Vizitator aurel2207 Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Salutare, socrul meu are un fel de alternator modificat de masina, la 12v, pe post de generator eolian si vreau sa pun o dioda pe fir ca sa nu se intoarca curentul din baterie, inapoi, ma puteti ajuta, ce tip de dioda, ar trebui sa pun ?In functie de vant tenisunea variaza....multumesc Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 alternator modificat de masina, la 12vDaca este alternator si cu el incarcati o baterie, curentul este redresat printr-o punte de diode si deci , curentul nu are cum sa circule in sens invers.Probabil socrul Dvs. tine minte ca se montau disjunctoare(care aveau aceasta functie care doriti s-o realizati cu dioda) cand era utilizat dinamul, ca generator de curent pe masina. Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Ca sa va convingeti, in lipsa unui ampermetru, legati pe fir (in serie) un bec de 12V. Daca nu se aprinde cand generatorul sta, este OK. Link spre comentariu
Vizitator aurel2207 Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Multumesc, am sa incerc. Link spre comentariu
Vizitator pontilius Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Pe acelas subiect, dar la un motoras de HDD (hard PC) imi puteti spune ce valoare trebuie sa aibe dioda si cum o montez in circuit?Multumesc Link spre comentariu
belasajgo Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Pe acelas subiect, dar la un motoras de HDD (hard PC) imi puteti spune ce valoare trebuie sa aibe dioda si cum o montez in circuit?MultumescCate fire are motorasul tau de HDD? In mod normal functioneaza in conexiune stea, deci trebuie sa aibe 3 sau 4 fire. Link spre comentariu
Vizitator pontilius Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Unul are 3 iar unul are 4. Cand le invart doar pe 2 am + si -. Vreau sa folosesc unul din cele 2 motorase sa produca curent sa incarc 2 baterii de de 1,5. Si parca se punea o dioda pe + pentru a nu consuma cand nu are vant sa produca. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 In stfel de cazuri se pun diode ca sa reziste la consumul de acolo.Deci trebuie masurat consumul. Link spre comentariu
Ratonul Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 am un releu izolare stinger sgp32 care la oprire trimite curent inapoi pe + . ce dioda (sau altceva?) imi trebuie? Link spre comentariu
Ratonul Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 care din variantele de mai jos se folosesc pt "back emf" sau "flyback" ? si ce valoare trebuie sa aiba dioda? sau sa folosesc un varistor? http://www.progeny.co.uk/Back-EMF-Suppression.aspx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum