Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta acustica romaneasca din '93

Vizitator x2Li

Postări Recomandate

Am o pereche de boxe ca cele din fotografie

Posted Image

numai ca ale mele au 2 difuzoare de bass, unul sus si unul jos, iar la mijloc 1 de medii si 1 de inalte.

Intrebarea mea ar fi sa imi spuneti daca stie careva cum se numesc, pentru ca eu m-am documentat cat de cat si nu se aseamana nici cu alea jazz, pop, meloman, star sau nova.

Pe eticheta care o are pe spate de-abia se distinge urmatoarele caracteristici:

Incinta Acustica IA.30-75 ... 1993

Puterea: 75 - 130W

Impedanta: 4 ohmi

...

Vreau sa aflu mai multe detalii despre ele deoarece m-am hotarat sa le reconditionez, sa le schimb difuzoarele... sa le ,,imbrac'' , si alte deastea...

Multumesc mult si, astept raspuns de la care stie sau chiar are aceleasi boxe ca ale mele dar nu e deteriorata eticheta. Numai bine si sanatate la toata lumea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

1

• CBI

1

• hpavictor

1

• emola

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator x2Li

Apropo de schimbatul difuzoarelor ca tot veni vorba mai sus, difuzoarele care le am acum (alea vechi) sint de 35VA/10L (10L nu stiu ce reprezinta) si 8 ohmi, intrebarea mea este de cat trebuie sa pun, tot de 35VA sau pot pune si mai mari... de 50VA spre exemplu ?Difuzoarele de medii nu stiu exact de cati VA sunt, este indescifrabil scrisul de pe ele, se vede clar doar ohmii... 4 ohmi.In schimb la cele de inalte se vede clar scrisul, 50VA / 4 ohmi.Va rog mult sa ma ajutati, de aceea doresc sa stiu ce denumire au pt ca ma ajuta tare mult detaliile tehnice sa le fi aflat... sanatate si sa auzim numai de bine.

Link spre comentariu

Problema e MUUUULT mai complicata decat simpla schimbare a difuzoarelor. Un difuzor are foarte multi parametrii, si daca doar unul e diferit fata de original boxa va suna diferit. Solutia ar fi sa pui difuzoare originale, dar banuiesc ca nu vei gasi. Daca pui difuzoare diferite - trebuie sa reconstruiesti si filtrul. Acei parametrii ce i-ai gasit tu pe difuzoare sunt "aproape" irelevanti. Ei reprezinta doar puterea si impedanta difuzoarelor, parametri care nu te ajuta mai cu nimic.E, astept si comentariile altor colegi forumisti si mai discutam. Una din discutiile care s-ar putea purta este daca merita sau nu sa te apuci sa revitalizezi aceste boxe !!!

Link spre comentariu

vei baga mai multi bani(plus timp si munca) in schimbarile pe care vrei sa le faci decat daca vei cauta alte incinte sh cu atentie in aceeasi zona de pret(~100e) iar rezultatele finale pot sa fie (mult) mai slabe,ori din cauza calitatii noilor componenete(ca la bani putini doar chinezarii poti lua) sau a lipsei de experienta in domeniudaca boxele sunt functionale si nu le lipsesc componente,lasa-le asa sau da-le altcuiva,daca e ceva nefunctional la ele,incearca sa remediezi.Sunt destui care pot rebobina difuzoare si sa se apropie de sunetul initial,iar costurile vor fi semnificativ redusecu specificatiile lor nu te pot ajuta,nici eu nu le stiu

Link spre comentariu
Vizitator x2Li

Multumesc baieti pentru sfaturi, o sa tin cont si de parerile voastre pt ca asa e bine si o sa mai caut totusi pe net sa aflu cum le spune... M-am uitat in interior si am zarit o a doua eticheta pe care scrie Intreprinderea de casete radio si televizoare , Data: 3-3-93 :nas:

Link spre comentariu

Trimite un mail la fabrica , acum se numeste ELCOMP SA si au sediul in Bucuresti , str Baicului 82 . Gasesti nr de tel si restul cu Google ! Poti reface difuzoarele chiar la ei , au meseriasi si materiale originale ( suspensii , centraje , bobine , membrane , fire leonice etc ) la preturi de fabrica ! Dar trebuie sa te duci cu ele acolo , cu un telefon de confirmare in prealabil .Mult succes si auditii placute !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări