fenddder Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Am gasit solutia ideala pentru problema mea. atasez o imagine cu schema. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Nu te-ajuta cu nimic schema,esti legat de variatia in trepte a rezistentei sondei.Daca variatia era continuua,chiar logaritmica ,schema era buna. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Am facut o schema a sondei in diptrace.atasez sa vedeti despre ce este vorba.cred ca as putea sa reglez montajul acela sa imi indice in functie de rezistenta selectata.ce parere aveti? Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Vreau sa realizez un indicator Bargraph care sa imi indice cantitatea de benzina ramasa in rezervor pe un array de 10leduri. Cand rezervorul este gol am o rezistenta de 90 ohmi la nivelul sondei iar cand e plin are o ohmi.Doua observatii dupa vederea schemei:- traductorul este in 7 trepte, asa ca nu ai ce sa afisezi pe 10 leduri si vor trebui reduse la sapte;- rezistenta nu pare a fi zero in nici o situatie. Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Am facut o schema a sondei . cred ca as putea sa reglez montajul acela sa imi indice in functie de rezistenta selectata. ce parere aveti?Pragurile (tensiunile) comparatoarelor ar putea fi alese la jumatatea intervalelor dintre tensiunile oferite pe traductor, ca sa suporte erorile datorate temperaturii, tensiunii de alimentare etc. Am incercat un grafic fara sa cunosc valorile. Nici ideea cu Atmega 8 in care sa fie memorate aceste praguri nu e rea. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Am facut o schema a sondei in diptrace.atasez sa vedeti despre ce este vorba.cred ca as putea sa reglez montajul acela sa imi indice in functie de rezistenta selectata.ce parere aveti? am uitat sa pun pinul la capatul sondei.atunci cand rezervorul este plin, rezistenta este 0. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Fara un grafic ca cel de mai sus,in care sa apara si volumul de benzina corespunzator fiecarei valori a rezistentei,indiferent cum comanzi ledurile,nu-ti va folosi la nimic.Nu vei sti cata benzina ai in rezervor,daca e aprins ledul x,y sau z. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Fara un grafic ca cel de mai sus,in care sa apara si volumul de benzina corespunzator fiecarei valori a rezistentei,indiferent cum comanzi ledurile,nu-ti va folosi la nimic.Nu vei sti cata benzina ai in rezervor,daca e aprins ledul x,y sau z.Ledurile fiind aliniate si tinand cont ca acesta e un comparator cu limita jos, ledul se va aprinde si va ramane aprins cat timp acea limita impusa de mine din semireglabil va fi incalcata.deci cand voi avea jumatate de rezervor, voi avea 3-4 leduri aprinse. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Asa e cum spui tu....Cand ai rezervorul plin,vor fi aprinse toate ledurile.Pe timp ce benzina va scadea in rezervor,vor ramane aprinse sase,cinci...etc.Cum vei sti de exemplu cata benzina mai ai in rezervor,cand mai ai aprinse ,de ex trei,doua leduri?Ceea ce incerc eu sa-ti spun,e ca oricum ai regla semireglabilele,singura sonda stabileste cand se va stinge un led.Si inca un aspect...ledurile vor fi foarte greu vizibile,ziua,mai ales in zilele insorite.Presupunand ca folosesti leduri mai puternice,noaptea va trebui sa le micsorezi manual,sau automat cu fototranzistor luminozitatea,sa nu te deranjeze lumina.Cu ceva ani in urma,am vrut sa-mi montez un turometru cu leduri pe motocicleta...am renuntat pana la urma,din cauza asta. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Mereu apar provocari noi..Imi place! voi folosi leduri ultrabright.si cu un montaj cu fotorezistor le voi diminua intensitatea luminoasa in functie de lumina exterioara.o alta solutie ar fi sa folosesc un display cu 7 segmente care sa imi arate din 15% in 15% procentul de combustibil. sau pe un lcd 8X2 sa imi afiseze in procente, tot in trepte de cate 15%, nivelul combustibilului iar sub o animatie a unui bargraph(asta e mai greu de facut) Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Fara sa modifici substantial sonda,nu vei putea avea o indicatie liniara a nivelului.... Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Fara sa modifici substantial sonda,nu vei putea avea o indicatie liniara a nivelului....as putea modifica valorile rezistorilor smd.ce parere aveti? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Daca nu vii cu date concrete gen variatia rezistentei functie de volum benzina,ne putem da doar cu parerea. Link spre comentariu
fenddder Postat Octombrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Mi-am facut curaj si am desfacut sonda sa vad exact ce si cum..pana acum m-am uitat la ea prin capacul detasabil insa azi mi-am facut curaj si am desfacut bazaconia.are 13 pasi cu tot cu cel de full care are R=0 deci cand rezervorul este gol si 86,5 ohmi cand rezervorul este gol.Atasez niste poze cu sonda desfacuta.later edit: rezervorul are 8 litrii.7 litrii +1 litru rezerva.cand senzorul ajunge la minim stiu ca mai am 1 litru de benzina(se aprinde si indicatorul rezervei) Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Pe cealalta fata cum este? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum