fenddder Postat Octombrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Pe cealalta fata cum este?pe cealalta parte are senzorul rezervei si punctul comun.deci variatia este pe 7 litrii, al 8-lea fiind rezerva. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Pai cred ca solutia cu comparatoarele reglate individual este solutia, mai ramane sa masurati tensiunea sondei la fiecare pozitie. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Pai cred ca solutia cu comparatoarele reglate individual este solutia, mai ramane sa masurati tensiunea sondei la fiecare pozitie.Multumesc.Voi face maine un pcb cu 2 comparatoare(8 pozitii in total) sa vad cum se comporta nemernicia.voi folosi LM324 alimentate la 12v. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Sonda este alimentata prin stabilizator, sau este parte dintr-o punte? Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2011 sonda era legata cu un pinul comun la + iar iesirea resistorului variabil era legata la un indicator cu 3 conexiuni.una la +12v. una la GND si cea de la sonda. nu cred ca forma vreo punte. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 una la +12v.Daca este direct la instalatia electrica a vehiculului(cred ca este moto), nu este foarte precisa, aceasta tensiune variaza si implicit tensiunile generate de sonda.Solutia este sa alimentati semireglabilele din punctul de alimentare al sondei, realizand astfel o punte rezistiva. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2011 una la +12v.Daca este direct la instalatia electrica a vehiculului(cred ca este moto), nu este foarte precisa, aceasta tensiune variaza si implicit tensiunile generate de sonda.Solutia este sa alimentati semireglabilele din punctul de alimentare al sondei, realizand astfel o punte rezistiva.adica punctul comun al sondei sa fie almentat de la acelasi + al montajului? Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 adica punctul comun al sondei sa fie almentat de la acelasi + al montajului?Da, asa se formeaza o punte.Potentiometrul poate fi asimilat cu doua rezistente cuplate ca divizor. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2011 adica punctul comun al sondei sa fie almentat de la acelasi + al montajului?Da, asa se formeaza o punte.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment]Potentiometrul poate fi asimilat cu doua rezistente cuplate ca divizor. eu m-am gandit sa folosesc rezistorul rx1 de 220ohmi iar rx2 sa fie sonda mea. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 rezistorul rx1 de 220ohmi iar rx2 sa fie sonda mea.Eu am inteles din poza Dvs. ca aveti o retea rezistiva(din rezistente) la care cursorul glisant(cu plutitorul) "citeste" tensiunea din nodul pe care se afla, gresesc? Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2011 rezistorul rx1 de 220ohmi iar rx2 sa fie sonda mea.Eu am inteles din poza Dvs. ca aveti o retea rezistiva(din rezistente) la care cursorul glisant(cu plutitorul) "citeste" tensiunea din nodul pe care se afla, gresesc?e o rezistenta variabila nu un potentiometru(divizor) Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 e o rezistenta variabila nu un potentiometru(divizor)Adica cum, nu este citita o tensiune variabila pe capatul sondei, trebuie sa mai fie o rezistenta spre +, altfel cum este sezizata informatia de nivel?Deja daca sunt si numai doua rezistente si una este variabila, este un divizor de tensiune variabil. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2011 e o rezistenta variabila nu un potentiometru(divizor)Adica cum, nu este citita o tensiune variabila pe capatul sondei, trebuie sa mai fie o rezistenta spre +, altfel cum este sezizata informatia de nivel?Deja daca sunt si numai doua rezistente si una este variabila, este un divizor de tensiune variabil.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment]eu ma refeream strict la sonda.sonda este o rezistenta variabila.exact cum e in schema dumneavoastra vreau sa fac, rezistorul alimentat la + va fi de 220r.sper sa functioneze corect.am facut niste calcule iar cand voi avea rezervorul gol, tensiunea divizorului cu rezistor de 3.484 Volti iar cu rezervorul plin va fi zero.asta ma duce cu gandul la inlocuirea pozitiilor rezistorilor in divizor.in partea de jos voi avea rezistorul fix de 220r iar in partea de sus, conectat la + voi avea rezistorul sondei sau las configuratia actuala si stetez din semireglabilele amplificatoarelor operationale tensiunea exacta? Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 las configuratia actuala si stetez din semireglabilele amplificatoarelor operationale tensiunea exacta?Asa imi pare cel mai corect. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2011 las configuratia actuala si stetez din semireglabilele amplificatoarelor operationale tensiunea exacta?Asa imi pare cel mai corect.totusi nu gasesc rostul configuratiei cu rezistorul variabil legat la gnd. nivelul benzinei este invers proportional cu rezistenta deci rezistorul variabil ar trebui sa se afle deasupra, legat la+12v iar cel fix legat la gnd.in momentul in care rezervorul este gol voi avea o tensiune U1=8,5v iar cand rezervorul va fi plin, rezistorul variabil va avea valoarea R=0 deci tensiunea va fi 12v. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum