Ovidanie Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Ce soft-uri free folositi pentru a vedea si edita datele din exif ? Link spre comentariu
Voltus Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 De exemplu XnView. Link spre comentariu
hugo Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Gratuit pentru uz personal este si FastStone Image Viewer. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Septembrie 23, 2012 Partajează Postat Septembrie 23, 2012 Irfanview - doar pt a vedea exif Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2012 Partajează Postat Septembrie 23, 2012 Chiar azi am facut nişte statistici pentru câteva zeci de mii de poze. Motivul? Vreau să cumpăr un prime lens. E primul, şi nu mă hotărăsc ce distanţă focală să aleg. Acum am un singur obiectiv: NIKKOR AF-S 18-105 DX f3.5-5.6G ED DX, adică cel care a venit la kit cu aparatul, un Nikon D90. Cum am făcut? Am scos EXIF data din toate pozele de până acum şi le-am stocat într-un fişier CSV. Pe urmă, am deschis fişierul cu un spreadsheet şi am făcut un pivot, cu scopul de a face diverse analize (statistici). Ce program am folosit? ExifTool by Phil Harvey: http://owl.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/ Programul este gratuit, foarte puternic şi versatil, poţi face cu el orice îţi trece prin cap. Există versiuni pentru Linux/MAC/Windows. L-am folosit în mod text, din linie de comandă, dar există şi interfeţe grafice pentru el. Cam ce rezultate am obţinut? Foarte interesante. Se pot face tot felul de analize. Am să pun doar nişte rezultate parţiale, foarte simple, cu statistici de la o excursie Belgia-Olanda şi o nuntă: Focal Length statistics - Belgium & Holland travel Focal Length statistics - wedding Aperture statistics - Belgium & Holland travel Aperture statistics - wedding ISO statistics - Belgium & Holland travel ISO statistics - wedding Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum