Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie tigara electronica cu TPS43000 de la TI

Vizitator Torke

Postări Recomandate

Vizitator Torke

Salutare,

Sunt incepator in ale electronicii si vreau sa solicit ajutorul expertilor.

Mai jos avem schema tipica pentru TPS43000 (boost converter) pe care as dori sa o modific astfel:

tensiune de alimentare:7.4V (2 x accu 3.7v 2400ma) sau daca se poate 1 accu 3.7v(de preferat)

Iesire variabila:3.5v-6v(modificata printr-un potentiometru),Putere:12w

Curent iesire:2.5 - 3 A

Ce modificari se pot aduce schemei pt a obtine caracteristicile de mai sus ?

Ps:dimensiunile montajului trebuie sa fie cat mai mici posibil.

Iesirea se face pe un vaporizator (bobina de nichelina) 1,5-3 ohm rezistenta.

Frecventa cat mai mare posibil.

Posted Image

detalii tehnice ale circuitului: http://www.ti.com/product/tps43000

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• script22

2

• ROBEERT

1

• leoncris

1

• idm_luci

1

Top autori în acest subiect

Buna seara stimate domn. Am mai spus si repet: va rog sa nu mai postati consecutiv subiecte de genul " chiar nu stie nimeni? ". Asteptati sa vi se raspunda. Multumesc pentru intelegere.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Incarcarea acumulatorilor cu Li nu se face asa,la intamplare...daca insisti sa-i incarci asa,sa faci rost de :nr de tel de la Salvare,nr unui zugrav bun,nr unui magazin de vopsele .O sa ai nevoie, ca sa vezi ce fain explodeaza accu pe Li.

Sant 'tz' integrate specializate care numai incarcarea accu pe Li stiu;de ce nu folosesti unul? (cu preturi de la 5 la 40 lei ,incomparabil mai ieftin decat numai zugravirea camerei).

http://ro.farnell.com/jsp/search/browse ... 3||,&filte

Link spre comentariu
Vizitator Torke
Incarcarea acumulatorilor cu Li nu se face asa,la intamplare...daca insisti sa-i incarci asa,sa faci rost de :nr de tel de la Salvare,nr unui zugrav bun,nr unui magazin de vopsele .O sa ai nevoie, ca sa vezi ce fain explodeaza accu pe Li.

Sant 'tz' integrate specializate care numai incarcarea accu pe Li stiu;de ce nu folosesti unul? (cu preturi de la 5 la 40 lei ,incomparabil mai ieftin decat numai zugravirea camerei).

montajul nu serveşte la încărcarea acumulatorilor,eu folosesc accu cu protectie si încărcător dedicat.

Acest montaj intenţionez sa il folosesc pt alimentarea rezistentei atomizorului.

Tensiune variabila 3-6 volţi,3 aperi

Robeert: linkurile cu firme se trimit pe MP, nu in public deoarece se considera reclama. Multumesc pentru intelegere.

Link spre comentariu

"Acest montaj intenţionez sa il folosesc pt alimentarea rezistentei atomizorului.Tensiune variabila 3-6 volţi,3 aperi"Corect , am inteles asta , numai ca asa vei arde ... nichelina.Dece nu faci un stabilizator simplu 3V/2A?Oricum tigara , din portabila , devine ... stationara. :rade: Presupun ca esti un fumator inrait care vrea sa treaca de specifiucatia tehnica a fabricantului tigarii si sa ... pufaie continuu.In manual e specificat un "fum" la cateva minute , tocmai pentru a nu mentine nichelina permanent incandescenta.Dar asta'i alta ... poveste.

Link spre comentariu
Vizitator Torke

Folosesc mai multe tipuri de vaporizatore (atomizoare) care au rezistente diferite,In functie de voltajul aplicat gustul lichidului este diferit.La 3v cantitatea de vapori este mai mica gustul fiind mai intens iar la 5v este invers.Da,intradevar doresc sa am un voltaj stabilizat intre 3 si 6 volti,3 amperi,si 12-15 watiAm sa citez din specificatiile unei tigari ideale(X) dar pe care nu mi-o pot permite :"On/Off ModeYou can put the X in standby mode so it will not turn on the atomizer when the button is pressed.This safety feature prevents the atomizer from turning on while it's in your pocket or bag and it prevents any settings from getting changed without you knowing.16 Second CutoffIf the button is held down for 16 seconds or longer, the X will shut itself off until the button is released.If you forget to turn it off before storing it in your pocket or bag, this protects you and prevents the device from activating. Short Circuit/Atomizer ProtectionThis protects the X against shorted atomizers/cartomizers.If this error occurs the X will alert you by displaying E1 on the digital display.Fix: Remove the atomizer or cartomizer and replace with a different one. Reverse Battery ProtectionProtects against reverse battery installation. Battery Monitoring/Over-Discharge ProtectionThe X monitors the battery voltage and will automatically turn off when the battery is discharged. Amperage Limiting to 2.5 ampsThe X will monitor and shut itself off if it detects any excessive over-current conditions.If this error occurs the X will alert you by displaying E2 on the digital display.Fix: Lower your voltage setting. Thermal MonitoringShuts the device off if it detects a high temperature condition.Once the device cools off, it will resume normal operation.If this error occurs the X will alert you by displaying E3 on the digital display.Fix: Let the device cool off for several minutes before using again.(This is a very rare event and something you will most likely never see.)"Este facuta de americani,are microcontroller,afisaj si functioneaza impecabil.... :freaza:Daca pot afla si ce microcontroler as putea folosi ma apuc sa studiez...:)

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Eu cand da frigul iarna renunt la tigarile normale(nu fumez in casa iar afara in frig nu stau pt o tigara nici daca ma premiaza producatorii de tigari) si trec la electronica care o folosesc de vreo 3 ani , primul an si jumatate exclusiv electronica.Cel mai greu pt mine e revenirea primavara la tigarile obisnuite , posibil la primavara sa nici nu mai revin total , mai ales acum cand au aparut modele mai performante de electronica ( acum am acumulator de 1100mAh , rezervor de 2,2ml cu atomizator de 1,8ohm ce se schimba cu doar 15 ron) Pachetul de tigari e in borseta , mai trag cate una la o cafea cand nu am electronica la mine , dar cam in scarba , m-am obisnuit deja cu gustul electronicii.

Link spre comentariu

Folosesc mai multe tipuri de vaporizatore (atomizoare) care au rezistente diferite,In functie de voltajul aplicat gustul lichidului este diferit.La 3v cantitatea de vapori este mai mica gustul fiind mai intens iar la 5v este invers.Da,intradevar doresc sa am un voltaj stabilizat intre 3 si 6 volti,3 amperi,si 12-15 watiAm sa citez din specificatiile unei tigari ideale(X) dar pe care nu mi-o pot permite :"On/Off ModeYou can put the X in standby mode so it will not turn on the atomizer when the button is pressed.This safety feature prevents the atomizer from turning on while it's in your pocket or bag and it prevents any settings from getting changed without you knowing.daca vrei te pot ajuta sa ai o tigara cu microcontroller avertizare baterie si o tensiune fixa de x volti , totul cu microcontroller pwm azi am dat o proba si functioneaza bine totul se reduce la un attiny 13 8 pini si un smd fet care sa tina minim 2 amperi.16 Second CutoffIf the button is held down for 16 seconds or longer, the X will shut itself off until the button is released.If you forget to turn it off before storing it in your pocket or bag, this protects you and prevents the device from activating. Short Circuit/Atomizer ProtectionThis protects the X against shorted atomizers/cartomizers.If this error occurs the X will alert you by displaying E1 on the digital display.Fix: Remove the atomizer or cartomizer and replace with a different one. Reverse Battery ProtectionProtects against reverse battery installation. Battery Monitoring/Over-Discharge ProtectionThe X monitors the battery voltage and will automatically turn off when the battery is discharged. Amperage Limiting to 2.5 ampsThe X will monitor and shut itself off if it detects any excessive over-current conditions.If this error occurs the X will alert you by displaying E2 on the digital display.Fix: Lower your voltage setting. Thermal MonitoringShuts the device off if it detects a high temperature condition.Once the device cools off, it will resume normal operation.If this error occurs the X will alert you by displaying E3 on the digital display.Fix: Let the device cool off for several minutes before using again.(This is a very rare event and something you will most likely never see.)"Este facuta de americani,are microcontroller,afisaj si functioneaza impecabil.... :freaza:Daca pot afla si ce microcontroler as putea folosi ma apuc sa studiez...:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări