Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu PL519

blue

Postări Recomandate

Daca transformatorul are izolatia primar/secundar corect dimensionata lucrurile sint in ordine, nu vad niciun pericol chiar si pt o descarcare accidentala P/S cele doua circuite fiind simetrice una fata de cealalta.Schema nu contine CFB,de fapt niciun amplificator facut de mine in ultimii 20 de ani nu este prevazut cu reactie negativa globala (locala da) dar din automatism legam un capat al secundarului la masa ,nu m-am gindit ca acest lucru poate avea vreo influenta...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

29

• zbodeoc

11

• THOMAS

8

• feri.visky

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai CFB ca infasurare (cathode feedback winding) e reactie locala. Nu vad simetria P/S daca secundarul nu-i legat la masa... o sa caut discutia pe extern, fara sa promit ca e ceva vreme, dar daca bine tin minte potentialul P/S depasea cu mult tensiunea anodica, in cazul cu iesire flotanta.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Am facut masuratori de THD la amplificatorul cu PL519 construit de mine cu ceva timp in urma, o prima concluzie este ca in lipsa NFB comportamentul lui este asemanator amplificatorului cu GU50, corectate cu reactie negativa locala ambele tuburi se comporta previzibil asa ca acest hulit GU50 trebuie neaparat reconsiderat...Peste 12 W ambele tuburi nu fac fata spre deosebire de OT100 care trage bine pina la 18W este drept ca in cazul PL519 si GU50 este vorba de clasa A iar OT 100 a fost incercat in A1 (Ug=-9,2V)Daca conteaza, conclzia mea este ca pt SE valoarea armonicelor 2 si 3 determina sunetul, raportul lor dicteaza diferentele (eventual) auzibile !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări