dragon82 Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Salutare. Vreau sa cumpar un subwoofer de casa,sa-i spunem asa... Am de ales 2 variante din cauza modului in care voi cumpara,cu un card ce e acceptat doar in magazinul din link: http://www.domo.ro/Audio-Video/Audio_pentru_acasa/Boxe_&_Subwoofere_Hi-Fi/Yamaha/Subwoofer_activ_Yamaha_YST-SW030 http://www.domo.ro/Audio-Video/Audio_pentru_acasa/Boxe_&_Subwoofere_Hi-Fi/Sony/Subwoofer_Sony_SA-W2500 Ca pret nu vreau sa ma urc mai sus decat acel Sony... Deci pretentii mari nu ar fi. Ce sa aleg? PS:am gasit si ceva subwoofere second,dar nu dispun de cash si nu am rabdarea sa strang cash,pentru ca ii strang pentru alte chestii "domestice". Am gasit asa ceva dar e cam vechi modelul 1997 si e si problema cash-ului,ca sa nu mai spun a starii produsului: http://www.okazii.ro/catalog/41675869/subwoofer-activ-onkyo-thxps-1a.html Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 pe banii tai ar trebui macar sa ceri privilegiul de a le asculta inainte de a le plati... dar strict din descriere as alege yamaha ( si nu din cauza puterii ci pentru ca la ea macar sunt precizate frecventele de raspuns... desi mi-as dori sa aud si eu cum suna cei 28hz la 130w) Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2011 pe banii tai ar trebui macar sa ceri privilegiul de a le asculta inainte de a le plati... dar strict din descriere as alege yamaha ( si nu din cauza puterii ci pentru ca la ea macar sunt precizate frecventele de raspuns... desi mi-as dori sa aud si eu cum suna cei 28hz la 130w)Bine,ca daca caut link-urile originale subwooferele arata asa:http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/ht/sw030.htmlhttps://www.sonycenter.ro/Produse/Subwoofer_Sony_SA_W2500/981.htm Link spre comentariu
alex tm Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Eu am avut acel subwoofer Sony....Eu zic ca nu merita..eu am dat 400 lei pe el nou din media galaxy acuma 2 ani..dar e slabut rau...Yamaha nu stiu.. la acel Onkyo ma uitam si eu acuma cteva zile.Cred e destul de bun m-am uitat si pe net si ar fi destul de bunicel!Daca ar trebui sa alegi dintre cele 2 noi eu zic sa alegi Yamaha.mergi vezi cum suna! Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Ooooo, come on. Ambele variante sunt varza. Cum sunt banii asa sunt si subwooferele. Nu inteleg de ce vrei sa cumperi unul dea gata cand constructia unui sub e relativ simpla si nu necesita mare bataie de cap ca si in cazul boxelor. Cea mai mare problema in construirea unui sub e amplificatorul cu crossover activ. Unul nou si bun e scump - aprox 200euro. Daca gasesti unul second.....e mai bine. Apoi e difuzorul. Aici se gasesc o groaza de difuzoare cu care se poate jongla. De la ieftine la scumpe, cat cuprinde. Totusi eu as recomanda ceva mai scump - tot undeva la 200euro de nou. Mai ramane cutia, care e floare la ureche. Panourile din MDF le poti cumpara gata debitate la dimensiunile necesare (de ex de la OBI), iar ca sa tai gaurile pentru difuzor si amp nu e neaparat nevoie de freza, se poate rezolva foarte bine si cu un pendular (soricel). Vopsitul, finisatul dupa posibilitati. Eu zic ca daca esti descurcaret cu o suma cuprinsa intre 300 si 500 euro poti face un subwoofer care sa rivalizeze cu echivalent comercial de 2,3 ori mai scump, adica cu cele mai bune subwoofere comerciale. Link spre comentariu
alex tm Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Ca pret nu vreau sa ma urc mai sus decat acel Sony... Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 eu zic ca merita sa dai de 2x banii (300euro) pentru un subwoofer de 10x mai bun. Link spre comentariu
alex tm Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Asta depinde numai de el...Chiar ma uitam acuma cat costa o amplificare buna la un subwoofer ajungi la 250 euro cu un amplificator. La care se adauga incinta+difuzor+Accesorii+finisaje...De multe ori ma gandeam ca iesi ieftin hai ca ampliful e mai scump iei un difuzor cat de cat..dar am observat ca daca vrei o incinta de calitate si finisata super te costa mult. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Asa, e chiar eu am spus mai sus ca un aplif e destul de scump, dar, exista si optiunea second hand. Apoi, la diy nu trebuie sa pui banii toti odata jos. Asta e un mare avantaj. Tot eu am spus ca intre 300-500 euro iese un sub calumea daca esti descuracret. Daca esti flet si nu stii nici macar sa dai o gaura cu pendularul mergi si iei SONY care suna ca porcu. Link spre comentariu
liviu Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 La 100 de euro , e complicat sa gasesti ceva bunicel. Ar fii o varianta la 200 euro si anume JBL BALBOA. http://www.ciao.es/sr/q-jbl+balboa Am si schema daca o vrei. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 dragon nu are rost sa-ti mai reamintesc parerea mea despre produsele de larg consum...stii vorba,cat dai,jumatate face,de un sfert merge uite ce iti propun eu sunt multi care urmaresc forumul,daca stai prea mult pe ganduri,s-ar putea sa il zburataceasca iar altcineva,cum s-a intamplat si cu difurile ITT sau boxele sony apm Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2011 dragonnu are rost sa-ti mai reamintesc parerea mea despre produsele de larg consum...stii vorba,cat dai,jumatate face,de un sfert mergeuite ce iti propun eusunt multi care urmaresc forumul,daca stai prea mult pe ganduri,s-ar putea sa il zburataceasca iar altcineva,cum s-a intamplat si cu difurile ITT sau boxele sony apm Mda,arata bine...Acu eu sunt blocat cu paraii,de aia recurg la altceva decat cash-ul...Eu as vrea acel Onkyo THX,dar nu am banii si ma indoiesc ca la puterea acelui woofer nu a fost deloc forjat.Starea lui optica lasa de dorit...parca a fost aruncat de pe bloc...Sau:varianta 3(a treia alternativa,intre Yamaha si Sony)astept...sa strang cash-ul.Chiar nu am chef sa fac ceva in regim home... Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Da, ultima data cand am verificat asta era un forum al electronistilor, adica un forum de DIY !!! Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Si eu as merge tot pe diy daca as fi cu buget limitat.Amplificatorul nu e asa scump (kit), cel mai scump e transformatorul(nou) dar gasesti si la mana a doua sau prin vechituri. Cum a spus si ahegyes, difuzoare sunt multe, si ieftine si scumpe, si un subwoofer e mai usor de facut ca o boxa fullrange , si nu prea ai cum sa dai gres. Te inteleg ca nu ai chef dar daca nu ai nici bani...naspa combinatia. In cateva ore poti sa-l faci , cu un finisaj mai simplu , de ex autocolant. Performantele vor fi mai bune ca la ce poti lua cu banii aia din comertdespre Onkyo nu stiu ce sa zic, dar THX cu 130w si incinta inchisa?Sa fim seriosi. Eu stiam ca THX este un standard a/v care se refera in cazul subwooferelor la posibilitatea acestora de a crea un "impact" puternic cu frecvente joase. Da, ultima data cand am verificat asta era un forum al electronistilor, adica un forum de DIY !!!+1 Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Ziceti ce vreti voi.Eu am cerut din start o parere despre 2 modele low-entry din comert.NU am cerut nave spatiale.Chiar nu vreau sa fac nimic momentan in regim DIY...Am prea multe pe cap,supraaglomerat cu alte treburi,mai sunt si banii etc.Deci,prin urmare din cele 2,tendinta e spre Yamaha... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum