Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dioda sens

Vizitator aurel2207

Postări Recomandate

Vizitator aurel2207

Salutare, socrul meu are un fel de alternator modificat de masina, la 12v, pe post de generator eolian si vreau sa pun o dioda pe fir ca sa nu se intoarca curentul din baterie, inapoi, ma puteti ajuta, ce tip de dioda, ar trebui sa pun ?In functie de vant tenisunea variaza....multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ratonul

2

• miron1947

1

• Ticu

1

• belasajgo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

alternator modificat de masina, la 12v

Daca este alternator si cu el incarcati o baterie, curentul este redresat printr-o punte de diode si deci , curentul nu are cum sa circule in sens invers.Probabil socrul Dvs. tine minte ca se montau disjunctoare(care aveau aceasta functie care doriti s-o realizati cu dioda) cand era utilizat dinamul, ca generator de curent pe masina.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Pe acelas subiect, dar la un motoras de HDD (hard PC) imi puteti spune ce valoare trebuie sa aibe dioda si cum o montez in circuit?Multumesc

Cate fire are motorasul tau de HDD? In mod normal functioneaza in conexiune stea, deci trebuie sa aibe 3 sau 4 fire.
Link spre comentariu
Vizitator pontilius

Unul are 3 iar unul are 4. Cand le invart doar pe 2 am + si -. Vreau sa folosesc unul din cele 2 motorase sa produca curent sa incarc 2 baterii de de 1,5. Si parca se punea o dioda pe + pentru a nu consuma cand nu are vant sa produca.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări