Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor de putere defect-defapt CI smart charger

Vizitator ftraian

Postări Recomandate

Vizitator ftraian

Buna, sa povestesc cum a aparut defectul:

Eram la munte, -5 grade cu incarcatorul de la aparatul foto (Li-Ion) in ghiozdan, intrat in camera (spre 20 de grade) bagat in priza si nimic. Cand am ajuns acasa l-am desfacut, am miscat tranzistorul de putere sa vad daca se incalzeste si atunci a puscat.

S-a prajit o rezistenta SMD care alimenta un optocuplor, banuiesc ca avea pe undeva la 300 de ohmi . Apoi am dezipit tranzistorul de putere si am vazut ca e strapuns. modelul e MIP2E2DMY cu datasheet pentru MIP2E3DMY probabil datasheetul exact e MIP0227SY. Pe placa scrie in dreptul lui Q1, pot pune in locul lui un tranzistor normal?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator mister_rf

Nu.Deoarece nu este un tranzistor... Circuitul contine atat partea de comanda cat si partea de putere...''Intelligent Power Devices (IPDs)MIP0221SY, MIP0226SY, MIP0227SYSingle chip IC with high breakdown voltage power MOS FET andCMOS control circuits''Cred ca se poate inlocui cu MIP163 de la Vitacom, Capodimonte...

Link spre comentariu
Vizitator ftraian

Am gasit la Vitacom echivalent MIP164(putere maimare) dar costa 417.000+TVA :axe: . Incarcatorul nou ma costa 1 mil.... Nu stiu ce sa fac. poate mai e stricat si altceva. hmmmm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări