LostCell Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Eu ziceam de varianta lui metal,acum studiez datasheet-ul la bq in detaliu si se pare ca poate functiona si singurel fara bq2040 care face "protectia" bateriei. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Nu inteleg.Care BQ poate functiona fara BQ2040? Te refereai la BQ2084 ca poate functiona si fara BQ29312?BQ 2084 contine informatiile despre baterie si el este sealed.Circuitul de incarcare comunica tot prin SMBUS cu bateria pentru a stabili curentul si tensiunea de incarcare,daca nu primeste aceste informatii nu va incarca.Controllerul din baterie nu mai cere tensiune si curent de incarcare deoarece dupa pierderea alimentarii a suferit un reset (probabil pentru asta gandit de producator) si daca e si sealed,nu poate fi reprogramat cu alti parametrii de incarcare.Inafara de a te interpune pe calea de date intre baterie si incarcator nu cred sa-l poti pacali altfel sa incarce.Si asta depinde de ce tranzistori ai pe + de la baterie ca e posibil sa tina bateria deconectata.Ce model de Acer sa vad pe o schema cum e incarcarea facuta. Link spre comentariu
LostCell Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Travelmate 4230 Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Prin schemmele mele nu am gasit si nici la o cautare rapida pe net.Totusi cred ca 95% e probabil ca incarcarea se controleaza prin SMBUS. Link spre comentariu
LostCell Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Am comandat alta baterie uzata si voi inlocui acumulatorii utilizand o sursa tampon. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Tot ar mai fi ceva probleme.Controlerul stie de vechii elementi,si nu-i va incarca la capacitatea lor maxima pe cei transplantati.Dar e posibil sa-l poti pacali.Nu capsulezi acumulatorul,il descarci pana la limita pe laptop si apoi incarci "doar" elementii,separat sau tot grupul (sa nu fie prin rezistenta aia mica) sa simta el incarcare-descarcare.Urmaresti cu batmon daca dupa fiecare manevra de asta creste Full charge capacity.Sau ca sa nu mai incarci descarci gruparea de elementi,cuplezi o sursa paralel pe ei si il folosesti o periada asa,apoi fara,si vezi ce se intampla cu Full charge capacity. (adica pe baterie,incarcator decuplat) Link spre comentariu
overdrive Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Eu am luat licenta pentru 24 de ore la b2works dar nu stie sa scrie in bq20z75 fiindca acesta este sealed.Nici softul ala nu face mari minuni.Se pare ca trebuie facut soft special pentru comenzile smbus si este destul de complicat.Are cineva un dump bun de acumulator PCGA_BP2NX de la sony vaio frv25? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum