Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vumetru kashtan 1

Vizitator AsmVax

Postări Recomandate

Vizitator AsmVax

Am si eu o problema cu un vumetru la un kashtan 1.In sensul ca nu "topaie" dupa muzica, nici un canal.Se aprinde si atat.Semnalul in magnetofon l-am introdus dintr-un mp3 player.Ce ar putea fi defect? Ma refer in mod special la integratele alea care nu pot sa le masor.....Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

6

• cristelu

6

• valny

4

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu are ce schimba, nu se găsesc integratele alea.

Uite aici o schemă de folosire a vu-metrului de Kashtan1. Verifică feţii, eventual schimbă-i cu BF245.

Posted Image

Ba se gasesc daca se cauta.

De vanzare urmatoarele CI

K155ID1

K157DA1

K157UD2

K547KP1

Integratele de sus au pretul de 5lei bucata.

KP1534PP1 driver afisor VFD (de la VU-metrul Kashtan1) pret 15lei bucata

Link spre comentariu
Vizitator AsmVax

Nu ai ce masura la acele integrate. Daca totusi vrei sa faci ceva, schimba condensatorii electrolitici cu unii noi.

Am incercat, i-am schimbat pe aia de 1mf(c1 si c2).Erau defecti, dar tot nu functioneaza; face la fel.
Link spre comentariu

Atinge cu mana sau injecteaza semnal la intrarile 6 si 8 ale modulului si vezi daca misca ceva. Ma gandesc sa nu mai fie ceva electrolitici si in alta parte, iar modulul nu primeste semnal deloc. Icerca si la cele doua intrari ale preamplificatoarelor inainte de condensatorii de 0,1uf.

Link spre comentariu
Vizitator AsmVax

L-ai reparat deci?

Da.Functioneaza impecabil.Am un feeling legat de feturile alea, cred ca de la alea s-a ars integratul. De aceea le-am schimbat cu Bf-uri.Ciudat este ca erau arsi si condensatorii de 1mf.Era interesant de ce s-a ajuns aici.....
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări