miron1947 Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 rezervorul este gol voi avea o tensiune U1=8,5v iar cand rezervorul va fi plin, rezistorul variabil va avea valoarea R=0 deci tensiunea va fi 12v.Tensiunea va fi 0V daca rezistenta la masa este 0.Daca citirea sondei o faceti pe intrarea +, cand tensiunea creste peste pragul setat din semireglabil(intrarea -), la iesire tensiunea va trece in starea sus(U sursa) si stinge led-ul daca acesta este alimenta la +, astfel ca pe masura ce tensiunea pe sonda creste, sunt aprinse din ce in ce mai putine led-uri. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 fenddder are dreptate;rezistenta de 220 ohmi trebuie conectata la masa;in felul asta tensiunea livrata comparatoarelor va fi proportionala cu nivelul benzinei.Nu e obligatoriu ca ledul sa fie conectat intre iesirea comparatorului si plus...merge foarte bine intre iesire si minus.Cand intrarea neinversoare ar deveni mai pozitiva ca cea neinversoare,ledul s-ar aprinde. Astfel cu rezervorul plin,toate ledurile ar fi aprinse...Totusi,dupa ce-am vazut pozele,eu as face din cablaj dublu placat un alt senzor,cu variatie liniara... Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 fenddder are dreptate;rezistenta de 220 ohmi trebuie conectata la masaDar ce am desenat eu nu functioneaza?in felul asta tensiunea livrata comparatoarelor va fi proportionala cu nivelul benzinei.Dar daca este invers conectata rezistenta, nu mai este proportionala? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Aveti dreptate,ambele variante sunt corecte;cea propusa de dvs,cu senzorul la masa,este chiar mai simpla...mea culpa Link spre comentariu
fenddder Postat Noiembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 In sfarsit am gasit 3 ore libere sa ma ocup de montajul acesta.Iata ce a iesit.P.S. ii lipsesc 2 semireglabile deoarece ipocrita de la magazinul DIODA mi-a vandut 6 semireglabili de 10k , 1 de 5k si 1 de 50k, nu 8 bucati de 10k asa cum i-am cerut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum