Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vumetru kashtan 1

Vizitator AsmVax

Postări Recomandate

L-ai reparat deci?

Da.Functioneaza impecabil.Am un feeling legat de feturile alea, cred ca de la alea s-a ars integratul. De aceea le-am schimbat cu Bf-uri.Ciudat este ca erau arsi si condensatorii de 1mf.Era interesant de ce s-a ajuns aici.....
Mie mi s-a ars de doua ori integratul DA1(cred ca este un redresor integrator) in conditiile in care tensiunea diferentiala de alimentare negativa era mai mica cu 1,5 V decat cea pozitiva. Dupa ce am rezolvat stabilizatorul de alimentare negativa n-a mai aparut nicio problema.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

6

• cristelu

6

• valny

4

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

n 90% din cazuri ... condensatorii de 1uf

Condensatoarele electrolitice rusesti au fost foarte prost realizate; in multe din aparatele lor, rusii au montat electrolitice din DDR si Romania care erau mult mai bune ca ale lor. De multe ori, prin defectarea condensatoarelor se ajunge la distrugerea unor componente scumpe (tranzistoare, integrate) asa ca trebuie acordata o mare atentie verificarii lor inainte de montare.
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Dacă e asemănător cu vu-metrele de la Kashtan1, Majak233, 234, etc, l-ai alimentat corect?Adică e posibil să nu ai pe placă toată alimentarea, mai ales modularea tens anodice cu cea de filament printr-o diodă zener.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

am si eu unul dar se aprinde doar left si right si scara la decibeli dar ma incolo nu raspunde la nimic sau cateodata se aprinde bara dar ramane aprinsa nu se misca , ce imi recomandati sa schimb la el

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări