alex26 Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Buna.Sunt pasionat de electronica si am inceput sa recuperz piese de peste tot, de aceea vrea sa va intreb daca are sau nu are rost sa adun orice piesa, ca poate unele sunt mai vechi ca mine .Atasez cateva piese cu niste condensatori pe care m-ar interesa in special sa i folosesc in audio, amplificatoare mai exact , sa inlocuiesc alti condensatori.De aceea va adresez intrebarea : care condensatori sunt mai de calitate si care merita la gunoi, iar in ultima poza niste rezistente dintr-un tv, daca se mai pot folosi sau sunt prea vechi.Daca puteti spune despre fiecare de care sunt.Multumesc. Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Si alte poze, dar voi mai reveni. Link spre comentariu
liviu Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 eu zic sa nu arunci nimic din vechituriile alea.sunt foarte utile , iar in ziua de azi suntem stapaniti de chinezi. Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2011 condensatorii din poza nr.3 de care sunt? Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2011 am luat un marantz 2230 foarte vechi din 72-74 si as vrea sa schimb condensatorii si de aceea va intreb care ar fi mai buni din imagini .Va multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 În poza 2, primul din stg e ceramic ptr tensiune mare (reţea, surse tv) şi al doilea din stg jos e o bobină. condensatorii din poza nr.3 de care sunt?Sînt multistrat, au inductanţă parazită foarte mică.Pe cel din poza 4 l-aş arunca.În pozele 5,6 ai mai multe tipuri, unii ceramici, alţii cu tantal, mpp... etc.În 7 ai rez cu peliculă metalică sovietice (MLT).Important e să schimbi cond electrolitici, mai ales cei din montaj, din calea de semnal. Cei din surse mai puţin.Azi se găsesc cond nepolarizaţi de gabarite mici pînă pe la 10uF. Celelalte tipuri de cond din montaj nu au nevoie de înlocuire, excepţie doar cei ceramici, care au toleranţă mare, în general nu trec de 100nF şi se pot înlocui cu unii tip mpp, mkt, mks. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Sînt multistrat, au inductanţă parazită foarte mică.Dar sunt al naibii de sensibili, se desprind destul de usor pinii din lipiturile alea laterale, de asta ii cam evit @alex26 frumoasa colectie de conzi, mai ales tinand cont de faptul ca tocmai astia mici sunt ceva mai dificil de gasit, si cand te gandesti ca de multe ori aruncam zeci de placi cu astfel de mici comori Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Am inteles, dar cei din poza 3 ii pot pune in loc de ceramici ?Si rezistentele alea se mai pot folosi intr-un amplificator sau sunt vechi si trebuie aruncate.Deci in concluzie in loc de toti cond. ceramici mkp, mpp etc , iar in loc de electrolitici altii mai de calitate. Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Revin .In poza 2 condensatorul verde de care e, ca am foarte multi , si daca sunt buni in loc de ceramici, ca mpp si mkt am mai putini. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 ..Deci in concluzie in loc de toti cond. ceramici mkp, mpp etc , iar in loc de electrolitici altii mai de calitate... Nu tocmai, de obicei se duc condensatorii electrolitici la amplificatoare, cei mici rar se intampla sa se defecteze, deci nu ai de ce sa umblii la ei atunci cand depanezi un amplificator insa colectia prezentata este foarte utila in realizari de alte amplificatoare sau corectoare de ton in functie de valorile lor, si multe alte proiecte ce necesita conzi de valori mici. ...Am inteles, dar cei din poza 3 ii pot pune in loc de ceramici ?... Asa cum si zal a spus aceia sunt conzi multistrat, insa ma indoiesc sa ii poti inlocui pe cei ceramici cu din astia din simplul motiv al diferentei de valoare, de obicei conzii ceramici au valori foarte mici si astia nu prea se defecteaza, deci n-ai de ce sa schimbi. ...Si rezistentele alea se mai pot folosi intr-un amplificator sau sunt vechi si trebuie aruncate... Acele rezistente pot fi folosite cu incredere, totusi recomand masurarea fiecareia in parte inainte de a o folosi intr-un montaj cu Ohm-metrul pentru confirmarea valorii inscrise pe ele. Revin .In poza 2 condensatorul verde de care e, ca am foarte multi , si daca sunt buni in loc de ceramici, ca mpp si mkt am mai putini. Acela ca si valoare este de 100n/100V, iar ca si tipologie este condensator de poliester, ii poti folosi cu incredere in orice amplicatie sunt destul de buni, insa repet, nu ai de ce sa inlocui condensatorii ceramici. Nota: Cand depanezi un amplificator defect nu schimbi la el decat condensatorii electrolitici, acestia de obicei se usuca sau in functie de stresul la care sunt supusi se umfla sau crapa ( unii pur si simplu explodeaza ), condensatorii de valori mici-nelectrolitici, de orice tip foarte rar se defecteaza, orice schimbi trebuie sa tii cont de valoarea componentei inlocuite care trebuie sa fie identica cu cea defecta. Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Am inteles ca nu trebuie inlocuiti ceramicii , eu ma gandeam ca voi obtine un sunet ceva mai bun. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Am inteles ca nu trebuie inlocuiti ceramicii , eu ma gandeam ca voi obtine un sunet ceva mai bun.Suneul mai bun tine de multi alti factori, inbunatatirea unui amplificator presupune detinerea de un nivel avansat de cunostinte atat teorie cat si practica, in situatia ta nu cred ca este totusi cazul. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Atenţie, mă refeream la condensatorii ceramici de valori mari, între 10-100nF, sau chiar mai mari (am avut în corectoare de ton condensatori ceramici de 220 şi 470nF/10V cu 50% toleranţă, desigur nişte catastrofe), nu la cei de valori mici şi la tensiuni mai mari, cu dielectric superior şi toleranţe acceptabile (1-10%), adică cei cu valori între 1pF şi cîţiva nF. Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Deci sa inteleg ca e indicat sa schimb condensatorii ceramici cu valori între 10-100nF, sau chiar mai mari . Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Ca să nu faci vreo năzbîtie prin amplif, mai bine du-l la cineva priceput şi răbdător. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum