Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

identificare motor trifazat

CATA2003

Postări Recomandate

Dupa cum scrie in titlu ,detin un motor trifazat caruia ii lipseste tablita cu paramtri.In cutia cu conexiuni are desenat pe capac 2 tiputi de conectare stea si triunghi (tensiune mare/mica)Dimensiunile motorului sunt ;Diametru exterior 19.5cm cu radiator 16.5cm fara radiator(masurat intre lamelele de aluminiu)lungime 24.5cm(fara ax)diametru rotor 10.3cmdiametru stator intern 11 cmlungime rotor 12.5cm (cu capetele de aluminiu de la colivie) 11 cm fara capetele de aluminiu (doar pachetul de tole +barele din conductor)diametru ax 28mmm-ar interesa puterea in regim continu de functionare / si nr.rpm atasez poze

post-13455-139829319361_thumb.jpg

post-13455-139829319366_thumb.jpg

post-13455-139829319371_thumb.jpg

post-13455-139829319376_thumb.jpg

post-13455-139829319382_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CATA2003

8

• gcom61

3

• maverik_ro

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pare sa fie 0,75-1 KW /750 rot/min.Desi ai dat multe date ,ma intereseaza diametrul ax in zona unde are canal de pana(sau zona in care se cupleaza cu sarcina)si pasul bobinajului.

Pai eu zic ca are peste 2kw , am unul de 0.8kw 2850rpm trifazat dar acela e mult mai mic , canalul de pana la acesta e de 8mm .
Link spre comentariu

Pare sa fie 0,75-1 KW /750 rot/min.Desi ai dat multe date ,ma intereseaza diametrul ax in zona unde are canal de pana(sau zona in care se cupleaza cu sarcina)si pasul bobinajului.

Pai eu zic ca are peste 2kw , am unul de 0.8kw 2850rpm trifazat dar acela e mult mai mic , canalul de pana la acesta e de 8mm .
Ex.motorul de 2,2 KW la 3000 rot/min(2850) este la fel de voluminos ca si unul de 1,5 kw la 900 rot/min.Gabaritul este si functie de turatia motorului nu numai de putere.Am solicitat pasul de bobinaj si diametrul ax in zona unde are canal de pana ,pentru a evalua mai corect puterea si turatia.
Link spre comentariu

1,1 kw.... 1,5 kw .... pune o poza cu ceva langa el (de exemplu un pachet de tigari ) dar dupa dimensiuni are maxim 1.5 kw .daca ai un cleste ampermetric poti afla singur ce putere are motorul , fara sa te pacalesti

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am masurat cat de cat si distanta intre lamelele de bobinare , e de vreo 4.75 mm , nu prea pot masura cu sublerul ca nu incape , iar dimensiunea unei lamele e de aproape 5mm , posibil tot 4.75mm , destul de mare fata de alte motoare.Diametrul firului e de 0.6mm :(Acum nu stiu daca e numai unul sau 2 in paralel.Tind sa cred ca e de 0.75kw

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări