Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O parere subwoofer...

dragon82

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

15

• alex tm

7

• ahegyes

5

• baga

4

Top autori în acest subiect

Atunci mergi in Domo si poate te lasa sa le faci o proba daca le spui ca o sa iesi cu unul dintre ele in brate. :da Vad ca Sony are dif de 25cm...

:rade: La ce bun 25 cm diametru daca poate e varza...fata de 20 cm de la Yamaha...
Link spre comentariu

La ce bun 25 cm diametru daca poate e varza...fata de 20 cm de la Yamaha.

Poate e varza si Yamaha. Dintre doua verze despre care nu stim ce gust au, numai ca una are 20cm si alta 25 eu as alege-o pe cea de 25 :rade: In general , subwooferele sunt mai performante odata cu cresterea marimii, de aceea am facut o mica observatie ca sony are diful de 25cm, dar nu poti sa te iei numai dupa asta.Ce prost sunt, Yamaha nu e varza , are urmatoarele tehnologii:Tehnologie QD-Bass (Quatre dispersie Bass), Advanced YST (Yamaha Tehnologie Servo active), 130 W Dynamic Power, BASS (Acţiunea Bass Sistemul de selecţie), 20 cm (8 ") Driver Multi-Range cu magnetic Shield in, Reproducere 28-200 Hz de joasă frecvenţă :ras:
Link spre comentariu

La ce bun 25 cm diametru daca poate e varza...fata de 20 cm de la Yamaha.

Poate e varza si Yamaha. Dintre doua verze despre care nu stim ce gust au, numai ca una are 20cm si alta 25 eu as alege-o pe cea de 25 :rade: In general , subwooferele sunt mai performante odata cu cresterea marimii, de aceea am facut o mica observatie ca sony are diful de 25cm, dar nu poti sa te iei numai dupa asta.Ce prost sunt, Yamaha nu e varza , are urmatoarele tehnologii:Tehnologie QD-Bass (Quatre dispersie Bass), Advanced YST (Yamaha Tehnologie Servo active), 130 W Dynamic Power, BASS (Acţiunea Bass Sistemul de selecţie), 20 cm (8 ") Driver Multi-Range cu magnetic Shield in, Reproducere 28-200 Hz de joasă frecvenţă :ras:
Bai omule eu nu am nevoie de teorii.La teorii toti sunt buni! :sparge: :bataie Ideea era sa imi fac o parere de la cei ce au auzit macar unul din cele 2 subwoofere.Vorbe aiurea gasesc oriunde.Nu ma pot baza doar pe diametrul difuzorului,dupa cum recunosti si tu...
Link spre comentariu

Deci eu am avut acel subwoofer..La muzica nu e cine stie ce la filme merge..Acuma depinde si de camera,boxele pe care le ai...eu iti spun sincer ca la muzica nu mi-a placa..A fost bun la filme si jocuri!

Link spre comentariu

Deci eu am avut acel subwoofer..La muzica nu e cine stie ce la filme merge..Acuma depinde si de camera,boxele pe care le ai...eu iti spun sincer ca la muzica nu mi-a placa..A fost bun la filme si jocuri!

Pai,indiferent ce voi hotara in final,va functiona atat pe muzica cat si pe filme...Dar pun accentul mai mult pe muzica...sa-mi suplimenteze incintele pentru muzica de genul Trance,Hardcore,Club,Groove...Nu toate genurile ce le ascult trebuiesc suplimentate cu bass.Imi place sa am excess de bass la genurile respective...
Link spre comentariu

Aflu eu daca e teapa sau a meritat...

Incepusem sa ma indoiesc de cele 2 "verze" Yamaha si Sony.

Al treilea castiga mereu. :ras:

Am tot cautat pe net despre acel Onkyo...Slabe sanse de cautare,doar ceva manuale.

http://911manuals.com/preview/Onkyo/THXPS1A_Psm.png

Acum,eu nu am inteles prea multe de acolo,altceva nu se gaseste...dar citesc eu acolo despre 2 subwoofere unul activ si unul pasiv...? :nebunrau:

Astea sunt pozele ce le-am primit la cerere:

http://imageshack.us/photo/my-images/851/50629529.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/90/sdc16534.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/207/sdc16535.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/585/sdc16537w.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/849/sdc16539.jpg/

Aspectul lasa putin de dorit,dar se poate remedia si il pot face sa arate ca nou.Insa ce e inauntru e buba.

Link spre comentariu

Cateva date tehnice: (merci Alex tm)Acustic suspension with bild in amplifier.Woofer: 10''(25cm) Bio-Hybrid cone x1Frequency response :30 to 200 Hz +/-3dBSensitivity: 88dB/100mV @1mNominal impedance: greater than 20k ohmsDimensions: 510x220x533Weight: 20,7kg

Link spre comentariu

Am primit sunwooferul.... :101 Prima inpresia vizuala:e un monstru,imens,gigant....L-am probat;perfect.Subwoofer de 25,membrana de hartie,suspensie cauciuc.Am apasat membrana si se apasa un pic cam greu si revine la fel de greu;deci etanseizare completa.Insa apare o intrebare:unde ar trebui sa-i tai filtrarea din receiver?El merge pana la 200Hz.Receiverul poate taia gama de input catre subwoofer la 200,150,100 si 80Hz...dar...daca tai la 80Hz,subwooferul va primi gama de frecvente de la 80Hz spre 30Hz cat duce,insa(fapt oarecum ciudat la receiver),nu mai da bass in incinte sun 80Hz.Daca tai inputul la 200Hz si bag intre 30 si 200Hz in subwoofer,nu mai primesc incintele sub 200Hz... :nebunrau: Cum dracu sa impart si varza si capra?Sa dau in subwoofer de la 80Hz in jos si sa am in incinte de la 80 in sus,sau sa dau in subwoofer de la 200Hz in jos si sa am in incinte de la 200Hz in sus...?Daca tai atat de mult din incinte...nu mai isi are rostul wooferul din incinta...Tampiti astia ce au gandit receiverul asa... :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator obuzel

Cei 80 de Hz sunt din specificatiile THX nu din prostia celor ce au facut receiverul.Scopul e sa nu ai in incinte sub 80 de Hz. Sa fie doar in sub.Taie la 80 de Hz in receiver si pune setarea de filtru pe sub la 80 de Hz, eventual incearca si la 100 de Hz. Vezi care iti place mai mult.Nu uita sa reglezi si faza. Cea care iti da mai mult bas e setarea corecta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări