feri.visky Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Asa da! Hai ca, avem si noi un "gabriele" autohton (aradean!)... Sunt curios cum o sa faci cu "pamanturile"... Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Solutia mea pt "paminturi" Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 ........................... imi place ideea lui Misa de a folosi un optocuplerDe fapt ideea a fost a mea ! Eu am propus-o primul ( pe Elforum ) dar si eu am preluat-o dintr-o schema gasita pe net . Din pacate , acea schema avea ca " inima " un microcontroler , de aceea nu am salvat-o , nu sunt prea talentat la programare..... Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Asa e, Victor a pomenit de optocuplor, eu am facut doar o schita rapida pentru ca si mie imi umbla prin cap aceasta idee. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Usor offtopic: Poate ma lamuriti si pe mine ce vor sa zica oamenii astia pe pagina a doua, aici: http://www.analog.com/static/imported-f ... MT-071.pdf Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 In primul paragraf descrie clar despre ce este vorba... in pagina a doua sunt... amanuntele... "There are many applications where it is desirable, or even essential, for a sensor to have no direct ("galvanic") electrical connection with the system to which it is supplying data. This might be in order to avoid the possibility of dangerous voltages or currents from one half of the system doing damage in the other, or to break an intractable ground loop. Such a system is said to be "isolated", and the arrangement that passes a signal without galvanic connections is known as an isolation barrier." Evident ca sistemul poate fi implementat "on topic" la circuitul "auto bias" punand si un... ZX81. Este si asta un exercitiu intelectual, daca vrei neaparat sa "defocusezi"... @blue: ...cu precizarea ca acel "pamant" este nulul de protectie de la retea... Eu am incercat legatura, dar este eficienta doar in cazul in care in priza ai pamantare ..."beton"... Functioneaza si cu rezistenta de pana la 100 Ohm si chiar cu condensator <1uF. Dar corect este utilizarea rezistorului... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 ... m-am lasat dus de val de optocuplorul lui Victor... am pus mai demult la "autobias" ceva despre amplificatoarele cu izolare, nu principiul lor de functionare ma nelinisteste cit "bitisorii" de pe pagina a doua... oricum mut satra de aici intr-unul din subiectele mele, scuze Blue! Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Exista diferente destul de mari din pacate intre miezurile double core, astazi am avut supriza neplacuta cind am ansamblat al doilea transformator de iesire ca acesta sa aibe 37,5 H si 16,2 H cu intrefier de 0,2 mm fata de primul transformator ce are 27,3 H si 12,4 H cu intrefier de 0,2mm , noroc ca mai am citeva miezuri, sper sa le pot potrivi , uite ca si acestea trebuiesc imperecheate Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Cum ai avansat cu... imperecherile... Am si eu doua miezuri identice si sper sa nu ma paste aceeasi soarta ca numai am alte doua la fel... Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Cum ai avansat cu... imperecherile... Am si eu doua miezuri identice si sper sa nu ma paste aceeasi soarta ca numai am alte doua la fel...Din patru miezuri fara intrefier a rezultat 37H-34H-32H-26H, logic am ales primele doua si a rezultat in final 15H si 17H cu intrefier de 0,2mm, oarecum rezonabil... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 In ideea ca bobinele sint identice in caracteristici cred ca imperecherea ar trebui facuta "pe viu", cu semnal de joasa frecventa si cu un intrefier usor elastic. In ultima instanta nu-ti foloseste la nimic sa ai doua intrefieruri de fix 0,2mm ☺ Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Niste poze cu amplificatorul finalizat la cablare Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Absolut superb! Nu mai pot spune nimic,poate decat cuvinte de lauda,se vede clar mana unui profesioinist adevarat.Felicitari din toata inima!Ce vad in pozele dv. este exact ce-mi place,in rest chestiile cu capace cromate,sasiuri prelucrate cu lasere,laterale din nu stiu ce lemn sunt absolut "farduri",frumusetea si profesionalismul se vede in aceste poze, caci pana la urma acesta este un forum de electronica,nu??? Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Multumesc d-le Lazaroiu, interesant este miezul transformatorului de retea , cu toate ca are peste 60 de ani de cind a fost fabricat de nemti ,curentul de mers in gol este de 60mA pt 19cm*, in mod sigur era bun si pt un transformator de iesire ... La o prelucrare CNC sau laser nu am acces, merge si cu mina, asa mai incet, pile, freze, SDV-uri de casa... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Bravo! Pare ca fiecare componenta este exact la locul ei... ☺Pina la urma cit e sectiunea transformatoarelor de iesire si cit de supradimensionate le consideri? N-ai luat in calcul o infasurare de feedback in catod? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum