carageae Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 ... La o prelucrare CNC sau laser nu am acces, merge si cu mina, asa mai incet, pile, freze, SDV-uri de casa......pai tocmai cu asta au rupt chinezii gura targului...productie de serie mare, care permite mult si ieftin, aspect sclipitor, dar calitate...discutabila.Imi amintesc ca prin anii 90, la inceput, inca mai existau pe piata acele alimentatoare stabilizate de Tehnoton de 6-7,5-9V parca, care aratau ca naiba, dar aveau traf solid si stabilizare cu tranzistor BD si zennere comutabile. Nu le cumpara nimeni - eu eram student in Iasi si exista pe centru un magazin Tehnoton cu produsele fabricii, inclusiv diverse piese de schimb - toata lumea voia din alea chinezesti, ca erau frumoase...Daca ar fi urmat exemplul de fata poate am avea si azi aparate produse de firmele noastre...numai eu stiu cate aparate cu finalele arse am reparat din cauza alimentatoarelor de "9V" care la curent mic scoteau aproape dublu... Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Bravo! Pare ca fiecare componenta este exact la locul ei... ☺Pina la urma cit e sectiunea transformatoarelor de iesire si cit de supradimensionate le consideri? N-ai luat in calcul o infasurare de feedback in catod?Transformatorul de iesire are 13,4cm* si dupa ce finalizez toate amanuntele voi prezenta datele complete, de fapt amplificatorul este probat ,raspunsul in frecventa este de 32Hz-52Khz la 0 dB iar in legatura cu reactia in catod, am aratat de mai multe ori ca nu sint adeptul reactiei negative din mai multe motive, s-a mai discutat... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Da, multam Blue! Pur comparativ (si fara noima) transformatorul de Priboi (care-i acelasi pentru cele 2 variante de 50 respectiv 75 W) are 12,5 cm² dar e vorba de PP, evident... Miezurile C-core avind eficienta mai buna, cred ca ai un echivalent de 16-18cm² E+I de calitate, iar la -1dB banda ar trebui sa fie spectaculoasa.Acuma eu sint confuz, pe de-o parte memoria Internetului e scurta pe de alta n-am nici-un an vechime pe forum, deci nu stiu argumentele tale (2-3) privind reactia negativa. Chiar as fi curios. Reactia in catod este totusi una locala, deci problemele de defazaj (care nu-i echivalent cu inversiunea de faza) ar trebui sa fie mai mici. Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Nu stiu daca merita reincalzita discutia cu reactia negativa in cazul amplificatoarelor cu tuburi, pe scurt prefer sound-ul "fara" este doar o optiune personala... Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 ...reactia este locala dar, de obicei se ia din transformatorul de iesire... deci este si globala... In rest sun de acord cu blue... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Daca preferintele au legatura cu dinamica si eu sint de acord, supradimensionarea OT-ului avind un cuvint "greu" de spus ☺ Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 ... La o prelucrare CNC sau laser nu am acces, merge si cu mina, asa mai incet, pile, freze, SDV-uri de casa......pai tocmai cu asta au rupt chinezii gura targului...productie de serie mare, care permite mult si ieftin, aspect sclipitor, dar calitate...discutabila.Imi amintesc ca prin anii 90, la inceput, inca mai existau pe piata acele alimentatoare stabilizate de Tehnoton de 6-7,5-9V parca, care aratau ca naiba, dar aveau traf solid si stabilizare cu tranzistor BD si zennere comutabile. Nu le cumpara nimeni - eu eram student in Iasi si exista pe centru un magazin Tehnoton cu produsele fabricii, inclusiv diverse piese de schimb - toata lumea voia din alea chinezesti, ca erau frumoase...Daca ar fi urmat exemplul de fata poate am avea si azi aparate produse de firmele noastre...numai eu stiu cate aparate cu finalele arse am reparat din cauza alimentatoarelor de "9V" care la curent mic scoteau aproape dublu...sa nu generalizam cu chinezii eu am asa ceva acasa http://www.xindak.com/en-us/product_det ... ductID=487este cu mult peste ce vind multe marci europeanochinezeam adus in Octombrie doua bucati pentru niste prieteniunu mai vechi a fost cumparat de userul valderama!scuze de off topicfrumos lucrat amplificatoul lui blue Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Prin anii 60 japonezii au inceput la fel cum procedeaza si verii lor astazi ,dar ce au facut dupa acea stim cu totii ! Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Suna bine acest SE, astazi am facut o auditie John Mayall, piese grele si sint foarte multumit, se simt cei 10 w trioda, urmeaza preamplificatorul cu telecomanda si corectie phono Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Aha, "bine" zici... atunci pe o scara de la 1 la 10 cam pe unde l-ai vedea pozitionat? Eu nu ced c-ai bagat atita munca in el doar ca sa sune "bine"...Se simte condensatorul acela de 1600µF la puteri mari frecvente joase? De asemenea, ai remarcat vreo saturare a miezului in aceste conditii? Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Aha, "bine" zici... atunci pe o scara de la 1 la 10 cam pe unde l-ai vedea pozitionat? Eu nu ced c-ai bagat atita munca in el doar ca sa sune "bine"...Se simte condensatorul acela de 1600µF la puteri mari frecvente joase? De asemenea, ai remarcat vreo saturare a miezului in aceste conditii?Am sa fac niste masuratori dupa ce finalizez toate reglajele, dar sa stii ca un SE trioda 10w se situeaza in alta zona...Cea mai buna comparatie ar fi cu un PP clasa A de 8-15w sau SE pentoda de putere comparabila dar conditionate de un dumping factor cit de cit asemanator, greu... Intentionat am ales un intrefier destul de mare ca sa nu existe o saturatie a miezului peste 10 Hz dar acest lucru sa facut prin masuratori nu dupa ureche, compromisul este ca la 0 dB Fmin =32Hz iar condensatorii de filtraj de 1600 uF se comporta ca un "rezervor" de curent pt circuitul anodic ,practic tensiunea anodica este foarte stabila chiar pt variatile din retea, acest lucru este important pt un SE care trebuie sa lucreaze cu un PSF stabil, in plus pulsatia tensiunii filtrate este complet nesemnificativa. Alternativa este un shoke electronic usor de facut insa stabilizarea are un pret ridicat, transformatorul de retea trebuie dimensionat cu 20% mai mult deci mai scump , mai greu , mai multa caldura disipata la stabilizare etc Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Nici nu ma gindeam la constatarea saturarii "dupa ureche", ea intervine cu mult inainte...La SE-uri stabilitatea punctului de lucru este cruciala, desigur, eu ma gindesc acuma la o varianta de stabilizator ferorezonant cu componente pasive (ca sa mentin stilul vintage) in primarul transformatorului de retea. Link spre comentariu
Toader Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Felicitari ptr realizare.Foarte frumos.S-ar putea asculta?Off topic- cum dracu reusesc chinezii sa scoata scule asa de ieftine?Am dat de un un site cu asa ceva, la niste preturi .....Ar merita luate doar ptr carcase http://www.china-hifi-audio.com/qinpu-u ... bcej7j02j6 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Felicitari ptr realizare.Foarte frumos.S-ar putea asculta?Off topic- cum dracu reusesc chinezii sa scoata scule asa de ieftine?Am dat de un un site cu asa ceva, la niste preturi .....Ar merita luate doar ptr carcasehttp://www.china-hifi-audio.com/qinpu-u ... bcej7j02j6cum reusesc1 tuburile sunt fabricate de ei2 componentele pasive sunt fabricate de ei3 mina de lucru ieftina,la XINDAK salariul este de 150..175 dolari5 nu maninca caca ,cum fac alte marci care fabrica tot in China si te pune sa platesti brandul6 nu au pus TAXA PE PROSTIA SNOBILOR Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Am terminat amplificatorul si masuratorile finale, doar rama de lemn mai este in lucru .Din cauza ca tensiunea de atac pt 10w este de 1,6v trebuie sa finalizez preamplificatorul de linie, distorsiometrul livreaza doar 1V amplificatorului de analizat (la calibrarea 100% THD) Pentru 0dB banda este 31Hz-48Khz raportul semnal /zgomot mai mare de 80dB, putere continua 10W, la 12,2W apare limitarea sinusoidei, tensiunea de alimentare 320v, curentul anodic 98mA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum