Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator 18V, 1A (minim 500mA, oricum), NU GASESC!!!!!!

Postări Recomandate

Stie cineva vreun magazin prin Bucuresti unde gasesc si eu mai multe tipuri de transformatoare? Adica sa merg la sigur, ca eu de o saptamana caut ca un orb si nu gasesc nimic mai sus de 12V, sau ocazional cate vreun porc d'ala la 36V, 50V etc...Imi trebuie alimentare la 2 platane Unitra G 602C si le-am luat in varianta deck, deci stau cu rama in brate... :finga: Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator Kimnotyze

Daca ai nevoie de 18V curent continuu, poti folosi un transformator de 13V ca sa obtii tensiunea de 18,3V sau unul de 12V pentru 17V.

Alta solutie este sa folosesti un transformator de 2x9V caruia ii anulezi priza mediana si o sa ai 18V c.a. Ca sa obtii 18V c.c. vei folosi un stabilizator.

http://www.conexelectronic.ro/content/category|displayProductDetails/catID_93/pID_20335/pageID_0/0.html

sau

http://www.conexelectronic.ro/content/category|displayProductDetails/catID_100/pID_12059/pageID_0/TR./0.6/A/2x/9/V.html

Am gasit si un traf de 2x18V din care poti folosi o singura infasurare:

http://www.conexelectronic.ro/content/category|displayProductDetails/catID_93/pID_20802/pageID_0/0.html

Link spre comentariu

Da, de fapt de 18 V continuu am nevoie, si chiar 2 iesiri, ca trebuie sa alimentez 2 platane la tensiunea respectiva. Intre timp am gasit un traf de 2*20Vca si o punte redresoare care imi scoate 25Vcc pusa la 20Vca. Pot inseria un rezistor mai "sanatos" ca sa obtin 18V. Sau poate stie cineva o schema sa-mi duca din 20Vca un 18Vcc?Multam anticipat!

Link spre comentariu

- cauta un trnsformator de retea de TV SPORT A/N indigen orice varianta...dupa redresare [3PM05] si filtrare [de obicei 4700MF/25V] scoate putin peste 19Vcc - pui in serie 1-3 diode cu siliciu [la curent cel putin dublu fata de cel necesar -pentru siguranta] verificand in sarcina sa obtii o tensiune cat mai aproape de cea dorita - 18Vcc am inteles ! ... la un curent lejer de 1-2A

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

cauta un trnsformator de retea de TV SPORT A/N indigen orice varianta...dupa redresare [3PM05] si filtrare [de obicei 4700MF/25V] scoate putin peste 19Vcc - pui in serie 1-3 diode cu siliciu [la curent cel putin dublu fata de cel necesar -pentru siguranta] verificand in sarcina sa obtii o tensiune cat mai aproape de cea dorita - 18Vcc am inteles ! ... la un curent lejer de 1-2A

Stie cineva cam ce putere are un astfel de traf "de sport" (toroidal)?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări