Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Limit LM400

Postări Recomandate

Salutare am cumparat un amplificator lm400 si pe net nu prea gasesc nimic . tot ce am gasit este asta http://pdfs.icecat.biz/pdf/429073-7617.pdf . amplifu foloseste 4 finali Toshiba C5198 si 4 finali Toshiba A1941 iar trafu are tensiuni de :1x14vca si 2x42vca . ce parere aveti de el ? eu am masurat astazi cu un bas de 4 ohm pe iesire si scoate aproape la maxim 40 vca pe iesire cati watti sunt ? fara distorsiuni

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In pdf vad ca scrie ca e de 180w pe 4 ohmi. Cu tensiunile ce le-ai masurat, ar trebui sa aiba cam 400w , cum a spus si leco. Nu cred ca aia sunt prosti sa-si coteze amplificatorul la o putere mult mai mica. Ciudata faza. Sigur ai masurat bine?E bun multimetrul?Pe difuzor e inselator, cum a spus si Leco.Dar nu te inseli de la 400w la 180.Ca sa scoata 180w tensiunile ce spui tu ca le-ai masurat pe traf (2x42v) ar trebui sa fie tensiunea continua de dupa filtraj.Dupa numarul si tipul finalilor, cam 140w s-ar putea trage din ei sa nu fie fortati, poate ca ar rezista si la 180w asa mai fortati, cum se obisnuieste in amplificatoarele mai ieftine.

Link spre comentariu

da am masurat bine si aveam 40v cu un dif de 4 ohm iar tensiunea dupa redresare este de 59 Vdc si repet amplificatorul era la 70% iar semnalul era de 0,89v si din ce am vazut eu ampliful suporta maxim 1,5 v semnal audio . si la volumul de 70% a amplificatorului nici nu se aprindea ledul pentru clipiar pretul lui a fost de 250 de lei . :freaza: as mai avea o intrebare oare as putea sa pun finali mai puternici si daca da ce finali imi recomanda

Link spre comentariu

Poti , si in cazul tau chiar as recomanda. Dar nu vei obtine o putere mai mare, doar fiabilitate mai mare. Dupa tensiunile ce le-ai masurat, amplificatorul scoate cam aproape 2x200W pe boxe de 8 ohmi , si 2x300si ceva pe boxe de 4 ohmi. (depinde putin si de traf,filtraj si schema) Finalii care sunt in el sunt recomandati de producatorul lor Toshiba , pentru 70w pe pereche (daca ai 4 pe canal = 140w). Ma mir cum de nu au puscat pana acum. Pana nu-i schimbi, nul mai folosi pe 4 ohmi, chiar si pe 8 ohmi sunt cam la limita finalii. Ar trebui sa mai adaugi inca 3 perechi ca cei pe care ii ai ca sa nu fie chinuiti, sau mai bine ii schimbi cu altii mai puternici , de exemplu mjl21193 si mjl21194. Doua perechi de din astia duc 350w lejer., dar au capsula mai mare si terminalele mai groase cred ca, sper sa reusesti sa-i pui. Dupa aceasta schimbare trebuie reglat curentul de mers in gol.LE:Am postat in acelasi timp.intreb asa, doar de curiozitate, condensatorii de filtraj ce capacitate si tensiune au si cati sunt?Transformatorul cam ce dimensiuni are?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări