si atunci ai vrea sa fie mat. Masurile astea mi se par stupide pentru ca nu exista o alternativa buna la vechea tehnologie. Ei vor sa pun CFL, dar pe mine nu ma incanta sa dau pretul de 20 ori mai mare pentru un loc unde aprind becul rar si chiar si 1 bec normal va avea viata suficient de mare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Ia becuri normale si matuiestele,chimic. Misa le are cu chimia. Link spre comentariu
Kreator Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Eu am renuntat la becurile de la oglinda de la baie. Am cumparat un corp de iluminat cu tub T5 (avea chiar lungimea oglindei!) de 18W si l-am atasat peste locasul becurilor. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2011 @tyc, nu cred ca merita efortul. Am mai vazut ca se vand duli in care pui un bec cu halogen mic si apoi un abajur rotund peste si totul apare ca un bec normal care se infileteaza intr-o dulie normala. Poate o sa incerc varianta asta. Deocamdata m-am obisnuit si cu becurile clare @Kreator tocmai ca nu mi se pare bun iluminatul fluorescent intr-un loc unde sufera 10-20 de aprinderi pe zi, de scurta durata. Eu nu am nici geam la baie, deci lumina se foloseste tot timpul. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Din cate-mi amintesc,e o solutie cu care ungi/imersezi becurile. Se pare ca se desprinde un strat superficial,cnd se usca solutia,dezvolta o tensiune superficiala indeajuns de mare sa rupa mici fragmente de pe suprafata. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 La becurile matuite de fabrica ce le-a produs, matuirea se face pe interior, cu ajutorul unei picaturi de acid fluorhidric ce ataca sticla. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Suprafetele mate retin mizeria,intr-un hal...de nu o mai poti scoate; d'aia se matuiau becurile la interior!?Acum ma ocup de o lampa liniara,cu leduri( ledurile dispuse in linie),am sa matuiesc suprafata interiora a tubului in care sant introduse ledurile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum