Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comanda drivere prin usb

Vizitator crokodilu

Postări Recomandate

Vizitator crokodilu

Salut,Se pricepe careva sa ma rezolve cu urmatoarea problema:- vreau sa comand 3 motoare pas cu pas- am motoarele si driverii, nu asta e problema- vreau sa le comand din laptop pe usb- comanda insa e mai ciudata- un motor va avea o miscare accelerata/decelerata- celelalte doua sa le comand din taste gen ++/--Practic vreau sa motorizez o montura astronomica astfel:- un motor va echipa focuserul care ma ajuta la focusarea imaginii: pe laptop fac preview si din taste comand motorul in impulsuri individuale, intr-un sens sau in altul- un motor va urmari un obiect in miscare, miscarea nu este uniforma ci accelerata sau decelerata, deci el va trebui sa geneze impulsuri de comanda in mod continuu, frecventa putand fi controlata din taste, mai repede sau mai incet- un alt motor va asigura corectia pe cealalta axa, aici il comand tot din taste, impuls cu impuls, nu trebuie sa varieze continuu.- prefer ca eu sa scriu softul de comanda deci ma gandesc la o solutie care sa permita controlul device-ului pe usb din program (prefer c, c++, c)Am vazut ca exista CNC USB care ar fi perfect daca nu as avea cateva probleme/nelamuriri:- softul de comanda te limiteaza la ce stie el si mai si costa, in plus e dedicat pt. cnc, m-ar ajuta pt. doua din motoare dar nu ma rezolva cu al treilea care trebuie sa mearga continuu- nu imi dau seama daca pot comanda device-ul din soft scris de mine, adica au API/librarie de dezvoltare, ceva?Multumesc pt. idei.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cnc_step

2

• znecula

1

• flocin

1

Acea interfata dedicata lucrului CNC poate fi folosita la ce vrei tu, cu conditia sa-ti faci softul pentru aplicatia dorita.Ma intereseaza si pe mine subiectul, asa ca stau cu ochii pe subiect :nas: Stima.Am vazut ca exista CNC USB care ar fi perfect daca nu as avea cateva probleme/nelamuriri:- softul de comanda te limiteaza la ce stie el si mai si costa, in plus e dedicat pt. cnc, m-ar ajuta pt. doua din motoare dar nu ma rezolva cu al treilea care trebuie sa mearga continuu- nu imi dau seama daca pot comanda device-ul din soft scris de mine, adica au API/librarie de dezvoltare, ceva?Multumesc pt. idei.

Link spre comentariu

Salut,Se pricepe careva sa ma rezolve cu urmatoarea problema:- vreau sa comand 3 motoare pas cu pas- am motoarele si driverii, nu asta e problema- vreau sa le comand din laptop pe usb- comanda insa e mai ciudata- un motor va avea o miscare accelerata/decelerata- celelalte doua sa le comand din taste gen ++/--Practic vreau sa motorizez o montura astronomica astfel:- un motor va echipa focuserul care ma ajuta la focusarea imaginii: pe laptop fac preview si din taste comand motorul in impulsuri individuale, intr-un sens sau in altul- un motor va urmari un obiect in miscare, miscarea nu este uniforma ci accelerata sau decelerata, deci el va trebui sa geneze impulsuri de comanda in mod continuu, frecventa putand fi controlata din taste, mai repede sau mai incet- un alt motor va asigura corectia pe cealalta axa, aici il comand tot din taste, impuls cu impuls, nu trebuie sa varieze continuu.- prefer ca eu sa scriu softul de comanda deci ma gandesc la o solutie care sa permita controlul device-ului pe usb din program (prefer c, c++, c)Am vazut ca exista CNC USB care ar fi perfect daca nu as avea cateva probleme/nelamuriri:- softul de comanda te limiteaza la ce stie el si mai si costa, in plus e dedicat pt. cnc, m-ar ajuta pt. doua din motoare dar nu ma rezolva cu al treilea care trebuie sa mearga continuu- nu imi dau seama daca pot comanda device-ul din soft scris de mine, adica au API/librarie de dezvoltare, ceva?Multumesc pt. idei.

poate ajuta asta:http://www.cncdudez.co.uk/2006-frame/usb-par.html
Link spre comentariu

De obicei controllerele pe usb au si keyjog. Ele merg si fara computer. Deci pui un intrerupator pe axa (motorul) care te intereseaza sa mearga continuu, iar cu celelalte reglezi tot ce vrei (focus, zoom, inclinatie, etc). Au si avantajul ca poti regla viteza prin potentiometrul atasat. Un astfel de controller costa 65E, plus driverele.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

ai uitat cei 69euro+TVA pt. licenta softului

Ca sa-l folosesti cu keyjog nu-ti trebuie licenta. Eu distribui produsele lui planet si stiu ce spun. Iti trebuie licenta numai daca folosesti softul pe calculator. Folosirea key-jogului este nelimitata .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări